search icon

Ευρώπη

Ευρωζώνη: Ξεπέρασε τις προβλέψεις η μεταποιητική δραστηριότητα τον Ιούλιο

Ο δείκτης μεταποίησης της IHS Markit επιβραδύνθηκε στις 62,8 μονάδες τον Ιούλιο, από το ιστορικό υψηλό των 63,4 μονάδων τον Ιούνιο, αλλά παρέμεινε υψηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων για 62,6 μονάδες

Με απροσδόκητα υψηλούς ρυθμούς συνέχισε να επεκτείνεται η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Ιούλιο, κυρίως λόγω της εκτίναξης τη ζήτησης που προκάλεσε η επανεκκίνηση της οικονομίας. Ωστόσο, τα προβλήματα στον εφοδιασμό προκάλεσαν την αύξηση του κόστους εισαγωγών.

Τα θετικά στοιχεία έρχονται μετά από τα επίσημα στοιχεία της Παρασκευής, σύμφωνα με τα οποία η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν στο β΄ τρίμηνο, βγαίνοντας από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία.

Αν και τα εργοστάσια παρέμειναν ανοιχτά κατά το μεγαλύτερο μέρος των lockdowns, η χαλάρωση των περιορισμών οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης.

Ο δείκτης μεταποίησης της IHS Markit επιβραδύνθηκε στις 62,8 μονάδες τον Ιούλιο, από το ιστορικό υψηλό των 63,4 μονάδων τον Ιούνιο, αλλά παρέμεινε υψηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων για 62,6 μονάδες.

Ο δείκτης που μετρά την παραγωγή, υποχώρησε από τις 62,6 μονάδες τον Ιούνιο στις 61,1 μονάδες τον Ιούλιο.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit, Chris Williamson, τόνισε πως το γεγονός ότι η ανάπτυξη της μεταποίησης στην ευρωζώνη επιβραδύνθηκε στο β΄ τρίμηνο, δεν πρέπει να αποτελεί αιτία για ανησυχία.

Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης για καύσωνα: Έχει γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την ηλεκτροδότηση της χώρας

ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η υπηρεσία για τον έλεγχο εγκυρότητας ασφαλιστικής ενημερότητας

Γάλλος υπουργός: Αύξηση της τιμής των Pfizer και Moderna μετά την προσαρμογή τους στις μεταλλάξεις του ιού

 

Exit mobile version