search icon

Επιχειρήσεις

Unilever: Χαμηλότερα των προβλέψεων οι πωλήσεις γ’ τριμήνου

Η Unilever ανακοίνωσε μεν αύξηση των πωλήσεων κατά το γ' τρίμηνο, καθώς οι υψηλότερες τιμές τη βοήθησαν να αντισταθμίσει τις αυξήσεις στα κόστη των εμπορευμάτων, πλην όμως δεν κατάφερε να πετύχει το επίπεδο των προβλέψεων

Η Unilever ανακοίνωσε μεν αύξηση των πωλήσεων κατά το γ’ τρίμηνο, καθώς οι υψηλότερες τιμές τη βοήθησαν να αντισταθμίσει τις αυξήσεις στα κόστη των εμπορευμάτων, πλην όμως δεν κατάφερε να πετύχει το επίπεδο των προβλέψεων.

Η βρετανο-ολλανδική εταιρεία που μεταξύ άλλων προϊόντων παράγει τα σαπούνια Dove soap και το παγωτό Ben & Jerry ανακοίνωσε πως οι υφιστάμενες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,8% κατά το γ’ τρίμηνο.

Σύμφωνα με την εταιρεία η αύξηση των τιμών στην Αργεντινή δεν υπολογίστηκε λόγω των συνθηκών υπερπληθωρισμού που υπάρχουν στη χώρα. Αν υπολογιστεί και η αργεντινή, η αύξηση των πωλήσεων αγγίζει το 4,5%.

Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση πωλήσεων κατά 4,3%.

Παράλληλα, η Unilever ανέφερε ότι αναμένει αύξησή πωλήσεων από 3-5%, βελτίωση στο λειτουργικό περιθώριο και ισχυρές ταμειακές ροές σε ό,τι αφορά τους στόχους της ως το 2020.

Exit mobile version