Η ιστορία και το μανιφέστο του εστιατορίου που οδηγεί την διεθνή εστίαση στην βιώσιμη καλλιέργεια και τη “μηδενική απώλεια”.

Το Blue Hill at Barn Stones, ένα εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, 45 περίπου χιλιόμετρα βόρεια του Μανχάταν, και ο κύριος δημιουργός του, chef και restaurateur Dan Barber, έχουν αποκτήσει τεράστια φήμη όχι μόνο για τα εξαιρετικής τεχνικής και μοναδικής γευστικότητας πιάτα τους αλλά και για την «farm to table» («από την φάρμα στο τραπέζι») φιλοσοφία και πρακτική τους. Μαζί με τον Dan Barber, στην κεφαλή της επιχείρησης βρίσκονται και ο αδερφός του David Barber, entrepreneur, καθώς και η σύζυγος αυτού, Laureen Barber, γνωστή στο χώρο του marketing και design.

Αυτό είναι το εστιατόριο σύμβολο της βιωσιμότητας

Εγκαταστημένο μέσα στο τεράστιο αγρόκτημα της μη-κερδοσκοπικής Stone Barns φάρμας, λίγο έξω από το Tarrytown της Νέας Υόρκης, το γοητευτικό, ευρύχωρο εστιατόριο, με τα γήινα χρώματα, το μοντέρνο ρουστίκ design, τους αναπαυτικούς καναπέδες, το ελκυστικό περιβάλλον και τις πανέμορφες συνθέσεις φρέσκων λουλουδιών, χαρίζει θέα προς τους κήπους με τα βότανα και ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι στους επισκέπτες του. Ενας από τους πιο σημαντικούς στόχους του Blue Hill είναι να μεταδώσει στους καλεσμένους τους την αγάπη και την αφοσίωση των δημιουργών του στη βιωσιμότητα και τη μηδενική απώλεια στην κουζίνα. Ετσι οι πρώτες ύλες προέρχονται από τοπικούς παραγωγούς που ακολουθούν πρακτικές βιώσιμης καλλιέργειας καθώς και από ανάλογες καλλιέργειες που πραγματοποιούν, κατόπιν εκτεταμένης έρευνας και δοκιμών, οι ίδιοι σε συνεργασία με την Stone Barns φάρμα. Τα μέλη της ομάδας του εστιατορίου αφιερώνουν περίπου 60% του χρόνου τους στη λειτουργία του Blue Hill ενώ το υπόλοιπο 40% στην εκπαίδευση, την ανάπτυξη και την έρευνα για τη δημιουργία νέων προϊόντων που θα μπορούσαν να σερβιριστούν στο εστιατόριο αλλά και να διοχετευθούν στις αγορές τροφίμων προς πώληση – από ζάχαρη με βάση τα δημητριακά και από προϊόντα βασισμένα στα φύκια μέχρι κύβους μοσχαρίσιου ζωμού από καπνιστό μοσχαρίσιο κονσομέ, σκόνη μανιταριών ζύμωσης και καπνιστό κρεμμύδι σε σκόνη. Ως αποτέλεσμα, προσφέρουν στην κοινότητα σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη και στους καλεσμένους τους πιάτα που βασίζονται σε σαφώς πιο υγιεινά, ποιοτικά και νόστιμα υλικά.

Αυτό είναι το εστιατόριο σύμβολο της βιωσιμότητας
Αυτό είναι το εστιατόριο σύμβολο της βιωσιμότητας
Αυτό είναι το εστιατόριο σύμβολο της βιωσιμότητας
Αυτό είναι το εστιατόριο σύμβολο της βιωσιμότητας
Αυτό είναι το εστιατόριο σύμβολο της βιωσιμότητας
Αυτό είναι το εστιατόριο σύμβολο της βιωσιμότητας

Το μενού γευσιγνωσίας του Blue Hill βασίζεται στην ελίτ των εποχιακών προϊόντων της φάρμας και προσφέρει μοναδικές γευστικές συγκινήσεις. Τα ολόφρεσκα λαχανικά και τα δημητριακά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, χωρίς όμως να λείπουν και καταπληκτικά πιάτα με κρέατα, θαλασσινά και ψάρια. Στο Blue Hill δεν υπάρχουν μενού, κάτι που κάνει την όλη εμπειρία ακόμη πιο ενδιαφέρουσα τόσο για τους επισκέπτες όσο και για την ομάδα της κουζίνας, στην οποία δίνεται η δυνατότητα αυτοσχεδιασμού και χρήσης των φρέσκων υλικών που είναι διαθέσιμα καθημερινά.

Αυτό είναι το εστιατόριο σύμβολο της βιωσιμότητας

Αυτό είναι το εστιατόριο σύμβολο της βιωσιμότητας
Αυτό είναι το εστιατόριο σύμβολο της βιωσιμότητας
Αυτό είναι το εστιατόριο σύμβολο της βιωσιμότητας
Αυτό είναι το εστιατόριο σύμβολο της βιωσιμότητας

Σαλάτες καθώς και σιγομαγειρεμένα λαχανικά, ανάμεσά τους και ντομάτες, φασολάκια, πατάτες και σπαράγγια, πράσινο γκασπάτσο σε συνδυασμό με αχιβάδα σερφ και ραντίτσιο, «μπριζόλα» από παντζάρι ωρίμανσης με jus από μοσχάρι, τορτελίνι με τυρί ρικότα, φουντούκια και λάχανο kale, που θεωρείται μία από τις πιο θρεπτικές τροφές στην κατηγορία του, χτένια με μαρμελάδα εσπεριδοειδών, μοσχαράκι γάλακτος με ρεβίθια, χούμους και λαχανικά, ημιφρέντο μελιού Stone Barns με κομπόστα φράουλας καθώς και φρέσκα φρούτα είναι μερικά μόνο από τα εξαίσια πιάτα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα τραπέζια του Blue Hill.

Αυτό είναι το εστιατόριο σύμβολο της βιωσιμότητας
Αυτό είναι το εστιατόριο σύμβολο της βιωσιμότητας

Ακόμη και το ψωμί, που φτιάχνεται από φαγόπυρο, το οποίο καλλιεργείται αποκλειστικά για το εστιατόριο, είναι ίσως ένα από τα καλύτερα της Νέας Υόρκης, κάτι που σημαίνει πολλά σε μια πόλη όπου τα πρωτεία για το καθετί που προσφέρει τεστάρονται και καταρρίπτονται σχεδόν καθημερινά. Μια προσεγμένη λίστα κρασιών συνοδεύουν εξαιρετικά το γεύμα. Το πλήρες καταρτισμένο και φιλικό προσωπικό έρχεται να ολοκληρώσει την καθόλα ευχάριστη και αξιομνημόνευτη εμπειρία, την οποία θα πρέπει, ανεπιφύλακτα, να βιώσετε κατά τη διάρκεια του επόμενου ταξιδιού στην Νέα Υόρκη.

Διεύθυνση: 630 Bedford Road, Tarrytown, NY 10591
Τηλέφωνο: +1 914 366 9600
Website: www.bluehillfarm.com/faq