search icon

Ελλάδα

Τραγικό: Έξι στους δέκα Έλληνες οδηγούς δεν τηρούν τα όρια ταχύτητας

Οι πιο επιρρεπείς οδηγοί στα τροχαία ατυχήματα έχουν ηλικία από 25 έως 49 ετών και άνω των 65 ετών

Πάνω από 18.800 άτομα άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο το 2020 σημειώνοντας όμως μια πρωτοφανή μείωση της τάξης του 17% σε σύγκριση με το 2019.

Η μείωση αυτή ωστόσο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πανδημία του κορωνοϊού και στον αντίκτυπο που είχε προκαλέσει στην κινητικότητα. Παρά τη σημαντική αυτή μείωση, δεν επετεύχθη ο στόχος μείωσης των θανάτων κατά 50%, ο οποίος είχε τεθεί για την τελευταία δεκαετία.

Κατά συνέπεια, ο αριθμός αυτός υπογραμμίζει την ανάγκη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη του «Οράματος μηδενικών απωλειών», δηλαδή μηδενικών θανάτων και σοβαρών τραυματισμών στους δρόμους ως το 2050.

Η πρόσφατη έκθεση της ΕΕ περιλαμβάνει επίσης ανάλυση των θανάτων ανάλογα με τους χρήστες του οδικού δικτύου και τα οχήματα που εμπλέκονται σε ατυχήματα.

Η έκθεση δείχνει ότι η συντριπτική πλειονότητα των θανάτων καταγράφεται σε συγκρούσεις στις οποίες εμπλέκονται αυτοκίνητα και φορτηγά, και τονίζει την ανάγκη να ενισχυθεί η προστασία των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου, όπως οι πεζοί και οι ποδηλάτες.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto

Exit mobile version