search icon

Επιχειρήσεις

Nissan: Βάζει λουκέτο σε 7 εργοστάσια μέχρι το 2027 μετά τη ζημιά €4,1 δισ.

Η δραστική αναδιάρθρωση της προβληματικής επιχείρησης περιλαμβάνει επίσης περικοπές 20.000 θέσεων εργασίας

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan ανακοίνωσε σήμερα πως σχεδιάζει να κλείσει 7 από τα 17 εργοστάσια παραγωγής της μέχρι το 2027, στο πλαίσιο ενός δραστικού σχεδίου ανάκαμψης.

Αυτές οι προσπάθειες αναδιάρθρωσης θα οδηγήσουν επίσης τον ιαπωνικό όμιλο να καταργήσει κατά την ίδια περίοδο 20.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή το 15% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού του, ένας αριθμός που αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με τις 9.000 απολύσεις που είχαν ανακοινωθεί αρχικά το Νοέμβριο.

Η Nissan ανακοίνωσε ακόμα ότι το οικονομικό έτος 2024-2025 είχε καθαρή ετήσια ζημιά 671 δισεκατομμυρίων γεν (4,1 δισεκατομμύρια ευρώ), κυρίως λόγω του κόστους της επίπονης αναδιάρθρωσής της.

Ο όμιλος δεν δημοσιοποίησε προβλέψεις για το οικονομικό έτος 2025-2026, που σηματοδοτείται από αβεβαιότητα αναφορικά με τους αμερικανικούς τελωνειακούς δασμούς.

Διαβάστε ακόμη

Η «επόμενη μέρα» της ακτοπλοΐας – Νέα καύσιμα, νέοι κανόνες

Οι φιλοδοξίες Τραμπ για επενδύσεις $1 τρισ. και τα δαπανηρά σχέδια του πρίγκιπα Σαλμάν (γραφήματα)

Μπαράζ ελέγχων για ξέπλυμα χρήματος

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα

Exit mobile version