Κάθε εβδομάδα επιλέγουμε τα κορυφαία δωμάτια ελληνικών ξενοδοχείων με κριτήριο τη μοναδική τους θέα. Ξεκινάμε από την Ηπειρο κι ένα πολύ ιδιαίτερο ξενοδοχείο.

Είναι αυτό το μοναδικό φως, είναι η μαγεία της στιγμής, είναι το ανεπιτήδευτο κλικ που συμπυκνώνει και αναδεικνύει την αλήθεια μας. Από τη Master Suite του πολυβραβευμένου ξενοδοχείου «Mikro Papigo 1700», κάτω από τους εντυπωσιακούς πέτρινους σχηματισμούς του Ζαγορίου, γνωστούς ως Πύργους της Αστράκας, ο χρόνος αποκτά άλλη δυναμική. O καθένας από εμάς, που θα βρεθεί μπροστά σε αυτή τη θέα, θα κληθεί να επανατοποθετηθεί απέναντι στις δικές του προτεραιότητες. Είναι εκείνες οι στιγμές που θα αναλογιστούμε τι είναι εκείνο που θα μας κάνει λίγο καλύτερους και πιο προσεκτικούς απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό. Στο ερώτημα εάν αυτή είναι η καλύτερη θέα του Ζαγορίου, η απάντηση είναι διττή, καθώς ο καθένας από εμάς καλείται να αναλογιστεί τη δική του… θέα, από την οποία και αξιολογεί τα πράγματα και τις καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση η Master Suite του 1700, είναι ένα δωμάτιο με θέα που έρχεται και αποτυπώνεται ανεξίτηλα στη σκέψη μας. Περικλείει τη μοναδικότητα ενός τόπου δύσκολου και ταυτόχρονα μοναδικού. Ενός τόπου που έχει καταφέρει σε σημαντικό βαθμό να διατηρήσει την ομορφιά του και την αυθεντική του προσέγγιση.

Δωμάτιο με θέα: Η master suite του “Mikro Papigo 1700”
Δωμάτιο με θέα: Η master suite του “Mikro Papigo 1700”

Η σουίτα, βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο του συγκροτήματος, απ` όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα γύρω βουνά, τμήμα της χαράδρας του Βίκου αλλά και το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο. Ξύλινα δάπεδα και οροφή, πέτρινοι τοίχοι, γήινα χρώματα, τζάκι, λιτές γραμμές. Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του χώρου που καταφέρνει και αγκαλιάζει με ζεστασιά τον επισκέπτη, μετατρέποντας τον χώρο σε δικό του σπίτι. Τα δύο επίπεδα του δωματίου λειτουργούν καταλυτικά και ενισχύουν την οικεία αίσθηση, ενώ κάποιες ακόμη νότες πολυτέλειας όπως είναι το jacuzzi, τα επώνυμα amenities, τα βαριά βαμβακερά μπουρνούζια, τα επώνυμα φωτιστικά και έπιπλα, ολοκληρώνουν την εμπειρία.

Το Mikro Papigo 1700, «The Unesco Heritage Monument Design Hotel & Villa», αποτελεί έναν πρεσβευτή του ορεινού Τουρισμού. Αποτελείται από 8 κτίρια, 18 δωμάτια και σουίτες, ένα μοναδικά σχεδιασμένο eco Spa και το εστιατόριο, «Veranda 1700 Greek Organic Herbs Cuisine». Αναπτύσσεται ήπια σε διάφορα επίπεδα, σχεδόν ένα χωριό μέσα στο χωριό και διεκδικεί δικαιωματικά τον τίτλο του ομορφότερου «μπαλκονιού» στο φαράγγι του Βίκου και στους οικισμούς του μικρού και μεγάλου Πάπιγκου. Εντυπωσιακό και μοναδικό τόσο στην εξωτερική του μορφή όσο και στους εσωτερικούς χώρους, όπου πρωταγωνιστούν αντικείμενα σχεδιαστών, όπως οι Philippe Starck, Castiglioni, Citterio, Urquiola, Le Corbusier, Zaha Hadid, the Moooi, B & B Italia και Bisazza.

www.mikropapigo.gr