search icon

Ενέργεια & Περιβάλλον

ΔΕΔΔΗΕ: Μάχη κορυφής για τον διαχειριστή, έως τα τέλη της εβδομάδας ο νικητής

Τον νικητή για το στρατηγικό ποσοστό του ΔΕΔΔΗΕ θα καθορίσει το τίμημα που κατέθεσαν οι τέσσερις υποψήφιοι, για το οποίο η διοίκηση της ΔΕΗ δίνει μεγάλη έμφαση

Ισχυρό ανταγωνισμό που ανεβάζει το τίμημα για τον ΔΕΔΔΗΕ σε επίπεδα ακόμη και άνω του 1,5 δις. ευρώ δημιουργεί η υποβολή των τεσσάρων δεσμευτικών προσφορών που κατατέθηκαν την Παρασκευή για την πώληση του 49% των μετοχών.

Οι εκτιμήσεις για συμμετοχή στην τελική κούρσα και του αμερικανικού fund KKR επιβεβαιώθηκαν μαζί με  τρεις ακόμη προσφορές από  τους ισχυρούς επενδυτικούς οίκους της CVC Capital Partners Group, που έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στη χώρα μας, το εξειδικευμένο στις υποδομές fund με έδρα το Λουξεμβούργο First Sentier, με ενεργητικό 176 δισ. δολ. αλλά και το αυστραλιανό fund Macquarie, με υπό διαχείριση κεφάλαια της τάξεως των 500 δισ. δολ. και τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού στον κλάδο υποδομών στον κόσμο.

Τον νικητή για το στρατηγικό ποσοστό του ΔΕΔΔΗΕ θα καθορίσει το τίμημα που κατέθεσαν οι τέσσερις υποψήφιοι, για το οποίο η διοίκηση της ΔΕΗ δίνει μεγάλη έμφαση.

Το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών εκτός απροόπτου εκτιμάται προς τα τέλη της εβδομάδας ώστε να συμπεριληφθεί και στην πρωθυπουργική ομιλία στην ΔΕΘ  στις επιτυχείς ιδιωτικοποιήσεις μαζί με την αντίστοιχη της ΔΕΠΑ Υποδομών για την οποία έχει προκριθεί η Italgas. Από σήμερα Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου ξεκινά ο έλεγχος των νομιμοποιητικών εγγράφων, ο οποίος αφού ολοκληρωθεί θα αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές.

Η αποκάλυψη του νικητή θα φωτίσει και την συμμετοχή ή όχι του ελληνικού ομίλου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να έχει συνομιλήσει με έναν εκ των υποψηφίων για να αποκτήσει ένα μικρό ποσοστό του προς πώληση σημαντικό περιουσιακό asset της ΔΕΗ. Κατά πληροφορίες πρόκειται για τον όμιλο Κοπελούζου.  

Exit mobile version