search icon

Τράπεζες

Στην εξαγορά της Iolcus Asset Management προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς (Upd)

Η Iolcus Asset Management ιδρύθηκε το 2011 και διαθέτει υπό διαχείριση επενδυτικά κεφάλαια άνω του 1 δισ. ευρώ - «Η συναλλαγή θα συμβάλει στην περαιτέρω διαφοροποίηση των πηγών εσόδων της Τράπεζας», δήλωσε ο CEO, Χρήστος Μεγάλου

Στην εξαγορά της Iolcus Asset Management, εταιρείας διαχείρισης οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων και ατομικών χαρτοφυλακίων με έδρα την Αθήνα, προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εξαγορά της Iolcus Asset Management που ιδρύθηκε το 2011 διαθέτει υπό διαχείριση επενδυτικά κεφάλαια άνω του 1 δισ. ευρώ και ισχυρή παρουσία στο σκέλος του wealth management και στα alternative funds

Σημειώνεται πως ιδρυτές της Iolcus Investments ΑΕΔΟΕΕ ήταν βασικοί συντελεστές του ομίλου Π&Κ, ενός από τους πλέον επιτυχημένους επενδυτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα.

Επικεφαλής και υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη της Iolcus Asset Management είναι ο Αχιλλέας Κοντογούρης, ο οποίος διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των επενδυτικών υπηρεσιών και θα παραμείνει CEO της εταιρείας μετά την εξαγορά.

Η ανακοίνωση της Πειραιώς

«Η Πειραιώς Financial Holdings ανακοινώνει ότι η θυγατρική της «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» («Τράπεζα Πειραιώς» ή «Τράπεζα») υπέγραψε σήμερα συμφωνία με τους μετόχους της IolcusInvestments ΑΕΔΟΕΕ («Iolcus» ή «Εταιρεία») για την απόκτηση του 100% της Εταιρείας (η «Συναλλαγή»).

Το αντίτιμο της Συναλλαγής θα ανέλθει περίπου στα €10 εκατ. Η Iolcus ιδρύθηκε το 2011 ως ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων και ατομικών χαρτοφυλακίων με έδρα την Αθήνα. Διαχειρίζεται τα εναλλακτικά αμοιβαία κεφάλαια (OEE) Apolis που έχει ιδρύσει, με έδρα το Λουξεμβούργο.

Επίσης διαχειρίζεται ατομικά χαρτοφυλάκια ιδιωτών και θεσμικών πελατών σε τράπεζες θεματοφύλακες στην Ελλάδα, την Ελβετία και το Λουξεμβούργο. Τα κεφάλαια πελατών υπό διαχείριση της Εταιρείας ανέρχονται σε €1 δισ.

Η Συναλλαγή ενισχύει τη στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς ως προς την κατάκτηση πρωταγωνιστικής θέσης στον κλάδο διαχείρισης κεφαλαίων πελατών στην Ελλάδα και θα επιφέρει τα ακόλουθα βασικά οφέλη για την Τράπεζα:

Σε σχέση με τη Συναλλαγή, ο κ. Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας
Πειραιώς, δήλωσε:

«Η συναλλαγή θα συμβάλει στην περαιτέρω διαφοροποίηση των πηγών εσόδων της Τράπεζας και στην ενίσχυση της ήδη ισχυρής τεχνογνωσίας της στον κλάδο διαχείρισης κεφαλαίων πελατών. Η Iolcus είναι μια από τις πλέον εδραιωμένες πλατφόρμες διαχείρισης κεφαλαίων, με σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία. Θα αποτελέσει ένα επενδυτικό εργαλείο για την Τράπεζα Πειραιώς, ώστε να αξιοποιήσει τις προοπτικές ανόδου που
χαρακτηρίζουν την ελληνική αγορά.

Η συναλλαγή δρα συμπληρωματικά προς την ήδη δυναμική και επεκτεινόμενη παρουσία της Τράπεζας, ενισχύοντας την αξία των προσφερόμενων υπηρεσιών μας προς τους πελάτες μας».

Η συναλλαγή υπόκειται σε συνήθεις όρους και προϋποθέσεις ,συμπεριλαμβανομένης της λήψης των απαραίτητων εποπτικών εγκρίσεων. Η Grant Thornton S.A ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η δικηγορική εταιρεία Potamitis Vekris ενεργεί ως νομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς στη Συναλλαγή».

Διαβάστε ακόμη:

Μισθοί: Πόσες επιχειρήσεις στην Ελλάδα δίνουν αυξήσεις βάσει πληθωρισμού – Ποιοι κλάδοι αμείβουν καλύτερα

Παγώνει η αγορά ακινήτων: Αποχή των συμβολαιογράφων για 1 μήνα από μεταβιβάσεις

ΣΕΤΕ: Zητεί στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων με «έκθεση» στη ρωσική αγορά

Exit mobile version