search icon

Πολιτική

Στο ΚΑΤ ο Κικίλιας: Ενημέρωση για τους εγκαυματίες – Εκκενώθηκε γηροκομείο στον Αγ. Στέφανο

Στο ΚΑΤ νοσηλεύονται τέσσερις πυροσβέστες από τις πυρκαγιές της Αττικής, δύο εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση και έχουν διασωληνωθεί

Στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ μετέβη νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, όπου  νοσηλεύονται τέσσερις πυροσβέστες από τις πυρκαγιές της Αττικής, δύο εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση και έχουν διασωληνωθεί, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι άλλοι δύο νοσηλεύονται με ήπια εγκαύματα στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής-Εγκαυμάτων.

Ο κ. Κικίλιας ενημερώθηκε από τον διοικητή και τους θεράποντες ιατρούς για την πορεία της υγείας των εγκαυματιών και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχουμε διακομίσει με το ΕΚΑΒ 9 περιστατικά σε νοσοκομεία της Αθήνας, 5 εγκαυματίες, έναν τραυματία και 3 συμπολίτες μας με αναπνευστικά προβλήματα.

Επίσης, από τη Βόρεια Εύβοια έχουμε διακομίσει 11 περιστατικά στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη, οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας θα μεταφερθούν από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, μάλλον, στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Επίσης, από χθες, στις 3:30 τα ξημερώματα, ξεκινήσαμε την εκκένωση του γηροκομείου «Νέα Θάλπη» στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, 47 συμπολιτών μας που είναι κατάκοιτοι και μεταφέρονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην «Παμμακάριστο» και στο «Ελπίς».

Ήρθα σήμερα εδώ, με τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους διευθυντές στο ΚΑΤ, για να δω τους εγκαυματίες εθελοντές πυροσβέστες μας, να ενημερωθώ για την πορεία της υγείας τους και στη συνέχεια να ενημερώσω τον πρωθυπουργό».

Διαβάστε ακόμη:
Φωτιές στην Πελοπόννησο: Με εγκαύματα και αναπνευστικά 20 πολίτες και 4 πυροσβέστες
Δένδιας – Τσαβούσογλου για τις φωτιές: Έτοιμοι για αλληλοβοήθεια όταν ελεγχθεί η κατάσταση
Φωτιές στην Αττική: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αφίδνες – Εκκενώνονται Καπανδρίτι και Πολυδένδρι – Τα ανοιχτά μέτωπα
Exit mobile version