Το μοντέλο θα κατασκευαστεί στην πλατφόρμα MMA της εταιρείας, η οποία τοποθετείται στη νέα CLA, δήλωσε ο επικεφαλής πωλήσεων της Mercedes-Benz, Ματίας Γκάισεν, στην γερμανική έκδοση του Automotive News Europe, Automobilwoche. «Θα υπάρξει ένα entry-level μοντέλο στον κόσμο της Mercedes-Benz μακροπρόθεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η A-Class ξεκινά από 38.900 ευρώ στην Ελλάδα και είναι το πιο προσιτό μοντέλο της Mercedes-Benz. Η νέα ηλεκτρική CLA ξεκινά από 55.900 ευρώ στη Γερμανία, ενώ μια επερχόμενη υβριδική έκδοση θα κοστίζει περίπου 46.500 ευρώ.

Η Mercedes είχε ήδη επεκτείνει την παραγωγή της τρέχουσας A-Class μέχρι το 2028, δίνοντας στη γενιά μια δεκαετή πορεία αντί να την καταργήσει σταδιακά το 2026, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Ο Γκάισεν τόνισε τη σημασία της A-Class: «Είναι ένα πολύ σημαντικό αυτοκίνητο για εμάς και έχει μεγάλη ζήτηση. Για να αποφύγουμε ένα κενό στη σειρά μας, επεκτείναμε την παραγωγή του».

Η Mercedes δεν έχει ακόμη διευκρινίσει τη μορφή του νέου της οχήματος, αν και οι αναλυτές αναμένουν μια παραλλαγή χαμηλότερου κόστους ενός υπάρχοντος SUV και όχι μια ολοκαίνουργια σειρά.

Στην πλατφόρμα MMA, η Mercedes σχεδιάζει να προσθέσει τις GLB και GLA στις συμπαγείς προσφορές της τα επόμενα δύο χρόνια, μαζί με τις CLA και CLA Shooting Brake. Και τα δύο SUV συγκαταλέγονται στα μπεστ σέλερ της μάρκας.

Οι αντιπρόσωποι της Mercedes θα χαρούν που η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα λανσάρει ένα νέο βασικό μοντέλο, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου η A-Class ήταν βασικός μοχλός πωλήσεων. Δεδομένου μάλιστα ότι οι βασικοί ανταγωνιστές από την Audi και την BMW (A3 και Σειρά 1 αντίστοιχα) θα εξακολουθούν να υφίστανται.

Τα βασικά μοντέλα όπως η A-Class συμβάλλουν στην αύξηση του όγκου, της εργοστασιακής χρήσης και της προσβασιμότητας της επωνυμίας για νεότερους και λιγότερο εύπορους αγοραστές. «Πολλοί από τους πελάτες μας συνδέονται με τη μάρκα νωρίς μέσω της A-Class», είπε ο Γκάισεν.

Το 2024, η Mercedes πούλησε 534.800 αυτοκίνητα στη βασική της κατηγορία, η οποία περιλαμβάνει την A-Class και την B-Class —περισσότερο από το ένα τέταρτο των συνολικών πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων της ύψους 1,98 εκατομμυρίων.

Το νέο βασικό μοντέλο θα αποτελέσει μέρος μιας σαρωτικής προϊοντικής επίθεσης από τη Mercedes. Στην έκθεση αυτοκινήτου IAA αυτού του μήνα στο Μόναχο, η Mercedes παρουσίασε μια ηλεκτρική έκδοση του SUV GLC, με στόχο να επαναλάβει την επιτυχία του μοντέλου εσωτερικής καύσης ως το πιο δημοφιλές SUV της μάρκας.

«Φέρνουμε περισσότερα από 40 νέα μοντέλα τα επόμενα δύο χρόνια», είπε ο Γκάισεν. «Δεν είχαμε ποτέ τόσο μεγάλης κλίμακας προϊοντική επίθεση. Τα αυτοκίνητά μας θα θέσουν νέα πρότυπα στις κατηγορίες τους».

Διαβάστε ακόμη 

JP Morgan: H Ελλάδα κορυφαία επιλογή στα ομόλογα, με ισχυρά θεμελιώδη (γραφήματα + πίνακες)

Πιερρακάκης: Φέρνουμε τρεις σημαντικές αλλαγές με στόχο να ανοίξουν και άλλα κλειστά ακίνητα (vid)

Villa Beach Rock: Η εμπειρία σε μια εντυπωσιακή βίλα στο Ακρωτήρι της Κρήτης

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα