search icon

Ευρώπη

Γαλλία: Χαμένα έσοδα έως 40 δισ. ευρώ φέτος εξαιτίας του κορωνοϊού

Η Γαλλία υποδέχεται 17 εκατομμύρια ξένους τουρίστες κάθε καλοκαίρι και μέρος αυτής της διεθνούς «πελατείας» έχει εξαφανιστεί

 

Απώλειες μεταξύ 30 με 40 δισ. ευρώ αναμένεται να έχει από τον τουρισμό η Γαλλία., όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού της χώρας Ζαν-Μπατίστ Λεμουάν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο φύλλο της Journal du Dimanche.

«Σε κανονικές συνθήκες ο τουρισμός αποφέρει 180 δισ. ευρώ σε έσοδα, τα 60 δισ. των οποίων προέρχονται από τον διεθνή τουρισμό. Ο άμεσος αντίκτυπος της επιδημίας αναμένεται να είναι τουλάχιστον 30 έως 40 δισ. ευρώ», δήλωσε, ενώ όπως πρόσθεσε «πολλές επιχειρήσεις μας μεταφέρουν ότι ο κύκλος εργασιών τους θα μειωθεί κατά 20 έως 25% στο τέλος του έτους».

Ωστόσο όπως τονίζει «οι Γάλλοι συμμετέχουν μαζικά στην αναζωογόνηση του τουριστικού κλάδου» και υπογραμμίζει ότι 7 στους 10 από αυτούς που έχουν πάει διακοπές επέλεξαν τη Γαλλία.
Ο υπουργός Τουρισμού χαρακτηρίζει επίσης έναν ενθαρρυντικό μήνα τον Ιούνιο και ελπίζει ότι ο Αύγουστος θα είναι εξαιρετικός, ωστόσο εφιστεί την προσοχή γιατί «αυτή η ανάκαμψη είναι εύθραυστη, καθώς μόλις κάνει την εμφάνισή της μία εστία το αποτέλεσμα είναι άμεσο στις ακυρώσεις διαμονής και κρατήσεων».

Κρίνει ενθαρρυντική την καταγραφόμενη πρόθεση να ταξιδέψουν στη Γαλλία Βέλγοι, Γερμανοί, Ιταλοί και ισπανοί τουρίστες τον Σεπτέμβριο, εκτιμώντας ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι υψηλότερος από ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, κάτι που θα επέτρεπε να παραταθεί το καλοκαίρι και να ενισχύσει την ανάκαμψη του κλάδου.

Αυτή η επιστροφή των θα περιορίσει τη ζημιά, εξηγεί, όμως δεν αντισταθμίζει τις επιπτώσεις της κρίσης. «Ας είμαστε ξεκάθαροι: σε κανονικές συνθήκες η Γαλλία υποδέχεται 17 εκατομμύρια ξένους τουρίστες κάθε καλοκαίρι όταν 9 εκατομμύρια Γάλλοι πηγαίνουν στο εξωτερικό και μέρος αυτής της διεθνούς «πελατείας» έχει εξαφανιστεί, καταλήγει.

Exit mobile version