search icon

Επιχειρήσεις

ΟΠΑΠ: Καθαρά κέρδη στα €205 εκατ. – Πρόταση για μέρισμα €0,45

Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) χρήσης 2020 διαμορφώθηκαν στα €1.129,8εκ. μειωμένα κατά 30,3% σε ετήσια βάση - Τι δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Jan Karas

Στα €205,3εκ. διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη χρήσης του ΟΠΑΠ το 2020 αυξημένα κατά 1,5% όπως ανακοίνωσε στα αποτελέσματά του ο Οργανισμός.

Σύγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «τα καθαρά έσοδα προ εισφορών χρήσης 2020 διαμορφώθηκαν στα €1.129,8εκ. μειωμένα κατά 30,3% σε ετήσια βάση όπως ανακοί. Το δ’ τρίμηνο 2020 τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν στα €230,9εκ., μειωμένα κατά 48,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ως αποτέλεσμα του καθολικού απαγορευτικού (lockdown) από τις 7 Νοεμβρίου και των κατά τόπους lockdowns από τα μέσα Οκτωβρίου με τα καταστήματά μας να παραμένουν κλειστά για σχεδόντα 2/3 του τριμήνου.

Τι δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Jan Karas

«Παρότι το τέταρτο τρίμηνο ήταν ένα ακόμη τρίμηνο κατά το οποίο οι δραστηριότητες μας επηρεάστηκαν σημαντικά από τον κορωνοϊό, λόγω του κλεισίματος των καταστημάτων και των περιορισμών που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο ΟΠΑΠ επέδειξε για μια ακόμη φορά σημαντική ετοιμότητα, σε επιχειρησιακό και οικονομικό επίπεδο, ώστε να μετριάσει το σχετικό αντίκτυπο, αξιοποιώντας το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο του.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, η ανάπτυξη των διαδικτυακών δραστηριοτήτων μας συνεισέφερε σημαντικά στα συνολικά έσοδα της εταιρείας, καθώς τόσο τα έσοδα από διαδικτυακά παίγνια, όσο και η βάση των πελατών μας, ανήλθαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε η επένδυση μας στην Kaizen Gaming, που διαθέτει το κορυφαίο brand Stoiximan, ενισχύθηκε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των παιχνιδιών μας και προσφέρθηκε αποτελεσματική στήριξη στους συνεργάτες του δικτύου μας.

Κοιτώντας προς το μέλλον και έχοντας διασφαλίσει την ισχυρή χρηματοοικονομική θέση και τα ταμειακά διαθέσιμά μας, συνεχίζουμε – παρά τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν – να χτίζουμε πάνω σε όσα έχουμε ήδη επιτύχει. Με σιγουριά, επιδιώκουμε την επιτυχημένη υλοποίηση της νέας επιχειρηματικής στρατηγικής του ΟΠΑΠ, της στρατηγικής Fast Forward, ώστε να προσφέρουμε ακόμη καλύτερα παιχνίδια και ψυχαγωγία στους πελάτες μας».

Διαβάστε ακόμα:

Ελλάκτωρ: Πτώση 63% στα EBITDA το 2020, στα €725 εκατ. ο δανεισμός

Τράπεζες: Στο ναδίρ τα έσοδα από το «πάγωμα» των πλειστηριασμών – Πότε θα ξαναχτυπήσει το e-σφυρί

Επίδομα 534 ευρώ: Την Πέμπτη 1 Απριλίου οι δηλώσεις για τις αναστολές Απριλίου

Exit mobile version