Οι πονηρές καλόγριες, η ζήλια του ασφαλιστή και ο νέος CEO του ΤΑΙΠΕΔ ///


 

-Χαίρετε! Έχουν πλάκα οι διάλογοι κι οι ισχυρισμοί στην Προανακριτική της Βουλής για τα κανάλια και αναφέρομαι για όσα λέγει ο… «καμάρι μου, λεβέντη μου» κ. Χρήστος Καλογρίτσας. Αυτοί, δηλαδή πίστευαν ότι θα πάρουν άδεια καναλιού με 3 εκατ. ευρώ τράκα από τον Χούρι και μάλιστα, απ’ ό,τι φαίνεται, το είχαν πιστέψει τόοοοσο πολύ που μοίραζαν και τις μετοχές του καναλιού μεταξύ τους, λέει ο «μπροστινός» (κατά δήλωσή του) Καλογρίτσας. Τόσο εγώ, τόσο εσύ, κ.λπ., αλλά να δούμε και τα χαρτιά, ε; Να κάνω μια μικρή υπενθύμιση ότι τελικώς οι άδειες για τα κανάλια κόστισαν από 40 έως 70 εκατ. ευρώ η καθεμία. Δηλαδή, με τα τρία εκατομμύρια ο φουκαράς ο κ. Χρήστος δεν έπαιρνε ούτε τρικάμερο για live. Έχω δίκιο ή άδικο;

-Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό γιατί έχουμε εμπλοκή στο ΤΑΙΠΕΔ: Ο Ριχάρδος Λαμπίρης μάς τελείωσε από τη θέση του CEO. To τέλος ήρθε αιφνίδια και απρόσμενα, προφανώς γιατί υπάρχει κάποιο παρασκήνιο το οποίο (προς το παρόν) δεν γνωρίζει η στήλη, αλλά θα πληροφορηθεί σύντομα, καθώς -όπως ξέρετε- έχω καλές πηγές στο Μ.Μ. Μετά την εξέλιξη αυτή ο νέος CEO του ΤΑΙΠΕΔ θα είναι ο Δημήτρης Πολίτης, ο οποίος με τον μέχρι πρότινος σχεδιασμό προοριζόταν για Πρόεδρος του Ταμείου με CEO τον Λαμπίρη. Ο Πολίτης προέρχεται από την Credit Suisse όπου εργαζόταν από το 2015 ως υπεύθυνος της μονάδας UHNWI για Ελλάδα και Κύπρο. Αν μείνατε με την απορία, το αρκτικόλεξο UHNWI σημαίνει Ultra High Net Worth Individuals, δηλαδή ιδιώτες που διαθέτουν διαθέσιμα για επενδύσεις άνω των 30 εκατ. δολαρίων. Κοινώς, γνωρίζει όποιον εφοπλιστή κυκλοφορεί στη χώρα και τους συγγενείς όλων όσων αποδήμησαν εις Κύριον.

-Για τον νέο Πρόεδρο της Εθνικής μην το συζητάτε καθόλου. Όλα όπως σας τα έγραψα χθες είναι και, βάσει της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σήμερα, κρατήστε ως επικρατέστερη την υποψηφιότητα Χαρδούβελη.

-Τη δόξα των καλογριών της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων στα Καλάβρυτα ζήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης. Την υπόθεση λίγο πολύ τη γνωρίζετε, κι αν όχι, να σας θυμίσω ότι πρόκειται για τις πολυσυζητημένες καλόγριες που επικαλέστηκαν -μεταξύ άλλων- οπτική όχληση και πέτυχαν δικαστικά να αλλάξει χάραξη ο αποκαλούμενος Δυτικός Διάδρομος του ΑΔΜΗΕ, έργο προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ, που θα συνδέσει την Πελοπόννησο στην υπερυψηλή τάση (400 kV), αφού μέχρι σήμερα διασυνδέεται με την Αττική με γραμμές 150 kV, όπως δηλαδή τα νησιά.

-Το ίδιο έργο με άλλους πρωταγωνιστές βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη στο Νυμφαίο της Φλώρινας. Η EDP Renewables, o τέταρτος μεγαλύτερος όμιλος διεθνώς στους τομείς της αιολικής και ηλιακής ενέργειας θέλει να λειτουργήσει τέσσερις ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 14,28 MW στην περιοχή. Δεν θέλουν όμως οι κάτοικοι, διάφορες περιβαλλοντικές οργανώσεις και ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα. Τι κι αν οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν πως το έργο χωροθετείται εκτός προστατευόμενων περιοχών του δικτύου Natura 2000 και διαθέτει όλες τις απαιτούμενες άδειες για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών; Στο Νυμφαίο, με τη βοήθεια του Θεού, βροντοφωνάζουν non pasaran.

-Οι παραβάσεις της ΜLS στα θέματα εταιρικής διακυβέρνησης συζητήθηκαν χθες στο ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αλλά δεν έγιναν ανακοινώσεις επειδή προκρίθηκε η εξέτασή τους από κοινού και με άλλα εποπτικά θέματα που έχει ανοικτά η εταιρεία.

-Ετσι γίνεται συνήθως, ο ανταγωνισμός φέρνει ένταση, πολλές φορές συγκρούσεις αλλά και ενίοτε παραλογισμούς. Και εξηγούμαι… Χθες, εκπρόσωπος της Interamerican σχολίαζε σε δημοσιογράφους αρνητικά το γεγονός ότι το CVC Fund πήρε την Εθνική Ασφαλιστική κι έτσι… έχει και νοσοκομεία, άρα δημιουργεί ζητήματα στον ανταγωνισμό κ.λπ. Λες και η Interamerican δεν έχει την Ευρωκλινική ή την Αθηναϊκή κλινική ή δεν «έφτιαχνε» ασφαλιστικά προϊόντα (Medisystem) αποκλειστικά μεταξύ πελατών που χρησιμοποιούν την ασφαλιστική τα νοσοκομεία του ίδιου ομίλου. Δηλαδή, τώρα λέμε ότι με το CVC (του οποίου οι μέτοχοι που είναι στη δουλειά των νοσοκομείων της HHG δεν είναι ίδιοι με εκείνους της Εθνικής Ασφαλιστικής) θα πρέπει να αρχίσει να… τσακώνεται όποιος έχει γάλατα ή όποιος έχει κατάστημα εστίασης ή αν πάρουν κι τα καράβια της MIG με τους εφοπλιστές κ.λπ. Ψυχραιμία, παιδιά, σ’ όλο τον κόσμο τα Funds επενδύουν όπου νομίζουν καλύτερα και συνδυάζουν τρόπους για να βγάλουν λεφτά για τους μετόχους τους. Απλά, καμιά φορά… χαλάν και πιάτσες στημένες δεκαετίες. Σωστό ή λάθος;

Βασίλης Ανδρικόπουλος είναι ένα από τα ονόματα που θα απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της Premia Properties με επικεφαλής τον Ελληνοσουηδό επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη. Ο τελευταίος, ως νέος βασικός μέτοχος μετά το τέλος εποχής της οικογένειας Θεοδωρίδη -είναι αλήθεια- ότι έχει τώρα μεγαλεπήβολα σχέδια για την εταιρεία (πρώην Pasal Development), η οποία στη δημοσιονομική κρίση της χώρας τα βρήκε παραπάνω από… σκούρα λόγω της κατάρρευσης του εγχώριου real estate. Ο κ. Ανδρικόπουλος είναι αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην Καραμολέγκος, έχοντας περάσει από ουκ ολίγους ελληνικούς και πολυεθνικούς ομίλους. Ο ίδιος βρέθηκε από τον Ιούλιο του 2019 έως και τον Οκτώβριο του 2020 στη θέση του ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας.

-Στην ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου νιώθουν δικαιωμένοι από τις νέες τάσεις στον high income τουρισμό που επέβαλε η πανδημία. Και τούτο καθώς η ζήτηση για βίλες οι οποίες προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και την απαραίτητη ιδιωτικότητα και «απομόνωση» χτυπάει «κόκκινο». Είναι ένας τομέας στον οποίο έχει ποντάρει πολλά ο όμιλος, όπως φαίνεται από το success story των Costa Navarino Residences και των πιο προσιτών διαμερισμάτων The Residences at The Westin Resort Costa Navarino, που, μεταξύ των άλλων, έχουν αναδείξει το εμβληματικό συγκρότημα της Μεσσηνίας σε μία από τις πιο “hot” real estate επιλογές στην Ευρώπη. Για όλους αυτούς τους λόγους πριν από λίγες μέρες το Δ.Σ. της ΤΕΜΕΣ αποφάσισε να ξεκινήσει τάχιστα την κατασκευή της επόμενης «φουρνιάς» βιλών και μάλιστα με τη μέθοδο της αυτεπιστασίας.

-Πρόκειται για το σχέδιο που είχε ανακοινωθεί πέρυσι τον Ιούνιο και αφορά τη νέα γειτονιά Rolling Greens, η οποία θα περιλαμβάνει 42 πολυτελείς βίλες, μαζί βέβαια με τα συνοδευτικά έργα υποδομής κοινόχρηστων χώρων και πρόσβασης σε δίκτυα οργανισμών κοινής ωφελείας. Οι βίλες θα αναπτυχθούν εντός του συνολικής έκτασης 1.300 στρεμμάτων Navarino Dunes, στην περιοχή του Ρωμανού, σε ένα από τα πιο μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου. Στη γειτονιά Rolling Greens θα δημιουργηθούν βίλες 7 αρχιτεκτονικών τύπων, εμβαδού 235-295 τ.μ., με 3-4 υπνοδωμάτια σε περιβάλλοντα χώρο από 700 τ.μ έως 1.300 τ.μ. και με τιμή εκκίνησης από 1,2 εκατ. ευρώ. Όλες θα έχουν δυτικό προσανατολισμό, θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και στο γήπεδο γκολφ The Dunes Course, θα διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, καθώς και το πλεονέκτημα ότι μπορούν να διατεθούν προς ενοικίαση με ειδικούς όρους, σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα. Θα παραδίδονται στους ιδιοκτήτες τους «με το κλειδί στο χέρι», ενώ θα καλύπτονται με πλήρεις υπηρεσίες συντήρησης.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Δημοφιλή