search icon

Ευρώπη

Γερμανία: Έλληνας δώρισε στο CDU κέρινο ομοίωμα της Μέρκελ αξίας €10.000 (vid)

Το είχε παραγγείλει στη Σαγκάη, με σκοπό να το τοποθετήσει στο εστιατόριο που διατηρεί στο Μπρέμερχαφεν

Στο λιμάνι Μπρέμερχαφεν της βόρειας Γερμανίας η απερχόμενη Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξακολουθεί να έχει έναν μεγάλο Έλληνα θαυμαστή.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ολυμπιακή Φλόγα», Αλέξης Βαΐου, είχε παραγγείλει στην Κίνα ένα κέρινο ομοίωμα της 67χρονης πολιτικού έναντι περίπου 10.000 ευρώ, σε φυσικό μέγεθος, το οποίο επέλεξε να ντύσει με μπλε σακάκι και σήμερα το δώρισε στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU).

Αρχικά, το κέρινο ομοίωμα της Μέρκελ προοριζόταν να στεγαστεί μόνιμα στο εστιατόριό του, όπως άλλωστε και έγινε. Ωστόσο, όταν κάποιοι μεθυσμένοι νεαροί πελάτες δεν το σεβάστηκαν, ο Αλέξης Βαΐου άλλαξε γνώμη.

Έτσι, σήμερα το παρέδωσε στον επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Βρέμης, Κάρστεν Μέιερ-Χέντερ. Εκεί, το κέρινο ομοίωμα μπορούν πλέον να το βλέπουν οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας των γραφείων του κόμματος.

Σε παλιότερη συνέντευξη που είχε δώσει για το θέμα, ο Αλέξης Βαΐου είχε δηλώσει πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, αλλά και από το γεγονός ότι οι Κινέζοι αποφάσισαν να φτιάξουν τη Άνγκελα Μέρκελ νεότερη.

Διαβάστε ακόμη

Οι επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών μέσα στο φθινόπωρο

Τουρκία: Οι νέες απολύσεις του Ερντογάν γκρεμίζουν τη λίρα και τα ομόλογα

Βρετανία: Έλλειψη και σε κρεοπώλες – Προσωρινή βίζα για να εργαστούν στη χώρα

 

Exit mobile version