Η επίθεση της «Δεξιάς Αγέλης» με την Όλγα και τη Βόζεμπεργκ, οι μπίζνες των κινητών με το Δημόσιο και ο ήλιος του Πατέλη ///


 

-Χαίρετε! Οι φανατικοί αναγνώστες μου γνωρίζετε ότι διαθέτω συνήθως καλή πληροφόρηση περί τα κυβερνητικά με εξειδίκευση στα θέματα Μεγάρου Μαξίμου (Μ.Μ.), αφού βεβαίως εκεί εδράζεται η πηγή του ρεπορτάζ. Λοιπόν, όπως με πληροφορούν τις τελευταίες τρεις μέρες, έπεσαν «λυτοί και δεμένοι» που λένε, εντός αλλά κυρίως εκτός Μ.Μ., να φάνε τη Μενδώνη. Η θεωρία απλή όσον αφορά το «φαίνεσθαι», αλλά τα κίνητρα πολλαπλά.

-Υπήρχαν λοιπόν οι οπαδοί της υπεραπλούστευσης «φάτην, πρόεδρε, τη Μενδώνη» να υπάρξει εκτόνωση στην κρίση Λιγνάδη. Μιλάμε για «κλασικά εικονογραφημένα» στην πολιτική επικοινωνία, τρώμε τον «υπαίτιο» για να πάμε παρακάτω. Τώρα βεβαίως για όσους δεν είναι χθεσινοί, η υπεραπλουστευμένη θεωρία αυτή είχε το προφανέστατο μειονέκτημα ότι μετά τη Μενδώνη «κολλάει» στον Μητσοτάκη ο Λιγνάδης. Και όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι ή αφελής ή βαλτός. Άλλωστε, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν το κρύβουν οι χριστιανοί, τον Μητσοτάκη «θέλουν», τι να την κάνουν τη Μενδώνη; Όποιος διαβάζει την πραγματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στα κομματικά του έντυπα το βλέπει.

-Υπάρχει όμως και μία άλλη κατηγορία οπαδών της «θυσίας Μενδώνη», η «δεξιά αγέλη» που είδε να παίρνει η Ν.Δ. την εξουσία μόνη της – πεντακάθαρα – μετά 15 χρόνια και αντί να γίνει η Όλγα ας πούμε υπουργός Πολιτισμού (που… δεν γνώριζε και τον Λιγνάδη καθόοοολου) έγινε η… Πασόκα αρχαιολόγα Μενδώνη. Και να ’ταν μόνο αυτό, έγινε και ο Πιερρακάκης κι ο Χρυσοχοϊδης υπουργός, ο Σκέρτσος επιτελικός στο Μ.Μ. και δεκάδες άλλα «ξένα σώματα» της γαλάζιας γενιάς που βρίθει από αγλαΐσματα της πολιτικής και της κοινωνίας εν γένει. Βρήκαν ευκαιρία λοιπόν να την καθαρίσουν την «παλιοπασόκα» και μετά βλέπουμε, γιατί όντως η Μενδώνη δεν χειρίστηκε καλά το επικοινωνιακό κομμάτι της υπόθεσης (βασικά, τα ’χασε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε), αλλά επί της ουσίας «παραίτησε» τον Λιγνάδη έξι ώρες μετά την πρώτη επώνυμη καταγγελία γι’ αυτόν. Τι έπρεπε να κάνει άραγε, να τον… σταυρώσει και δημοσίως;

-Φαίνεται (να δούμε, μέχρι τέλους;) ότι ο Μητσοτάκης τα ζύγισε όλα αυτά και κατέληξε χθες στο προφανές για αρχάριους της πολιτικής. Να στηρίξει την υπουργό του που επέλεξε για το Εθνικό Θέατρο κάποιον όπως ο Λιγνάδης, ο οποίος «ήταν εκεί» από το 1989. Και στο κάτω-κάτω συμπρωταγωνιστούσε πριν λίγους μήνες με την πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Κονιόρδου. Δηλαδή αυτό τι σημαίνει, ότι ήξερε η «ηθοποιός Κονιόρδου» το παρελθόν του Λιγνάδη και αν το ήξερε, θα συμπρωταγωνιστούσε; Μα ασφαλώς όχι, αλλά δεν την ψέγει κανείς γι’ αυτό.

-Υ.Γ.: Τώρα, βέβαια, όλα αυτά μπορεί να αντιμετωπίζονται, αλλά πραγματικά εκεί που λύγισε το ηθικό της κυβέρνησης ήταν από τη βαρύγδουπη καταγγελία της κυρίας Βόζεμπεργκ κατά της υπουργού Πολιτισμού από τις Βρυξέλλες. Πληροφορίες για κάτι «Γαλλικά» (λόγω Βρυξελλών) που άκουσε η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. δεν επιβεβαιώνονται.

-Ελάτε στην Ελλάδα για τον ήλιο, μείνετε για τη φορολογία και την τεχνολογία είπε ο Αλέξης (Πατέλης) στους ξένους επενδυτές και με την ταπεινότητά της η στήλη θα προσθέσει ελάτε και για τις business, γιατί γίνονται πολύ καλές και μεγάλες business στη χώρα και θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες μόλις ελεγχθεί η κατάρα του COVID. Απλώς έχει αλλάξει η εποχή και τώρα οι δουλειές πρώτα κλείνονται και μετά τις παίρνουμε χαμπάρι εμείς οι υπόλοιποι. Μόνη ένσταση στο κάλεσμα του Πατέλη προς τους ξένους επενδυτές, είναι αυτό με τη φορολογία να ισχύσει και για τους ημεδαπούς.

-Κι αφού ήρθε ο λόγος σε μεγάλες business κι επενδύσεις, η στήλη αναφωνώντας «βρε, καλώς τους μου» υποδέχεται τις εταιρίες –τις γνωστές εταιρίες- τηλεπικοινωνιών που ακούω ότι ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στους μεγάλους διαγωνισμούς για την ψηφιοποίηση του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, (Δικαιοσύνη, υδρομέτρηση κ.λπ.).

-Και περνάμε για τη συνέχεια σε μια άλλη μεγάλη (και πολυσυζητημένη) δουλειά, την Εθνική Ασφαλιστική. Λοιπόν, χθες Τρίτη συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας και ζυμώθηκε, όπως έλεγαν παλιά οι Αριστεροί, για την πώληση της Ασφαλιστικής. Οι πληροφορίες της στήλης παραμένουν στην ίδια κατεύθυνση, δηλαδή θα έχουμε πώληση στο CVC και η μεταβίβαση αναμένεται κατά το επόμενο τρίμηνο.

-Όσον αφορά μια άλλη μεγάλη δουλειά, τη συναλλαγή Frontier ύψους 6,1 δισ. με κόκκινα δάνεια, κατόπιν αιτημάτων των πολυπληθών ενδιαφερόμενων η προθεσμία για την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών (έληγε 23/2) πήρε παράταση μιας εβδομάδας και οι μη δεσμευτικές προσφορές τελικά θα υποβληθούν την προσεχή Τρίτη, 2 Μαρτίου.

-Προς την πλευρά του Ναπολιτάνου Εμανουέλ Γκριμάλντι, που πρωταγωνιστεί στις θαλάσσιες μεταφορές στη Μεσόγειο κι έχει παρουσία και στην Ελλάδα μέσω των Μινωικών Γραμμών, κοιτάζει ο όμιλος Belterra Investments του Ιβάν Σαββίδη. Το ζητούμενο είναι μια σύμπραξη των δύο ομίλων για να χτυπήσουν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Δημοφιλή