Τα δείπνα Τεσσάρων Χεριών, όπως αποκαλούνται οι συνεργασίες δύο σεφ το ίδιο βράδυ στην ίδια κουζίνα, προσφέρουν μια διαφορετική, συναρπαστική εμπειρία, που ενώνει κουλτούρες και διαφορετικές προσεγγίσεις.

Δύο από τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα στη γαστρονομική σκηνή, με σημαντικές διακρίσεις ήδη στα βιογραφικά τους, συναντώνται στην κουζίνα του Hytra Restaurant & Bar το διήμερο 30 και 31 Ιανουαρίου. Ο chef Γιώργος Φελεμέγκας υποδέχεται τον Γιώργο Κατάρα, τον οποίο διαδέχθηκε ως επικεφαλής της μπριγάδας του Hytra. Μαζί δημιουργούν ένα μενού 8 (+2) σταδίων, που υπόσχεται να ενθουσιάσει τους φίλους της σύγχρονης ελληνικής δημιουργικής κουζίνας.

Δύο εμπνευσμένοι Ελληνες σεφ σε μια κορυφαία εμπειρία “Τεσσάρων Χεριών” 

Ο Γιώργος Φελεμέγκας σεφ του εστιατορίου Hytra

Ο Γιώργος Κατάρας είναι chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Vanderveen στο Άμστερνταμ, που έχει συγκεντρώσει ενθουσιώδεις κριτικές. Έχει συνεργαστεί με κορυφαία εστιατόρια της Ευρώπης, όπως το Geranium στην Κοπεγχάγη με 3 αστέρια Michelin, ήταν sous chef στο RIJKS του Αμστερνταμ με 1 αστέρι Michelin, ενώ έχει θητεύσει δίπλα σε διάσημους chef, όπως οι Simon Rogan, Nuno Mendes κ.ά. Το 2016 ήταν finalist στον παγκόσμιο διαγωνισμό San Pellegrino Young Chef.

Δύο εμπνευσμένοι Ελληνες σεφ σε μια κορυφαία εμπειρία “Τεσσάρων Χεριών” 

O Γιώργος Κατάρας

Η κουζίνα του Γιώργου Κατάρα ξεχωρίζει για τη δημιουργική απλότητα και «καθαρότητά» της. Βασίζεται σε φρέσκες, τοπικές πρώτες ύλες και στοχεύει στην ανάδειξή τους με έναν συνδυασμό σύγχρονων και παραδοσιακών τεχνικών. Κάθε στάδιο στο μενού που θα ετοιμάσει ειδικά για τις δύο βραδιές στη Hytra θα εμπεριέχει 2-3 πιάτα, στα οποία θα αξιοποιεί τα ίδια υλικά με διαφορετικές προσεγγίσεις.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας, chef του Hytra από το καλοκαίρι του 2022, έχει επίσης πλούσιο βιογραφικό και περγαμηνές. Διετέλεσε συνεργάτης του «τριάστερου» Quique Dacosta, ο οποίος τον επέλεξε ως head chef στο Deessa των 2 αστεριών Michelin, ενώ έχει εργαστεί σε εστιατόρια όπως τα Arpege, Martin Berasategui, Zaranda, Miramar, DiverXΟ, NOMA, Central, El Poblet κ.ά.

Στην κουζίνα του Hytra ο Γιώργος Φελεμέγκας αναδεικνύει την κληρονομιά του εστιατορίου που επαναπροσδιόρισε την ελληνική γαστρονομία και βραβεύεται σταθερά από το 2010 με αστέρι από τον Οδηγό Michelin. Οι κορυφαίας ποιότητας πρώτες ύλες από μικρούς έλληνες παραγωγούς, τα φρέσκα προϊόντα εποχής, μαγειρικές τεχνικές και συνταγές που έρχονται από το παρελθόν και βρίσκουν τη σύγχρονη, δημιουργική έκφρασή τους, συνθέτουν το μενού του Hytra και τα πιάτα που θα ετοιμάσει ο chef για τα 4 Hands Dinners στις 30 και 31 Ιανουαρίου.

MENOY ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ

ΣΤΡΕΙΔΙ
φύκια Κρήτης | πράσινο μήλο | σέλερι | άγριο σέσκουλο
ΤΟΜΑΤΑ – ΠΕΣΤΡΟΦΑ
πιπερίτσα Πέλλας | Φράουλα τουρσί | garden on top
ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ
παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης | χαμομήλι
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ
πατάτα | πράσο
ΓΑΡΙΔΑ
αμύγδαλο | πράσο | σταφύλι
ΜΑΝΙΤΑΡΙ
μύρτιλο | καπνιστό χέλι
ΧΟΙΡΙΝΟ
άγριο λάχανο | οξαλίδα | σάλτσα φρικασέ
ΤΣΑΠΟΥΡΝΑ
ελληνικό γιαούρτι
ΜΗΛΟ
υφές μήλου | μηλίτης
ΣΟΚΟΛΑΤΑ
δάφνη | ελαιόλαδο

Τιμή μενού κατά άτομο €90,00
Για πληροφορίες και κρατήσεις:
τηλ. 210 331 6767