search icon

Ελλάδα

Kορωνοϊός: Στο «κόκκινο» Αθήνα και Πειραιάς – Αυξάνεται η πίεση στις Εντατικές

To τελευταίο 24ωρο 529 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, με τους 161 να χρειάζονται εντατική νοσηλεία - Ανησυχούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Επιβαρύνεται η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας σε ό,τι αφορά τη μετάδοση του κορωνοϊού και τα νέα περιστατικά λοίμωξης covid-19 που ο ιός προκαλεί, με τις επιστημονικές και υγειονομικές αρχές να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση για την αντοχή του συστήματος υγείας, ιδίως των κλινών ΜΕΘ. To τελευταίο 24ωρο 529 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, με τους 161 να χρειάζονται εντατική νοσηλεία σε ειδική μονάδα (ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ).

Χθες, για τέταρτη ημέρα μέσα στην τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε υψηλός αριθμός κρουσμάτων, πάνω από 300. Ειδικότερα, χθες ο αριθμός των κρουσμάτων «έκλεισε» στα 312 και προχθές, Τρίτη, είχαν καταγραφεί 310. Άλλα 302 κρούσματα κορωνοϊού είχαν εντοπιστεί το περασμένο Σάββατο και 372 -αριθμός ρεκόρ που…ευτυχώς δεν έχει καταρριφθεί – επιβεβαιώθηκαν την περασμένη Πέμπτη. Στην Αττική δε, που βρίσκεται στο… αρνητικό βάθρο συγκεντρώνοντας επί εβδομάδες τον μεγαλύτερο αριθμό θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, καταγράφηκε χθες για τρίτη ημέρα μέσα στον Σεπτέμβριο πολύ υψηλός αριθμός κρουσμάτων. Από τα 284 εγχώρια κρούσματα τα 174 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 110 σε άλλες 24 περιοχές της χώρας.

Ανησυχητικά υψηλό αριθμό κρουσμάτων περιείχε και η προχθεσινή επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), 197 θετικά κρούσματα. Υψηλός ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων και στις 11 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πηγές των αρμόδιων υπουργείων, ο μεγαλύτερος αριθμός των κρουσμάτων εντοπίζεται στους δήμους Αθήνας και Πειραιά. Το γεγονός ότι πρόκειται για περιοχές με πολύ μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού δυσχεραίνει την αναχαίτιση της επιδημίας, κάτι που εξηγεί το πλέγμα μέτρων υπό το οποίο θα βρίσκεται η Αττική μέχρι και το τέλος του μήνα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο protothema.gr

Exit mobile version