search icon

Οικονομία

«Στα σκαριά» επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέες προσλήψεις

 Πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης μέσω επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους για τις νέες θέσεις εργασίες - Οι βασικοί άξονες του προγράμματος

Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης, που θα επιδοτεί το μη μισθολογικό κόστος για νέες θέσεις εργασίας (αντί των υφιστάμενων όπως γίνεται π.χ με το «ΣΥΝ-Εργασία»), σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνεται στο νέο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας (που παρουσίασε αναλυτικά το “Πρώτο Θέμα” στις 19/06/2020) και οριστικοποιείται αυτήν περίοδο από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. Τις σχετικές πληροφορίες επιβεβαίωσε χτες και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου τόνισε οτι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για νεοπροσλαμβανόμενους είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι βασικοί άξονες του προγράμματος είναι οι εξής:

Το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, που μπήκε σε εφαρμογή στις 15 Ιουνίου, δεν φαίνεται να περπατάει στην πράξη. Από τις 700.000 επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί οι 5.600 που απασχολούν 52.000 εργαζόμενους.

Exit mobile version