search icon

Επιχειρήσεις

Intercontinental International: «Πράσινο» για ομολογιακά δάνεια έως €45 εκατ.

Η οικογένεια Χαλικιά πραγματοποιεί επαφές με τις τράπεζες - Στόχος τα κεφάλαια να χρηματοδοτήσουν νέες επενδύσεις

Το «πράσινο φως» για την έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων μέχρι του ποσού των 45 εκατ. ευρώ και την παροχή εξουσιοδότησης προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας για εξειδίκευση των σχετικών όρων έδωσαν χθες οι μέτοχοι της Intercontinental International ΑΕΕΑΠ.

Στόχος είναι τα νέα κεφάλαια να χρηματοδοτήσουν νέες επενδύσεις της εταιρείας, η οποία διαθέτει αυτή την στιγμή ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων συνολικής αξίας 94 εκατ. ευρώ και μέση απόδοση στο 8,2%. Ηδη, η διοίκηση της οικογένειας Χαλικιά πραγματοποιεί τις σχετικές επαφές με τις τράπεζες για το δανεισμό με ορίζοντα στην επόμενη επταετία έως δεκαετία, ενώ στο «τραπέζι» μελλοντικά βρίσκεται και η πρόσθετη εναλλακτική της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

O Αριστείδης Χαλικιάς, πρόεδρος της Intercontinental International

Στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης χθες, η διοίκηση διέψευσε τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά περί πώλησης της συμμετοχής από πλευράς του βασικού μετόχου, της οικογένειας Χαλικιά.

Για την πορεία μέσα στο 2019, όπως εκτιμά η διοίκηση, έχει ήδη αναπτυχθεί ένα ποιοτικό χαρτοφυλάκιο επενδυτικών ακινήτων, «με υψηλά ποσοστά πληρότητας, μακροχρόνια μισθωτήρια συμβόλαια και αξιόπιστους μισθωτές, ενώ ο όμιλος διατηρεί χαμηλά λειτουργικά κόστη. Εκτιμώντας πως η κτηματαγορά θα ακολουθήσει μια συγκρατημένη αλλά σταθερή ανάκαμψη, αναμένεται να συνεχιστεί η κερδοφόρα πορεία των μεγεθών μέχρι το τέλος του 2019».

Exit mobile version