search icon

Ελλάδα

Self test – κορωνοϊός: Για ποιους θα είναι υποχρεωτικό

Τη στρατηγική της κυβέρνησης για τα self test παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης - Ο «οδικός χάρτης» για τη χρήση τους από τους πολίτες - Για να αποφευχθεί συνωστισμός τις πρώτες ημέρες εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί προτεραιότητα στους πολίτες έως 67 ετών

Ανακοινώσεις για τη στρατηγική της κυβέρνησης όσον αφορά τα self test έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη σημερινή ενημέρωση.

Ειδικότερα, όπως τόνισε, τα τεστ στοχεύουν κυρίως στην εύρεση των ασυμπτωματικών. Είναι περίπου ένας στους τρεις φορείς του ιού. Το τεστ θα λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με όλες τις υπόλοιπες δράσεις όπως ο καθημερινός τυχαιοποιημένος και στοχευμένος έλεγχος. Θα βοηθήσει δε στην επανεκκίνηση δραστηριοτήτων.

Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ πληρούν όλες τις προδιαγραφές των rapid test και είναι ρινικά ή τεστ λήψης σιέλου, πολύ απλά στη χρήση και με απλές οδηγίες χρήσης.

Η διάθεσή τους θα ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου από τα φαρμακεία της χώρας. Θα είναι διαθέσιμο ένα τεστ την εβομάδα για διάστημα δύο μηνών για όλους τους πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema

Exit mobile version