Ο καθιερωμένος θεσμός “Culinary Journeys” στο Daios Cove συνεχίζει να αναδεικνύει ένα πλούσιο μωσαϊκό γαστρονομικών εμπειριών και πολιτιστικών συναντήσεων.

Το Daios Cove Luxury Resort and Villas στον απομονωμένο κολπίσκο της περιοχής Βαθύ στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, απλώνεται σε έκταση 205 στρεμμάτων και περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από δωμάτια, σουίτες και βίλες σε αρμονία με το περιβάλλον και με απεριόριστη θέα στα καταγάλανα νερά του όρμου και του Αιγαίου.

Το επικό γαστρονομικό καλοκαίρι του Daios Cove στην Κρήτη

Φέτος διοργανώνει για έκτη χρονιά τα Culinary Journeys και προσκαλεί τους επισκέπτες σε μια διαδρομή γεμάτη γεύσεις και αρώματα, που ενθαρρύνει την ανταλλαγή ιδεών και την εμβάθυνση στον πλούτο της γαστρονομίας. Αποτίνοντας φόρο τιμής στην παγκόσμια και ελληνική γαστρονομική σκηνή, τα Culinary Journeys υποδέχονται βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ από τα πιο αναγνωρισμένα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού οι οποίοι θα μαγειρέψουν στα Ocean Restaurant και RHO, ενισχύοντας την γαστρονομική κουλτούρα του Daios Cove με καινοτόμες προτάσεις, εμπνευσμένοι από τις διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας.

O Joan Roca από το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin, El Celler de Can Roca, o Jean-Philippe Blondet του τριάστερου Alain Ducasse at The Dorchester, ο Jacob Jan Boerma του βραβευμένου με ένα αστέρι The White Room στο Amsterdam, ο Amaury Bouhours του διάστερου Le Meurice στο Παρίσι καθώς και οι Έλληνες βραβευμένοι chef, Παύλος Κυριάκης, Γκίκας Ξενάκης, Γιώργος Σαμοΐλης, Δημήτρης Μαλανδρένης και Γρηγόρης Μαρινάκης. Πιο συγκεκριμένα:

Το επικό γαστρονομικό καλοκαίρι του Daios Cove στην Κρήτη
DC Ocean Restaurant
Το επικό γαστρονομικό καλοκαίρι του Daios Cove στην Κρήτη
RHO Restaurant
Το επικό γαστρονομικό καλοκαίρι του Daios Cove στην Κρήτη
DC Taverna

21 ΙΟΥΛΙΟΥ
Jean-Philippe Blondet / Alain Ducasse at The Dorchester***, Λονδίνο

26 ΙΟΥΛΙΟΥ
Joan Roca / El Celler de Can Roca***, Zιρόνα

4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Amaury Bouhours / Le Meurice**, Παρίσι

16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Παύλος Κυριάκης / Gallina, Αθήνα
Jacob Jan Boerma / The White Room*, Άμστερνταμ

25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Γιώργος Σαμοΐλης/ Cantina, Σίφνος
Γκίκας Ξενάκης / Αleria Restaurant, Αθήνα

9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Δημήτρης Μαλανδρένης – Γρηγόρης Μαρινάκης / Matzenta, Xανιά

Το επικό γαστρονομικό καλοκαίρι του Daios Cove στην Κρήτη
Το επικό γαστρονομικό καλοκαίρι του Daios Cove στην Κρήτη
Το επικό γαστρονομικό καλοκαίρι του Daios Cove στην Κρήτη

Ο θεσμός των Culinary Journeys αναδεικνύει παράλληλα την αξία της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας η οποία συνεχώς κερδίζει την εκτίμηση και την αγάπη των ξένων επισκεπτών. Και ιόλα αυτά με την ανεκτίμητη συνεισφορά των chef του Daios Cove, οι οποίοι με την δεξιοτεχνία τους, υποστηρίζουν έμπρακτα τον θεσμό ενώ παράλληλα φέρνουν την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο στο RHO και στην TAVERNA του Daios Cove.

Οι λάτρεις της γαστρονομίας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκλεκτά δείπνα, να εξερευνήσουν εκλεπτυσμένους συνδυασμούς κρασιών και σαμπάνιας, να συμμετάσχουν σε εμπλουτισμένες παράλληλες δραστηριότητες και να εμβαθύνουν σε διάφορες γαστρονομικές φιλοσοφίες, ανακαλύπτοντας την καινοτομία και την εφευρετικότητα που διακρίνει την τέχνη της κουζίνας.

www.daioscovecrete.com