Μετά την άνθιση της εστίασης στην Αθήνα, σειρά παίρνει η ζαχαροπλαστική. Το Ourse είναι ένα πολύ ιδιαίτερο concept που φέρνει έναν γαλλικό αέρα αισθητικής και βαθιάς γνώσης των γλυκών μυστικών.

Τα μικρά κομψοτεχνήματα ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις τα γλυκά των fine dining εστιατορίων, όπου παρασκευάζονται με παραγγελία του πελάτη, a la minute και με υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες. Στο Ourse, δεν φτιάχνονται αυτοστιγμεί, αλλά παρασκευάζονται κάθε ημέρα, σε μικρές ποσότητες κάθε φορά ώστε να διασφαλιστεί η φρεσκάδα τους. Τα fine dining γλυκά είναι πολυεπίπεδα και παρασκευάζονται σχεδόν από μηδενική βάση, χρησιμοποιώντας πολλές τεχνικές, υφές, αντιθέσεις στις γεύσεις (αλμυρό, γλυκό, όξινο, πικρό) και φυσικά στο τέλος φιλοτεχνούνται λεπτομερώς για να αποκτήσουν εντυπωσιακή εμφάνιση προσφέροντας πολυαισθητηριακή γαστρονομική εμπειρία στους λάτρεις του luxury γλυκού. Οτιδήποτε δεν πωληθεί αυθημερόν, αποσύρεται οριστικά και δεν επιστρέφει στη βιτρίνα την επόμενη ημέρα και έτσι ο πελάτης μπορεί να απολαύσει γλυκά που είναι λίγων ωρών. Τα μόνα που δεν παρασκευάζονται αυθημερόν, αλλά έχουν μικρή διάρκεια κατανάλωσης είναι οι μπάρες σοκολάτας και τα σοκολατάκια.

Η τάση: Γλυκά που μοιάζουν με κοσμήματα και μικρά έργα τέχνης
Η τάση: Γλυκά που μοιάζουν με κοσμήματα και μικρά έργα τέχνης
Apple pie
Η τάση: Γλυκά που μοιάζουν με κοσμήματα και μικρά έργα τέχνης
Gianduja Saint Honoré
Η τάση: Γλυκά που μοιάζουν με κοσμήματα και μικρά έργα τέχνης
Η γαλλική βασιλόπιτα Galette des Rois με γεύση φιστίκι
Η τάση: Γλυκά που μοιάζουν με κοσμήματα και μικρά έργα τέχνης
Cookies

Οι δημιουργοί
Τα γλυκά του Ourse έχουν γαλλική επιρροή και ο συνδυασμός με ελληνικά προϊόντα όπως η μαστίχα, το φιστίκι Αιγίνης κ.α. αναβαθμίζουν τη γευστική εμπειρία και δίνουν νέα διάσταση σε κλασικές συνταγές. Με αυτή τη φιλοσοφία, το Ourse έχει δημιουργήσει τις δικές του signature version κλασσικών γαλλικών γλυκών όπως το Paris-Αίγινα, που είναι η Ourse εκδοχή του Paris-Brest κ.ά.

Δημιουργός του είναι ο Στέφανος Τσουκαλάς, σεφ με θητεία σε γνωστά ελληνικά εστιατόρια και λάτρης της γαλλικής ζαχαροπλαστικής, ο οποίος είχε οραματιστεί ένα ζαχαροπλαστείο εφάμιλλο με τα deluxe παριζιάνικα καταστήματα. Ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης που υπογράφει τις γλυκές δημιουργίες, έχει βραβευτεί ως ο Καλύτερος Pastry Chef (2019, FNL Awards) και Pastry Chef της Χρονιάς (2020, Gault & Millau Hellas), ενώ έχει δουλέψει σε κορυφαία εστιατόρια και ξενοδοχεία, όπως η Σπονδή.

Η τάση: Γλυκά που μοιάζουν με κοσμήματα και μικρά έργα τέχνης
Ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης, που υπογράφει τις γλυκές δημιουργίες

Για τις γιορτές
Για τα γιορτινά τραπέζια, ο pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης και η ομάδα του έχουν δημιουργήσει limited edition κορμούς (διαθέσιμοι κατόπιν παραγγελίας), όπου η βανίλια Μαδαγασκάρης συνδυάζεται με καραμελωμένα φουντούκια, προσφέροντας ένα πλούσιο σε γεύση και αρώματα bûche de Noël. Ειδικά για την Πρωτοχρονιά η γνωστή γαλλική «βασιλόπιτα» Galette des Rois θα προσφέρεται σε δύο διαφορετικές γεύσεις, αμύγδαλο και φιστίκι Αιγίνης που θα διατίθενται μόνο κατόπιν παραγγελίας. Σε καθημερινή βάση στις βιτρίνες υπάρχουν Flan Parissien, η κλασσική γαλλική τάρτα με βανίλια Μαδαγασκάρης, Saint Honoré με πλούσια γεύση, το εποχικό γλύκισμα Mont Blanc, τάρτα λεμόνι και μια ποικιλία γλυκών σε ατομικό μέγεθος που φέρουν έντονα την Γαλλική επιρροή και ξεχωρίζουν για τις τεχνικές τους και τη γεύση τους, ενώ για τους λάτρεις της σοκολάτας υπάρχουν σοκολατάκια σε πέντε διαφορετικές γεύσεις και μπάρες σοκολάτας.

Ourse | Μυστρά 39, Γλυφάδα