search icon

Οικονομία

ΑΑΔΕ: Άμεση στήριξη επιχειρήσεων από το myBusinessSupport

Από σήμερα Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020 έως και τις 10 Απριλίου 2020, οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν το σχήμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής του Υπουργείου Οικονομικών μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα

Διαθέσιμη είναι πλέον η εφαρμογή myBusinessSupport στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την καταγραφή και παρακολούθηση των κρίσιμων οικονομικών μεγεθών των επιχειρήσεων, που πλήττονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρόκειται για το χρηματοδοτικό σχήμα του Υπουργείου Οικονομικών ύψους  1 δισ. ευρώ και η λειτουργία του συνίσταται στην άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση επιχειρήσεων, η οποία είναι, συνολικώς ή μερικώς, επιστρεπτέα προς το Κράτος ανάλογα και με την πορεία της επιχείρησης.

Η πλατφόρμα ξεκίνησε τη λειτουργία της με την υποδοχή των αιτήσεων υπαγωγής των επιχειρήσεων στην ενίσχυση με τη μορφή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Από σήμερα Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020 έως και τις 10 Απριλίου 2020, οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν το σχήμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής του Υπουργείου Οικονομικών μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport).

Με επόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση, σε συνέχεια των βασικών προϋποθέσεων και στοιχείων για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά των επιχειρήσεων, θα προσδιοριστούν, σε λεπτομέρεια, οι παράμετροι και τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα καθορίσουν την άμεση υλοποίηση του χρηματοδοτικού σχήματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Στην πορεία, θα προστίθενται και άλλες πληροφορίες και αιτήσεις σχετικές με ενισχύσεις που θα παρέχονται μέσα από το σύστημα Taxisnet της ΑΑΔΕ.

Στο ψηφιακό περιβάλλον του myBusinessSupport σταδιακά προστίθενται μια σειρά από πληροφορίες και στοιχεία που συνθέτουν το προφίλ των επιχειρήσεων που εισέρχονται σε αυτή.

“Η καλύτερη δυνατή και άμεση εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων που δοκιμάζονται στη διάρκεια αυτής της κρίσης είναι  στις προτεραιότητές μας. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουμε την καλύτερη δυνατή λειτουργία της οικονομίας παρέχοντας άμεσες και εύχρηστες ψηφιακές λύσεις για όλους», δήλωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής.

Τι είναι και πώς λειτουργεί το νέο «εργαλείο»

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, τα χαρακτηριστικά και οι παράμετροι του σχήματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής διαμορφώνονται ως εξής:

Exit mobile version