Ο Musk, σε συνέντευξή του με τον πρώην δημοσιογράφο του CNN, Don Lemon, υπαινίχθηκε ότι το μελλοντικό σπορ αυτοκίνητο «ίσως» να μπορεί να πετάξει. «Δεν αποκλείεται», είπε ο Μασκ απαντώντας σε ερώτηση. Ο Musk δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι το νέο Roadster θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος.

Η πρώτη γενιά Roadster ήταν το πρώτο αυτοκίνητο της Tesla που βγήκε στην αγορά το 2008. Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο The Don Lemon Show ο Musk δήλωσε ότι η συνεργασία της Tesla με τη SpaceX θα επιτρέψει στην αυτοκινητοβιομηχανία να δημιουργήσει ένα όχημα που μπορεί να ξεπεράσει τεχνολογικά το Cybertruck, το οποίο ξεκίνησε τις πωήσεις τον Νοέμβριο. Ο Musk δήλωσε ότι το Cybertruck είναι το καλύτερο προϊόν της Tesla μέχρι σήμερα.

«Ο μόνος τρόπος για να κάνουμε κάτι πιο cool από το Cybertruck είναι να συνδυάσουμε την τεχνολογία της SpaceX και της Tesla για να δημιουργήσουμε κάτι που δεν είναι πραγματικά αυτοκίνητο», δήλωσε ο Musk για το Roadster. «Θα είναι πολύ ωραίο. Θα έχει κάποια στοιχεία από τεχνολογία πυραύλων».

Όταν ο Lemon ρώτησε αν θα ήταν ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο, ο Musk είπε «ίσως, δεν αποκλείεται». Ο Musk δήλωσε ότι δεν θα έχει «μεγάλα φτερά», αλλά θα διαθέτει τιμόνι παρόμοιο με τα χειριστήρια που χρησιμοποιούνται στα σύγχρονα τζετ.

«Θα πρέπει να κρατήσω τις κρίσιμες πληροφορίες για όταν το αποκαλύψουμε», είπε ο Musk καθώς ο Lemon ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες. Ανέφερε ωστόσο ότι το Roadster θα θυμίζει πολύ τα ιπτάμενα αυτοκίνητα της πολύ δημοφιλούς αμερικανικής σειράς κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του ’60, Jetsons.

Στην ιστοσελίδα της Tesla, η τρέχουσα περιγραφή του Roadster, το οποίο μπορείς ήδη να παραγγείλεις με προκαταβολή 50.000 δολαρίων, εκτιμά χρόνο 0-100 km/h σε 1,9” και τελική ταχύτητα άνω των 400 km/h.

Ο Musk είχε αναφέρει την εμπλοκή της SpaceX στην εξέλιξη του Roadster ήδη από τον Ιούνιο του 2018. «Το πακέτο επιλογών της SpaceX για το νέο Tesla Roadster θα περιλαμβάνει 10 μικρούς προωθητήρες πυραύλων τοποθετημένους απρόσκοπτα γύρω από το αυτοκίνητο», έγραφε τότε στο Twitter, πριν αγοράσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και την μετονομάσει σε X.

«Αυτοί οι πυραυλοκινητήρες βελτιώνουν δραματικά την επιτάχυνση, την τελική ταχύτητα, το φρενάρισμα και τις στροφές. Ίσως καθιστούν δυνατή ακόμα και μια πτήση», έγραφε ο Musk.

Διαβάστε ακόμη

Το Ωδείο Αθηνών έγινε ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία της Αθήνας (pics + vid)

Πώς Χούθι-Σομαλοί-Ιρανοί κλονίζουν συθέμελα την παγκόσμια ναυτιλία (χάρτης)

Ο Eλληνας που άλλαξε τα δεδομένα στον τομέα της κομμωτικής

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ