search icon

Επιχειρήσεις

Coca-Cola HBC: Κορυφαία εταιρεία στον Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones

Ο Όμιλος συγκέντρωσε 90 μονάδες στη συνολική βαθμολογία, πετυχαίνοντας την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία σε 11 κατηγορίες

Ως η κορυφαία εταιρεία στον κλάδο ποτών σε όλη την Ευρώπη στον Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI) αναδείχθηκε ο Όμιλος Coca-Cola HBC.  Πρόκειται για την 6η φορά μέσα σε 7 χρόνια που κατατάσσεται στην πρώτη θέση του Δείκτη και την 9η συνεχή χρονιά που βρίσκεται στις τρεις κορυφαίες θέσεις του κλάδου σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Ο Όμιλος συγκέντρωσε 90 μονάδες στη συνολική βαθμολογία, πετυχαίνοντας την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία σε 11 κατηγορίες, αλλά και σημαντική βελτίωση σε ακόμα 9 κατηγορίες  και κατατάσσεται έτσι στη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου CocaCola HBC,  Zoran Bogdanovic,  δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που η δέσμευση των εργαζομένων και των συνεργατών μας σε βιώσιμες πρακτικές αναγνωρίζεται για ακόμη μία φορά. Γνωρίζουμε όμως ότι η προσπάθεια δεν σταματά εδώ. Θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις δράσεις μας για τη συνεπή και μακροπρόθεσμη επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης που διαθέτουμε».

Οι επιδόσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης  του Ομίλου CocaCola HBC για το 2018 που συνέβαλαν στην υψηλή βαθμολογία  είναι:

Στην Ελλάδα:

Δεσμεύσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης 2025 CocaCola HBC:

O Όμιλος Coca-Cola HBC ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του 2018, τις δεσμεύσεις βιώσιμης ανάπτυξης για το 2025 με επίκεντρο έξι βασικούς τομείς:

Οι επιδόσεις της Coca-Cola HBC στον τομέα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, αναγνωρίζονται επίσης από αντίστοιχες κατατάξεις του κλάδου, όπως είναι το CDP Climate Disclosure, ο MSCI ESG Rating και ο δείκτης FTSE4Good Index.

Exit mobile version