search icon

Επιχειρήσεις

Τιτάν: Την 1η Ιουλίου η τιμολόγηση του νέου ομολογιακού, μετά το roadshow

Οι νέες ομολογίες (senior, unsecured) θα εισαχθούν στο χρηματιστήριο του Δουβλίνου, θα διαθέτει αξιολόγηση ΒΒ

Νέο επταετές ομόλογο, ύψους 250 εκατ. ευρώ θα εκδώσει η Titan Global Finance με σκοπό την επαναγορά παλαιότερου ομολόγου  και την αποπληρωμή τραπεζικού δανεισμού.

Μέχρι τις 1 Ιουλίου οι ανάδοχοι Hsbc, Societe Generale, Citi , Abn Amro. Bnpp, Rbi και οι 4 ελληνικές τράπεζες θα κάνουν τηλεφωνικό roadshow και μετά θα ακολουθήσει η τιμολόγηση.

Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι του ομολογιακού λήξεως 2021 (κουπόνι 3,5%)  θα λάβουν 1.016 ευρώ, για κάθε 1.000 ευρώ ονομαστικής αξίας υφιστάμενων ομολόγων.

Οι νέες ομολογίες (senior, unsecured)  θα εισαχθούν στο χρηματιστήριο του Δουβλίνου, θα διαθέτει αξιολόγηση ΒΒ.

Σημειώνεται ότι η Titan Global Finance, θυγατρική της Titan Cement International S.A., εξέδωσε σήμερα πρόταση εξαγοράς, η οποία υπόκειται στους συνήθεις περιορισμούς που διέπουν τις προτάσεις, προς τους κατόχους των εγγυημένων ομολογιών της με τοκομερίδιο 3,5%, με λήξη τον Ιούνιο του 2021, συνολικού ποσού έκδοσης €300.000.000 και τρέχοντος υπολοίπου €287.800.000.

Η Πρόταση Εξαγοράς προβλέπει την καταβολή τοις μετρητοίς από τον Προσφέροντα στους κατόχους Υφιστάμενων Ομολογιών ποσού €1.016 ανά €1.000 ονομαστικής αξίας Υφιστάμενων Ομολογιών πλέον  δεδουλευμένων τόκων μέχρι και την προηγούμενη της ημερομηνίας καταβολής, η οποία αναμένεται να είναι η ή περί την 9 η Ιουλίου 2020 (εκτός εάν υπάρξει παράταση, τροποποίηση ή ακύρωση από τον Προσφέροντα).

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση των Νέων Ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν, μεταξύ άλλων, για την εξαγορά Υφιστάμενων Ομολογιών τις οποίες έχει αποδεχθεί ο Προσφέρων σύμφωνα με την Πρόταση Εξαγοράς και για την εξυπηρέτηση γενικών εταιρικών σκοπών, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η αποπληρωμή τραπεζικού δανεισμού.

Exit mobile version