search icon

Επιχειρήσεις

Τράπεζα Πειραιώς: Προχωρά σε τιτλοποιήσεις περί τα 4 δισ. ευρώ

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν μαζί με τα αποτελέσματα

Περί τα 4 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι τιτλοποιήσεις, στις οποίες θα προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς μέσω του «Σχεδίου Ηρακλής», σύμφωνα με πληροφορίες. Αρχικά, η Τράπεζα είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε τιτλοποιήσεις ύψους 3 δισ. ευρώ, εντός του 2020, ωστόσο το τελευταίο διάστημα αποφασίστηκε να εντάξει ακόμα ένα χαρτοφυλάκιο και οι ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν σύντομα.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα είχε προετοιμαστεί για την τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων ύψους 2 δισ. ευρώ (project Phoenix), με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής της το πρώτο εξάμηνο του 2020, μαζί με την τιτλοποίηση επιχειρηματικών δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ (project Bridge).

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας κ. Μεγάλου είχε προσδιορίσει το ύψος των εγγυήσεων που θα λάβει μέσω του «σχεδίου Ηρακλής» στα 900 εκατ. ευρώ για το χαρτοφυλάκιο Phoenix και ήδη έχει ήδη αναθέσει σε ανεξάρτητο οίκο την αξιολόγηση του χαρτοφυλακίου, ενώ οι λεπτομέρειες για το δεύτερο χαρτοφυλάκιο θα καθοριστούν το προσεχές διάστημα.

Στο συνέδριο της JΡ Morgan

Στο πρόσφατο συνέδριο της JP Morgan, όπως σημειώνει ο αμερικανικός οίκος σε έκθεσή του, «οι περισσότερες ερωτήσεις για την Τράπεζα Πειραιώς αφορούσαν, δίχως έκπληξη, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και το κεφάλαιο. Η διοίκηση μετέφερε ένα μήνυμα εμπιστοσύνης, ενώ υπάρχουν νέα σχέδια για να ανακοινωθούν, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα θα προχωρήσει σε νέες τιτλοποιήσεις». ‘Οπως αναφέρει η JΡ Morgan, αυτό θα πραγματοποιηθεί μαζί με τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Exit mobile version