search icon

Οικονομία

ΑΑΔΕ: Παράταση για δηλώσεις Covid-19 – Τι ισχύει για μείωση ενοικίων

Η επίσημη ανακοίνωση για τις προθεσμίες δηλώσεων εκμισθωτών ακινήτων

Περιοχή με πολυκατοικίες γύρω από το λόφο της Ακρόπολης, Αθήνα, Σάββατο 18 Αυγούστου 2018. Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2018 στο Taxisnet όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ενώ η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Παράταση παίρνουν οι προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων εκμισθωτών ακινήτων και των δηλώσεων για τον κορωνοϊό με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επισημαίνει πως:

“Παρατείνεται έως την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου 2021, η προθεσμία για την υποβολή των «Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», αρχικών ή τροποποιητικών, για μισθώσεις που ήταν σε ισχύ μέχρι και την 12η Ιουνίου 2020. Η παράταση αυτή καταλαμβάνει και τις μισθώσεις που είχαν συναφθεί πριν την 01.01.2014, για τις οποίες δεν υπήρχε υποχρέωση υποβολής «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας».

Παράλληλα, παρατείνεται και η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης λύσης της μίσθωσης, σε περίπτωση που αυτή έχει λυθεί μέχρι και την 12η Ιουνίου 2020. Υπενθυμίζεται ότι αν δε δηλωθεί η λύση μέχρι την ως άνω προθεσμία, η συμφωνία της μίσθωσης θεωρείται ότι είναι σε ισχύ.

Με την ίδια απόφαση της ΑΑΔΕ, παρατείνεται μέχρι την 31 Δεκεμβρίου του 2020, η προθεσμία για την υποβολή «δήλωσης Covid» ή και της «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», μηνών Μαρτίου έως και Αυγούστου 2020, για τους εκμισθωτές που λαμβάνουν ειδοποίηση από τη Φορολογική Διοίκηση για διόρθωση λαθών ή παραλείψεων”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη (και με… μισό μήνα καραντίνα) στο α΄ τρίμηνο! 

«Πρόγραμμα Γέφυρα»: Ποιοι θα μπουν στον επόμενο γύρο πληρωμών 

Πώς ήρθε το 11×11 στο Χρηματιστήριο – Το ράλι του… εμβολίου και η συνέχεια

Exit mobile version