search icon

Επενδύσεις

Η York Capital Management κλείνει όλα τα ευρωπαϊκά της funds

Μαζί με την Elements Capital Partners η York έχει αποκτήσει τις επιχειρησιακές εγκαταστάσεις της FAMAR σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία, καθώς και τις δραστηριότητες διανομής στην Ελλάδα

CHRISTOPHER GOODNEY/BLOOMBERG NEWS

Τον τερματισμό των hedge funds της που έχουν τοποθετηθεί σε ευρωπαϊκά assets και την δημιουργία μιας επενδυτικής “ναυαρχίδας” που θα διαχειρίζεται τα υπό διαχείριση κεφάλαιά της γνωστοποίησε, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η York Capital Management.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η York Capital που ιδρύθηκε το 1991 και εδρεύει στη Νέα Υόρκη έχει ενημερώσει τους υπαλλήλους και τους επενδυτές της σχετικά με τα σχέδια να εγκαταλείψει την αρχική της επιχειρηματική δραστηριότητα, να κλείσει τα funds της που έχουν τοποθετηθεί σε ευρωπαϊκά assets και να μετατρέψει το fund “ναυαρχίδα” της εταιρείας στις ΗΠΑ σε ένα που θα διαχειρίζεται κυρίως ίδια κεφάλαια.

Ο επικεφαλής της York, δισεκατομμυριούχος Jamie Dinan, απόφοιτος του Harvard και πρώην fund manager της Morgan Stanley, ανέφερε ότι η εταιρεία πρέπει να απομακρυνθεί από την αγορά των hedge funds που τα τελευταία χρόνια δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα για την εταιρεία και να επικεντρωθεί σε δραστηριότητες με καλύτερες αποδόσεις. Όπως αναφέρεται, η νέα στρατηγική της Υόρκης θα επικεντρωθεί σε πιο μακροπρόθεσμα περιουσιακά στοιχεία, όπως τη διαχείριση ιδιωτικών κεφαλαίων, χρέους και εξασφαλίσεις δανείων.

Η York Capital είχε δραστήρια παρουσία στην ελληνική αγορά, καθώς είχε τοποθετηθεί, μεταξύ άλλων, στη ΓΕΚΤΕΡΝΑ και την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, αποχωρώντας μετά την παραχώρηση του ποσοστού της. Επίσης το 2014 είχε τοποθετηθεί στην Πανγαία και σε assets στο ελληνικό real estate, σε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες αλλά και σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, ενώ είχε ενδιαφερθεί και για την απόκτηση της ΕΒΖ. .

Σημειώνεται ότι μαζί με την Elements Capital Partners η York έχει αποκτήσει τις επιχειρησιακές εγκαταστάσεις της FAMAR σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία, καθώς και τις δραστηριότητες διανομής στην Ελλάδα.

Exit mobile version