search icon

Τεχνολογία

Google: Πόσα αυτοκίνητα παγκοσμίως έχουν Android Auto (tweet)

Παρότι η Google μιλάει σπάνια για το Android Auto αποφάσισε να προχωρήσει σε μία αποκάλυψη.

Με τη τεχνολογία και τη συνδεσιμότητα να αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια αναπόσπαστο χαρακτηριστικό των αυτοκινήτων, αρκετοί είχαν αρχίσει να απορούν πόσα αυτοκίνητα υπάρχουν με τέτοιες δυνατότητες. Η Google έρχεται τώρα και λύνει σε όλους την απορία. Μιλώντας μέσω εκπροσώπων της στην Έκθεση Τεχνολογίας CES, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι περίπου 200 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε παγκόσμια κλίματα διαθέτουν Android Auto.

Το τεράστιο αυτό νούμερο έρχεται να αποδείξει περίτρανα ότι το Android Auto και η συνδεσιμότητα έχουν όλο και μεγαλύτερη ζήτηση στα αυτοκίνητα. Δεν πάνε δύο χρόνια από όταν αποκαλύφθηκε πως τα αυτοκίνητα με ενσωματωμένο το σύστημα συνδεσιμότητας της Google ήταν 150 εκατομμύρια.

Τώρα, η Google εξελίσσει το Android Auto. Πρωτεύον στόχος της είναι να κάνει το Google Maps να λαμβάνει περισσότερες πληροφορίες από το αυτοκίνητο.

Η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία αυτή τη στιγμή με σοβαρές ενστάσεις για το Android Auto αλλά και για το Apple CarPlay είναι η General Motors. Η αμερικανική εταιρεία θεωρεί πως έχουν περιορισμένες δυνατότητες και για να ικανοποιήσει ακόμα περισσότερο τους πελάτες της έχει σκοπό να εξελίξει δικό της λογισμικό.

H Google πάντως από την πλευρά της δηλώνει πως τ0 Android Auto είναι συμβατό με σχεδόν κάθε γνωστή μάρκα στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: Μη βιάζεστε με τις αμερικανικές μετοχές – Προτιμήστε τα ομόλογα

Στο στόχαστρο των πλειστηριασμών και το κτίριο που στεγάζεται η ΡΑΑΕΥ (pics)

Πατέντες: Πάνω από 1.000 εφευρέσεις στον ΟΒΙ το 2023 – Άνοδος και στα trademarks

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version