Μια σπάνια γαστρονομική εμπειρία για πολύ λίγες θέσεις, στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο “Σπονδή” την Κυριακή 22 Ιανουαρίου.

Η Σπονδή βρίσκεται σήμερα σε μια από τις καλύτερες φάσεις της ιστορίας της. Αν προσθέσει κανείς το ταλέντο και την έμπνευση δύο μεγάλων σεφ που θα βρίσκονται στην κουζίνα της για μια μόνο νύχτα την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, τότε οι προσδοκίες εκτοξεύονται δικαίως. Συγκεκριμένα, ο Arkame Benallal, chef patron του βραβευμένου με ένα αστέρι Michellin εστιατορίου Arkame στο Παρίσι, μαζί με τον Arnaud Bignon, exécutive chef του εστιατορίου Σπονδή, δημιουργούν ένα μοναδικό “4 hands dinner” που εμπνέεται από την γη και τη θάλασσα και προσφέρει τα αρώματα και τις γεύσεις του δάσους και του ωκεανού σε εξαιρετικά εκλεπτυσμένες δημιουργίες.

Δύο μεγάλοι σεφ σε ένα μνημειώδες δείπνο “Τεσσάρων Χεριών”
Arnaud Bignon
Δύο μεγάλοι σεφ σε ένα μνημειώδες δείπνο “Τεσσάρων Χεριών”
Arkame Benallal

Ο γεννημένος στην Γαλλία Benallal έχει δουλέψει δίπλα στο ιερό τέρας της παγκόσμιας γαστρονομίας Pierre Gagnaire, στον μάγο της μοριακής κουζίνας Ferran Adria αλλά και στις κουζίνες άλλων σπουδαίων εστιατορίων όπως τα Elysées και Château des Sept Tours. H κουζίνα του βασίζεται στα τοπικά και στα εποχιακά προϊόντα, ενώ το μενού του αλλάζει συχνά ακολουθώντας τόσο την διαθεσιμότητα των φρέσκων πρώτων υλών όσο και την έμπνευση και διάθεσή του.

Oπως ο ίδιος υποστηρίζει, δεν ακολουθεί τις γαστρονομικές τάσεις αλλά την διαίσθησή του έχοντας σαν οδηγό την διαχρονικότητα η οποία χαρακτηρίζει το έργο των μεγάλων σεφ της ιστορίας. Άλλωστε κατά τον Arkame «η μαγειρική είναι σαν την ζωή, δεν ανακαλύπτουμε ξανά τον τροχό αλλά εξελισσόμαστε και βρίσκουμε καινούργιες χρήσεις του». Η πολυπλοκότητα και η φινέτσα αποτελούν κοινό τόπο στα πιάτα του και ως εκ τούτου ανάλογες αρετές απαιτούνται και από τα κρασιά του κτήματος Κώστα Λαζαρίδη που θα συνοδεύσουν αυτό το ξεχωριστό μενού.
Πληροφορίες, Σπονδή: Christian Potelle
Tel: +30 210 75 64 021

Φωτογραφίες: Αννα Τασιούλα
@restaurant_akrame