search icon

Επιχειρήσεις

Η Alphabet εγκαταλείπει το project «έξυπνης πόλης» στο Τορόντο

Η εταιρεία επικαλείται τον αντίκτυπο της πανδημίας στην αγορά ακινήτων που όπως ανακοίνωσε καθιστά αδύνατη τη συνέχιση του έργου στο Τορόντο.

Η Sidewalk Labs που ανήκει στην μητρική της Google, Alphabet, απέσυρε σήμερα τα σχέδιά της για μια «έξυπνη πόλη» στο Τορόντο,  επικαλούμενη την συνεχιζόμενη οικονομική αβεβαιότητα.

Το έργο στο οποίο επικεντρώθηκε η Sidewalk Labs τα τελευταία χρόνια θα αποτελούσε την πραγμάτωση του οράματός της για τη δημιουργία «έξυπνων πόλεων» σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει το CNBC, ο CEO της Sidewalk Labs, Νταν Ντοκτοροφ ανακοίνωσε σε ανάρτησή του ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας στην αγορά ακινήτων καθιστά αδύνατη τη συνέχιση του έργου του στο Τορόντο.

Ο Ντοκτοροφ είπε ότι η δουλειά που είχε κάνει μέχρι τώρα η εταιρεία στο project θα συνεχίσει να «αποτελεί μια σημαντική συμβολή στα μεγάλα αστικά έργα».

Η απόφαση της εταιρείας να αποσυρθεί από το έργο έρχεται λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία της 20ής Μαΐου όπου το δημοτικό συμβούλιο θα αποφάσιζε εάν το έργο μπορεί να συνεχιστεί.

Η Sidewalk Labs, η οποία είχε ως στόχο την αστικοποίηση υψηλής τεχνολογίας, αντιμετώπισε σκληρή κριτική από ομάδες πολιτών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής από τότε που επιλέχθηκε ως κατασκευαστής του έργου στην περιοχή.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να εργάζεται σε μερικά έργα, όπως επίσης συνεχίζει να δραστηριοποιείται στους τομείς της αστικής κινητικότητας, των υποδομών και της υγειονομικής περίθαλψης.

Exit mobile version