search icon

Ναυτιλία

Επενδύσεις 22 δισ. για χρήση καθαρών καυσίμων από την Κρουαζιέρα

Η έρευνα από τη Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας διαπίστωσε ότι το 44% του καινούργιου στόλου το 2019 θα βασίζεται σε καύσιμο ΥΦΑ

Τεράστια  πρόοδο σε ετήσια βάση όσον αφορά στην εφαρμογή βιώσιμων τεχνολογιών και πρακτικών έχει σημειώσει ο κλάδος της κρουαζιέρας. Αυτό προκύπτει  από  την τρίτη ετήσια Έκθεση Περιβαλλοντικών Τεχνολογιών και Πρακτικών της Παγκόσμιας Βιομηχανίας της Κρουαζιέρας που δημοσιεύθηκε σήμερα και καταρτίστηκε από την Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA).

«Ενώ τα κρουαζιερόπλοια αποτελούν λιγότερο από το 1% της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας, οι κρουαζιέρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όσον αφορά στην ανάπτυξη υπεύθυνων τουριστικών πρακτικών και καινοτόμων τεχνολογιών. Ο κλάδος μας πρωταγωνιστεί στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης», δήλωσε ο Michael Thamm, Πρόεδρος της CLIA Ευρώπης και Διευθύνων Σύμβουλος της Costa Group και της Carnival Asia, ο οποίος μοιράστηκε τα αποτελέσματα στο Seatrade Europe στο Αμβούργο.

«Ολόκληρος ο ναυτιλιακός κλάδος επωφελείται από την έγκαιρη υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών από τα κρουαζιερόπλοια – πολλές από τις οποίες δεν υπήρχαν πριν από πέντε έως 10 χρόνια, όπως τα συστήματα καθαρισμού καυσαερίων (EGCS), το ΥΦΑ (Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο) ως καύσιμο για τα επιβατηγά πλοία και οι δυνατότητες παροχής ενέργειας από την ξηρά», πρόσθεσε.

Η CLIA Cruise Lines έχει επενδύσει περισσότερα από 22 δισεκατομμύρια δολάρια σε πλοία με νέες, ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες και καθαρότερα καύσιμα και, όπως σημειώνεται στην έκθεση, πέτυχε σημαντική πρόοδο στους εξής τομείς:

«Η CLIA Cruise Lines ενδιαφέρεται θερμά για τους καθαρούς ωκεανούς και δεσμεύεται για υπεύθυνες τουριστικές πρακτικές και τα υψηλότερα πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης – με πολιτικές και πρακτικές που συχνά υπερβαίνουν εκείνες που απαιτεί ο νόμος», δήλωσε ο Adam Goldstein, Πρόεδρος της CLIA Global και Αντιπρόεδρος της Royal Caribbean Cruises. «Ενώ είμαστε περήφανοι για την πρόοδο που έχουμε σημειώσει, γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά. Ο κλάδος της κρουαζιέρας είναι πρωτοπόρος στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και έχει δεσμευτεί να μειώσει στο σύνολο του στόλου της το ποσοστό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% έως το 2030 σε σύγκριση με το 2008. Πρόκειται για μία μεγάλη πρόκληση, αλλά ο στόλος της CLIA Cruise Lines εργάζεται με επιμέλεια για την επίτευξη αυτού του δύσκολου στόχου».

Exit mobile version