search icon

Ελλάδα

Ψωμί: Ποια είναι η ημερήσια κατανάλωση στην Ελλάδα – Οι νέες διατροφικές τάσεις

Οι αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες, η στροφή σε πιο υγιεινές επιλογές και η μείωση των υδατανθράκων έχουν μεταμορφώσει το πόσο ψωμί καταναλώνουμε

Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια το ψωμί να κυριαρχούσε σε κάθε ελληνικό τραπέζι, ωστόσο τα πράγματα τώρα φαίνεται να έχουν αλλάξει. Η ετήσια κατανάλωση ψωμιού στην Ελλάδα διαμορφώνεται πλέον στα 70 κιλά ανά άτομο, δηλαδή περίπου 190 γραμμάρια την ημέρα. Πρόκειται για αισθητή μείωση σε σχέση με παλαιότερες δεκαετίες, όταν η ημερήσια κατανάλωση μπορούσε να φτάνει ή και να ξεπερνά τα 300 γραμμάρια.

Οι αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες, η στροφή σε πιο υγιεινές επιλογές και η μείωση των υδατανθράκων έχουν μεταμορφώσει το πόσο ψωμί καταναλώνουμε. Ωστόσο, παρά τη μείωση, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις διεθνώς.

Σε επίπεδο ετήσιας κατανάλωσης ψωμιού, η κατάταξη διαμορφώνεται ως εξής:

Οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων αρτοποιίας σημείωσαν αύξηση, με βασικούς προορισμούς τη Γερμανία, την Κύπρο και τη Βουλγαρία. Παράλληλα, οι εισαγωγές ψωμιού και αρτοσκευασμάτων στην Ελλάδα κατέγραψαν άνοδο, αποτυπώνοντας τόσο την αυξανόμενη ζήτηση όσο και τη διεύρυνση της αγοράς με προϊόντα του εξωτερικού.

Διαβάστε ακόμη

Πώς τα αμερικανικά δικαστήρια βάζουν «χαλινάρι» στις αποφάσεις του Τραμπ για τους δασμούς

Απαγόρευση πώλησης καπνού και αλκοόλ σε ανήλικους: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο

Πώς η Παρί Σεν Ζερμέν και η Ιντερ έγιναν δύο μοντέρνα fashion brands

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα

Exit mobile version