Τρεις σεφ, τρεις «κόσμοι», μόνο για δύο βραδιές στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Τρεις κορυφαίοι σεφ από την Ελλάδα και την Ιαπωνία, οι Γιώργος Κατάρας, Μίλτος Κώτσης και η Yuka Aoyama, ενώνουν τo πάθος τους για δημιουργία σε ένα μενού στο μαγευτικό prive κήπο του εστιατορίου Fuga, στις 25 και 26 Οκτωβρίου.

Οι τρεις διακεκριμένοι σεφ εκτελούν παραδοσιακές γεύσεις χρησιμοποιώντας κορυφαίας ποιότητας υλικά με σύγχρονες τεχνικές. Μια μοναδική γευστική εμπειρία που συνδυάζει την Ιαπωνική αισθητική με την πολυπλοκότητα της Kεντρικής και της Νότιας Ευρώπης.

Πώς είναι ένα μενού όταν μαγειρεύουν μαζί 3 κορυφαίοι σεφ
Πώς είναι ένα μενού όταν μαγειρεύουν μαζί 3 κορυφαίοι σεφ

Ο Γιώργος Κατάρας κατέκτησε το 2023 αστέρι Michelin για το εστιατόριό του Vanderveen στο Άμστερνταμ. Έχει υπηρεσία σε κορυφαία εστιατόρια της Ευρώπης, όπως το Geranium στην Κοπεγχάγη με 3 αστέρια Michelin, το Hytra Restaurant & Bar στην Αθήνα, με ένα αστέρι Michelin, έχει διατελέσει sous chef στο RIJKS του Αμστερνταμ με 1 αστέρι Michelin, ενώ έχει θητεύσει δίπλα σε διάσημους chef, όπως οι Simon Rogan, Nuno Mendes κ.ά. Η κουζίνα του, που βασίζεται σε φρέσκες, τοπικές πρώτες ύλες στοχεύοντας στην ανάδειξή τους με έναν συνδυασμό σύγχρονων και παραδοσιακών τεχνικών, ξεχωρίζει για τη δημιουργική απλότητα και «καθαρότητά» της.

Πώς είναι ένα μενού όταν μαγειρεύουν μαζί 3 κορυφαίοι σεφ

Η Yuka Aoyama που από το καλοκαίρι του 2023 συνεργάζεται με το Fuga, έχει εξειδίκευση στην πανασιατική κουζίνα και το σούσι με τις δημιουργίες της να ξεχωρίζουν για τις άψογες τεχνικές και τα ολόσωστα κοψίματα. Έχει θητεύσει στο Nobu, υπήρξε executive chef στο Roka του Mayfair και έχει περάσει από exclusive χώρους εστίασης όπως το prive club Anabell’s του Λονδίνου.

Πώς είναι ένα μενού όταν μαγειρεύουν μαζί 3 κορυφαίοι σεφ

Ο Μίλτος Κώτσης, chef de cusine της Fuga, δεξί χέρι του Γιώργου Βενιέρη για πολλά χρόνια με θητεία και στη Hytra, με άρτιες τεχνικές και πολυπλοκότητες αναδεικνύει και απογειώνει αυτό το μενού σύμπραξης και δημιουργικότητας.

Menu / 6 hands dinner

Cheviche Τσιπούρα
Γάλα καρύδας, Yuzu

Κροκέτα κολοκύθα
Μαρμελάδα κρεμμύδι, πιπεριά

Καπνιστός σολομός
Παντζάρι, Βατόμουρο

Χτένι
Yuzu beurre Blanc, Σαγκουίνι

Dumpling γαρίδα
Κόκκινο κάρι, τζίντζερ, βασιλικός

Yakitory κοτόπουλο, πράσο

Χοιρινό σνίτσελ με ξινό λάχανο

Σοκολάτα
Μανταρίνι, Κολοκύθα
Tιμή: 60 ευρώ / άτομο

Fuga Restaurant & Bar: Πέτρου Κόκκαλη1, Αμπελόκηποι / Τηλ: 2107242979
www.fugarestaurant