search icon

Επενδύσεις

«Γουόρεν Μπάφετ της Ανατολής»: Έτσι θα γίνετε ευτυχισμένοι αλλά και… πλούσιοι

Η απόκτηση χρημάτων δεν αποτέλεσε ποτέ αυτοσκοπό για τον Νο. 1  επενδυτής της Ιαπωνίας κι όμως κατάφερε να γίνει πλούσιος

Investor Warren Buffet arrives for the premiere of the film "Wall Street: Money Never Sleeps" in New York in this September 20, 2010 file photograph. Warren Buffett's Berkshire Hathaway is bidding on a bankrupt mortgage lender that it may not want, in what some investors and observers view as an effort to make more money on Berkshire's stake in the company's bonds. REUTERS/Lucas Jackson/Files (UNITED STATES - Tags: BUSINESS)

Πολλοί τον αποκαλούν «Γουόρεν Μπάφετ της Ανατολής» και δεν έχουν και άδικο. Πρόκειται για τον Γουαχέι  Τακεντά, έναν από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους επενδυτές στην Ιαπωνία. Ένας πραγματικά ευτυχισμένος άνθρωπος, που καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του παρέδιδε μαθήματα για το τι πραγματικά σημαίνει ευτυχισμένη και ουσιαστική ζωή.

Το 2006, ο Τακεντά ήταν ο Νο. 1  επενδυτής της Ιαπωνίας. Διέθετε μετοχές σε περισσότερες από 100 εταιρείες συνολικής αξίας 30 δισεκατομμυρίων γεν. Ήταν επίσης ο ιδρυτής της Takeda Confectionery, μιας εταιρείας παραγωγής γλυκισμάτων και σνακ.

Στο εργοστάσιο του συναντά κανείς κάτι πραγματικά ασυνήθιστο. Οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της βάρδιάς τους ακούνε μουσική και τραγουδούν παιδικά ιαπωνικά τραγούδια. Ένα μάλιστα από αυτά λέγεται «ευχαριστώ» στα Ιαπωνικά και  το τραγουδούν όλοι μαζί καθημερινά.

Αυτή η «ιεροτελεστία» δεν γίνεται φυσικά τυχαία. Σύμφωνα με τον Τακεντά, με το να λες ευχαριστώ κάθε μέρα νιώθεις ευγνώμων για τα όσα έχεις και δεν τα θεωρείς δεδομένα. Ακόμη, μέσω αυτής της ιδιαίτερης διαδικασίας υπενθυμίζεται η σκληρή δουλειά του προσωπικού και αλλά και η εμπιστοσύνη των πελατών που κάνουν την εταιρεία να συνεχίσει και τελικά να επιτύχει.

«Maro» το κλειδί για την ευτυχία

Ο Ιάπωνας επιχειρηματίας πίστευε πως η καλοσύνη και η γενναιοδωρία είναι τα μυστικά της επιτυχίας και της ευημερίας. Μετά την επιτυχία που σημείωσε η επιχείρησή του, ο Τακεντά αποφάσισε να βοηθήσει με τις γνώσεις του μικρότερες να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν. Ενέπνευσε χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι υιοθέτησαν τη φιλοσοφία του. Προσέφεραν στους γύρω τους ανιδιοτελώς χωρίς να περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα και κυρίως χωρίς να σκέφτονται τα χρήματα.

To «Μaro» ή  πιο σωστά «Magokoro» ιαπωνική λέξη σημαίνει την αγνή και καθαρή καρδιά. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το «maro» μας είναι ισχυρό αν έχουμε καθαρές και αγνές προθέσεις και επιθυμούμε να ζήσουμε μια όμορφη ζωή σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC. 

Ο πανίσχυρος επενδυτής πίστευε ακράδαντα πως όλα αυτά κάνουν το «maro» του καθενός πιο ισχυρό και τότε συμβαίνουν 3 πράγματα:

Ο Τακεντά πέθανε στα 83, το 2016. Κατάφερε ωστόσο να ζήσει μια καθαρή και αγνή ζωή βοηθώντας τους άλλους χωρίς ποτέ να θέτει ως βασική του προτεραιότητα την απόκτηση χρημάτων. Κατάφερε, ωστόσο, με αυτά τα μικρά μυστικά να γίνει και ευτυχισμένος αλλά και πλούσιος

Διαβάστε ακόμη:

400 ευρώ: Ποιοι είναι δικαιούχοι – Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις (vid)

Πόθεν έσχες: Πότε λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις – Τι πρέπει να ξέρετε

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Exit mobile version