Οι ρυτίδες προσθέτουν γοητεία στο ανδρικό πρόσωπο, αρκεί η επιδερμίδα να είναι περιποιημένη. Αυτές είναι οι νέες φόρμουλες που ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της κοσμητολογίας.

Το δέρμα των ανδρών διαφέρει από το γυναικείο. Έχει 25% μεγαλύτερο πάχος, περισσότερο κολλαγόνο και περισσότερους σμηγματογόνους πόρους. Αυτό σημαίνει ότι αντέχει περισσότερο στο χρόνο και τις περιβαλλοντικές επιθέσεις. Εδώ όμως τελειώνουν τα πλεονεκτήματά του. Εκτός του ότι καταπονείται από το καθημερινό ξύρισμα, είναι και εκτεθειμένο στον ήλιο, τον αέρα και τη ρύπανση χωρίς προστασία.

Ενώ οι γυναίκες εκπαιδεύονται από μικρές να κάνουν ιεροτελεστίες ομορφιάς που ενυδατώνουν και θωρακίζουν την επιδερμίδα και φορούν κρέμα ματιών και αντηλιακό ακόμη και στο σπίτι, οι άνδρες δεν έχουν την αντίστοιχη κουλτούρα. Το αποτέλεσμα είναι λεπτές γραμμές, ρυτίδες και χαλάρωση που θα μπορούσαν με την κατάλληλη περιποίηση ν’ αποφευχθούν. Τώρα τα εργαστήρια της ομορφιάς βάζουν στο μικροσκόπιο το ανδρικό δέρμα και δημιουργούν συνθέσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του. Λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα ανατομικά χαρακτηριστικά του αλλά και το lifestyle των ανδρών, σχεδιάζουν φόρμουλες με υψηλή ικανότητα διείσδυσης κι εντατική αντιγηραντική δράση. Η επαρκής ενυδάτωση είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για να αυξήσουμε την αντοχή του δέρματος γιατί αναπληρώνει τους φυσικούς ενυδατικούς παράγοντες στις ανώτερες στοιβάδες ενώ βοηθάει τις χαλαρές άκρες των νεκρών κυττάρων να δεθούν μεταξύ τους, λειαίνοντας την επιφάνεια. Επιπλέον, οι κρέμες αφήνουν μια λεπτή μεμβράνη, που λειτουργεί σαν φιλμ συγκράτησης του νερού. Στη διάρκεια του ύπνου είναι ακόμη πιο απαραίτητες.

Είναι η στιγμή που το δέρμα δεν κάνει καμία κίνηση, δεν εκτίθεται σε καμία περιβαλλοντική επίθεση και δεν καταπονείται από καμία κακή συνήθεια (όπως τσιγάρο ή αλκοόλ). Καθώς επιδιορθώνει τις φθορές που έχει υποστεί από όλη την ημέρα, το τροφοδοτούμε με τα δραστικά συστατικά που θα βοηθήσουν στην ανάπλαση.
Αυτά είναι τα πιο κατάλληλα προϊόντα για τις ανάγκες της ανδρικής επιδερμίδας:

Ανδρικές hi-tech κρέμες περιποίησης των 1.000 ευρώ που υπόσχονται ένα μικρό θαύμα

Platinum Rare Haute Rejuvenation Crème, La Prairie
Παρουσιάστηκε στη γη πριν από δύο δισεκατομμύρια χρόνια έπειτα από μια βροχή μετεωριτών. Αυτό το τόσο σπάνιο και πολύτιμο μέταλλο (χρειάζονται δέκα τόνοι ορυκτού για να δώσουν μια ουγκιά πλατίνας), έχει αντιγηραντικές ιδιότητες που αξιοποιούνται στην Platinum Rare Haute Rejuvenation Crème. Χάρη στα μικρο-μόρια της αρνητικά φορτισμένης πλατίνας, διατηρείται η ισορροπία ηλεκτρικού φορτίου στην επιδερμίδα. Έτσι επιτυγχάνεται ένα μέγιστο επίπεδο υγρασίας που επιτρέπει στα κύτταρα να απορροφούν τα θρεπτικά συστατικά και να αποβάλουν τα περιττά στοιχεία.
Παράλληλα, στην επιφάνεια δημιουργείται μια ενυδατική ζώνη η οποία προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και τους άλλους παράγοντες που επιταχύνουν τη γήρανση. (1.031)

Ανδρικές hi-tech κρέμες περιποίησης των 1.000 ευρώ που υπόσχονται ένα μικρό θαύμα

Research Crème Concentrate, Tom Ford
Μετά τα αρώματα και το μακιγιάζ, η αυτοκρατορία ομορφιάς του Tom Ford αποκτά τη σειρά αντιγήρανσης Research, προϊόν ερευνών που κατεύθυνε ο ίδιος ώστε να ικανοποιηθούν οι αυξημένες απαιτήσεις του. Η Research Crème Concentrate συνδυάζει ισχυρές συγκεντρώσεις λευκού κακάο, καφεΐνης και γιαπωνέζικου πράσινου τσαγιού που εξασφαλίζουν ενέργεια στην επιδερμίδα. Το εκχύλισμα φυκιών καταπραΰνει το στρεσαρισμένο δέρμα ενώ το υαλουρονικό οξύ και μια σειρά από ενυδατικούς παράγοντες βοηθούν το δέρμα να διατηρήσει τα επίπεδα υγρασίας για 24 ώρες. Τα πεπτίδια φροντίζουν για τη μείωση των γραμμών και των ρυτίδων. (€328)

Ανδρικές hi-tech κρέμες περιποίησης των 1.000 ευρώ που υπόσχονται ένα μικρό θαύμα

Crema Nera Supreme Reviving Cream, Armani
Το φυτό Myrothamnus flabellifolia είναι διάσημο για την ικανότητά του να παίρνει ξανά ζωή ακόμα και όταν φτάνει στα πρόθυρα της πλήρους αποξήρανσης, χάρη στον εξαιρετικό μεταβολισμό του. Τα εργαστήρια του οίκου Armani Beauty εκχυλίζουν τα πιο ισχυρά αναγεννητικά στοιχεία του φυτού κι επιλέγουν με ακρίβεια μόνο τα κύτταρα που προστατεύουν το flabellifolia από τις ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες. Στη συνέχεια τα ενσωματώνουν στην Crema Nera Extrema για να προστατεύουν και να επανορθώνουν την επιδερμίδα. (€308)

Ανδρικές hi-tech κρέμες περιποίησης των 1.000 ευρώ που υπόσχονται ένα μικρό θαύμα

Orchidée Impériale Black The Cream, Guerlain
Επιλεγμένη ανάμεσα σε 30.000 ποικιλίες, η μαύρη ορχιδέα των Άνδεων ξεχωρίζει για διάφορες εντυπωσιακές ιδιότητες, από την προσαρμοστικότητα μέχρι ένα δικό της ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτές οι ιδιότητες ενσωματώνονται στην Orchidée Impériale Black The Cream με σύνθεση που δρα καταλυτικά στην μακροζωία των κυττάρων και πλούσια υφή, ιδανική για τις ξηρές ανδρικές επιδερμίδες. Η τεχνολογία Cell Respiration ρυθμίζει την κυτταρική αναπνοή και καταπολεμά την υποξία (ανεπάρκεια οξυγόνου), φαινόμενο που εντείνεται στο πέρασμα του χρόνου. Επιπλέον, περιέχει έλαιο Αβησσυνίας, πλούσιο σε Ω3, 6 και 9 λιπαρά οξέα, για αναπλήρωση των λιπιδίων που έχει ανάγκη η ξηρή επιδερμίδα. (€1.352)

Ανδρικές hi-tech κρέμες περιποίησης των 1.000 ευρώ που υπόσχονται ένα μικρό θαύμα

Youth Intensive Cream, iS Clinical
Στο Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια βρίσκεται η silicon valley των καλλυντικών, ο τόπος όπου παράγονται οι τεχνολογικά προηγμένες φόρμουλες της εταιρείας iS Clinical. iS σημαίνει innovative skincare και η ναυαρχίδα της γκάμας της είναι η κρέμα αντιγήρανσης Youth Intensive Cream. H εξαιρετικά πλούσια σύνθεσή της παρέχει όλα όσα χρειάζεται το γερασμένο δέρμα: αντιοξειδωτικά, οξέα που αναζωογονούν την επιφάνεια της επιδερμίδας και αναπλαστικούς παράγοντες.
Παρέχει ισχυρή 24ώρη ενυδάτωση, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, απολεπίζει απαλά και βελτιώνει την αντοχή και την ελαστικότητα του δέρματος. (€239)
Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image