search icon

Επιχειρήσεις

Μέχρι 29/9 οι αιτήσεις για την επιδότηση έως €400.000 για υφιστάμενες τουριστικές επιχειρήσεις – ΕΣΠΑ «Επανεκκίνηση Τουρισμού»

Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, Camping, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις εκμετάλλευσης τουριστικών λεωφορείων είναι ορισμένες τουριστικές επιχειρήσεις που επιδοτούνται με κεφάλαιο κίνησης από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ "Επανεκκίνηση Τουρισμού"

Όπως αναφέρει η εταιρεία VK PREMIUM Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, έως 29/9/21 είναι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση ΕΣΠΑ (έως €400.000) που αφορά υφιστάμενες μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις τουρισμού.

Επιδοτούμενες τουριστικές δραστηριότητες

Περιλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις franchise, υπό την προϋπόθεση πλήρωσης ορισμένων κανονιστικών κριτηρίων του ΕΣΠΑ.

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται στο 5% για τα ξενοδοχεία και καταλύματα (ΚΑΔ 55) και στο 2,5% για τις λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις (ΚΑΔ που ξεκινούν από 49 και 79), επί του τζίρου του κύριου ΚΑΔ ή του ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα του 2019.

Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης ορίζεται στα 400.000 ευρώ ανά ΑΦΜ.

Προϋποθέσεις ένταξης στη δράση

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα είναι άμεση με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής στο ΠΣΚΕ.

H καταβολή της επιχορήγησης θα πραγματοποιείται αμέσως μετά την ένταξη και την έγκριση της αίτησης.

Η VK PREMIUM – Σύμβουλοι επιχειρήσεων αναλαμβάνει δωρεάν τον έλεγχο επιλεξιμότητας για την υποβολή της αίτησης στο νέο πρόγραμμα για την επιδότηση κεφαλαίου κίνησης σε επιχειρήσεις Τουρισμού.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://bit.ly/3c7h3fx ή στο τηλέφωνο 210-6835560.

Exit mobile version