Το τρίτο στεφάνι, το Ντυνάν, η Εθνική Ασφαλιστική και το Αl Arrabbiata ακίνητο στην Ακρόπολη ///


 

-O 70χρονος «κοτσονάτος» εφοπλιστής είχε (και έχει) κάποια οικογενειακά προβλήματα που προέρχονται από τον γιο του, βεβαίως. Τι τα ήθελε και αυτό το παιδί αυτά τα κόλπα στην Ελλάδα με τράπεζες και κάτι «ατσίδες» για συνεταιράκια και υπαλλήλους; Ο θαλερός όμως πατήρ δεν πτοείται, πάει για το τρίτο στεφάνι «σούμπιτο» που λένε και οι Ιταλοί και μάλιστα «κατέβηκε» και μία δεκαετία σε ηλικία συζύγου, 45άρα η νέα κυρία. Ο έρωτας και ο βήχας σίγουρα δεν κρύβονται, τώρα για τα λεφτά δεν ξέρω, γιατί ποτέ δεν ήμουν εφοπλιστής.

-Σαρώνει η CVC στην Ελλάδα, είναι ήδη ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής το αμερικανικής προελεύσεως πολυεθνικό Fund, αλλά δεν σταματάει εδώ. Μετά τη Vivartia (το deal το έτρεξε και το ολοκλήρωσε επιτυχώς η Euroxx του Τζουζέπε Τζιάνo και ήταν και σύνθετο πολύ λόγω εμπλοκής τραπεζών) η CVC πάει και για την Εθνική Ασφαλιστική. Αυτά ίσως τα ξέρατε, οπότε η είδηση είναι ότι εντός του νέου έτους βγαίνει σε διαγωνισμό (επιτέλους) το «Ερρίκος Ντυνάν» από την Τράπεζα Πειραιώς και εκεί θα «χτυπήσει» το συγκεκριμένο private equity που ήδη έχει μεγάλο όγκο στην υγεία στην Ελλάδα.

-Έχουμε όμως και μετακινήσεις στην αγορά. Οι τελευταίες εξελίξεις στον όμιλο της MIG φέρνουν ανακατατάξεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο CEO του Ομίλου, Θανάσης Παπανικολάου θα μετακομίσει στη Vivartia. Επίσης, σημειώστε ότι το όνομα του Παπανικολάου προτού κλείσει για τη Vivartia, έπαιξε και για τη θέση του CEO στο Υπερταμείο.

Singular Logic, όπως είναι γνωστό, περνά στα χέρια των Space και Εpsilon Net και η στήλη από την πλευρά της πιστεύει ότι πρόκειται για θετική εξέλιξη που διασφαλίζει το μέλλον της εταιρίας. Στην αγορά λένε ότι η Εpsilon Net είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Singular Logic στα πακέτα για λογιστικά γραφεία και γενικά λογιστήρια μικρών εταιριών, οπότε θα κυριαρχήσει στο συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς.

-Όσον αφορά τον λογαριασμό της MIG, η στήλη -λίγο μπακάλικα- σημειώνει τα εξής: Η MIG χρωστά 550 εκατ. στην Πειραιώς. Από το deal της Vivartia θα λάβει 162 εκατ. και ο δανεισμός της θα μειωθεί στα 388 εκατ. Έτερο περιουσιακό στοιχείο της ΜΙG, η Αttica Group. Η κεφαλαιοποίησή της είναι στα 189 εκατ, η ΜΙG έχει το 80% και σε μια ενδεχόμενη πώληση μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα πάρει ακόμη 151 εκατ. οπότε σε αυτήν την περίπτωση ο δανεισμός θα υποχωρήσει περίπου στα 237 εκατ. Τι απομένει; Τα ακίνητα στη Σερβία. Είχαν αγοραστεί 350 εκατ. και έχουν πάνω τους δάνεια περίπου 100 εκατ. Οπότε στο τέλος του λογαριασμού έχουμε επιχειρηματικές αξίες περίπου 250 εκατ. απέναντι σε 237 εκατ. δάνεια.

– Αθόρυβα λαμβάνονται οι άδειες για το πολυσυζητημένο νεοκλασικό-φιλέτο των 2.900 τ.μ. πρώην ιδιοκτησίας της οικογένειας Τζιβέλη δίπλα στο Μουσείο της Ακρόπολης, στη συμβολή των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη, το οποίο φέρεται να έχουν αγοράσει ξένοι επενδυτές, αραβικής προέλευσης. Το πενταώροφο ακίνητο, κλειστό τα τελευταία χρόνια, θα διαμορφωθεί σε κτίριο διαμερισμάτων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με τις σχετικές εγκρίσεις να περνούν τώρα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προκειμένου να γίνει η σχετική ‘’τακτοποίηση’’ στο πλαίσιο του Ν. 4495/2017 αυθαίρετων κατασκευών και παραβάσεων. Να θυμίσουμε εδώ ότι για το πραγματικά μοναδικό φιλέτο είχαν πραγματοποιηθεί ουκ ολίγοι πλειστηριασμοί με ψηλότερη τιμή το 2017, τα 40 εκατ.

Όταν το… τριψήφιο χτυπήσει: Άρον άρον εγκατέλειψε το πόστο του στο διαδικτυακό συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μόλις χτύπησε το τριψήφιο στο γραφείο του. Δεν πρόλαβε ούτε mute να «πατήσει», με συνέπεια η συζήτηση να διακοπεί, με όλους τα παρευρισκόμενους να τηρούν στάση αναμονής μέχρις ότου ολοκληρωθεί το τηλεφώνημα. Αυτό ήταν σύντομο, με τον υπουργό να ζητά συγγνώμη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις ποιος σε καλεί από το τριψήφιο. Αλλά δεν μπορείς να μην πάρεις την κλήση…», με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργο Χατζηνικολάου, να σχολιάζει: «Μπορεί να ήταν το αφεντικό».

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Απόρρητο Απόρρητο