search icon

Ελλάδα

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: Πότε θα επιτραπεί για όλους, τις καθημερινές – Διευκρινίσεις Μητσοτάκη (vid)

Τι είπε ο πρωθυπουργός για το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές - Τι ισχύει αυτή τη στιγμή

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την πρώτη απόπειρα χαλάρωσης των μέτρων στην χώρα μας, αρχής γενομένης με τις διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου, οι ιθύνοντες προχωρούν στα επόμενα βήματα χαλάρωσης. Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, στο κεντρικό δελτίο του STAR το βράδυ της Τετάρτης 7 Απριλίου, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις διαδημοτικές μετακινήσεις, αλλά και γενικότερα, στην πανδημία του κορωνοϊού, τον εμβολιασμό, την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, αλλά και την οικονομία.

Όσον αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην χαλάρωση των μέτρων και ερωτώμενος το αν υπάρχει το σενάριο να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές, εκτός των Σαββατοκύριακων που ισχύει αυτή τη στιγμή, έδειξε θετικός.

«Όταν επιτρέψαμε τις διαδημοτικές μετακινήσεις είπαμε κάτι απλό: Από το να συνωστίζεται ο κόσμος στην πλατεία της γειτονιάς του είναι πολύ καλύτερο να τον αφήσουμε να κάνει μια βόλτα στην παραλία ή να πάει στους ορεινούς όγκους της Αττικής, όπου υπάρχει πάρα πολύς χώρος και δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Και πιστεύω ότι το μέτρο αυτό λειτούργησε σωστά» είπε ο πρωθυπουργός και στο ερώτημα αν θα επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και καθημερινές, απάντησε: «Είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι εάν δεν είχαμε επιβάλλει το lockdown τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά, ενώ αναφέρθηκε και στην κούραση του κόσμου μετά από 14 μήνες.

Υπενθυμίζεται, ότι τα Σαββατοκύριακα οι πολίτες μπορούν να μετακινηθούν από δήμο σε δήμο με χρήση του κωδικού 6 στο 13033, με τη χρήση ΙΧ αυτοκινήτου, μηχανής ή ταξί.

Οι περιπτώσεις όπου επιτρέπεται αυτή τη στιγμή, η μετακίνηση από δήμο σε δήμο τις καθημερινές

Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου η μετακίνηση από δήμο σε δήμο επιτρέπεται και τις καθημερινές. Ειδικότερα επιτρέπεται:

Ωστόσο, όσον αφορά τις αγορές στα καταστήματα οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13032 και θα περιλαμβάνει μόνο το ονοματεπώνυμο και όχι τη διεύθυνση κατοικίας. Υπενθυμίζεται ότι το SMS στο 13032 αποστέλλεται μόνο μια φορά την ημέρα και έχει ισχύ μόνο για 3 ώρες.

Διαβάστε ακόμη:

Ψηφιοποίηση: Πώς προχωρούν οι διαγωνισμοί – Τι αλλάζει σε κτηματολόγιο, ένσημα, συντάξεις

Τόμσεν – Βίζερ: Έρχεται λιτότητα μετά την πανδημία

Αναδρομικά κληρονόμων: Έρχεται πληρωμή στις 12 Απριλίου – Χιλιάδες δικαιούχοι θα πάνε ταμείο

Exit mobile version