search icon

Ευρώπη

Ουκρανία: Εισήλθαν στην Ελλάδα 468 υπήκοοι της το τελευταίο 24ωρο

Συζητήθηκαν η εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας για τους πρόσφυγες χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα με βιομετρικά δεδομένα, το θέμα των ανήλικων προσφύγων και η καταγραφή τους, οι υποδομές φιλοξενίας καθώς και η εφαρμογή μια σειράς μέτρων ασφαλείας

Οι πρόσφυγες αυτοί έρχονται να προστεθούν στις 1.032 που πέρασαν τα σύνορα της χώρας μας τις τελευταίες πέντε ημέρες. Χθές έγινε μάλιστα σύσκεψη υπό τον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο. 

Το τελευταίο 24ωρο πέρασαν από τα σύνορα της Ελλάδας, χωρίς προβλήματα και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες εισόδου στη χώρα, 468 υπήκοοι Ουκρανίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι πρόσφυγες αυτοί έρχονται να προστεθούν στις 1.032 που πέρασαν τα σύνορα της χώρας μας τις τελευταίες πέντε ημέρες. Χθές έγινε μάλιστα σύσκεψη υπό τον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο.

Συζητήθηκαν η εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας για τους πρόσφυγες χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα με βιομετρικά δεδομένα, το θέμα των ανήλικων προσφύγων και η καταγραφή τους, οι υποδομές φιλοξενίας καθώς και η εφαρμογή μια σειράς μέτρων ασφαλείας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρέσβη στην Ελλάδα Sergii Shutenko, στον οποίο επανέλαβε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Ελλάδας στον ουκρανικό λαό που βιώνει τη βίαιη εισβολή των Ρώσων στην χώρα του. Ο υπουργός τόνισε ότι οι ελληνικές αρχές θα κάνουν όλα όσα είναι απαραίτητα για την διευκόλυνση των Ουκρανών προσφύγων και θα είναι σε διαρκή συνεργασία με την ουκρανική πρεσβεία.

Διαβάστε ακόμη

Η αγωνία κορυφώνεται, οι αγορές χορεύουν (στο) τραμπολίνο και ο Σαράντης χωρίζει (και) με την Estée Lauder 

Κυρίαρχοι οι Έλληνες σε ναυπηγήσεις LNG-LPG carriers και δεξαμενόπλοια

Ένα βήμα μπρος κι ένα πίσω για την αξιοποίηση των εκτάσεων στην Αφάντου

Exit mobile version