Ο γαλλικός οίκος Dior «κατέλαβε» την πρόσοψη του πιο διάσημου πολυκαταστήματος του Λονδίνου με φώτα, ένα τεράστιο αστέρι, πασπαλίζοντας τις βιτρίνες με γλυπτά από ζάχαρη, ακριβά αξεσουάρ και ρούχα.

Μπαίνοντας δυναμικά στην εορταστική περίοδο, ο Dior και το Harrods ενώθηκαν, δημιουργώντας μια λαμπερή χώρα των θαυμάτων και μια έκθεση, που θα ενθουσιάσει κάθε λάτρη της μόδας και της ομορφιάς. Το «Fabulous World of Dior» – το οποίο είναι ανοιχτό από τώρα μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου – είναι μια παρουσίαση απολαύσεων και φέρνει τη μαγεία του γαλλικού οίκου μόδας στο εμβληματικό πολυκατάστημα. Ο Dior «κατέλαβε» την πιο περίοπτη βιτρίνα των Βρετανών, σερβίροντας μια γλυκιά φαντασίωση στο Harrods και ανεβάζοντας το ηθικό μετά από μια δύσκολη χρονιά για όλους.

Η φαντασμαγορική μεταμόρφωση των Harrods στο Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο

«Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που κάναμε ποτέ μαζί», δήλωσε στο Reuters ο Πιέτρο Μπεκάρι, διευθύνων σύμβουλος του Dior (DIOR.PA), σημειώνοντας ότι η μάρκα αποβιβάστηκε για πρώτη φορά στη γωνιά του κλασικού βρετανικού πολυτελούς καταστήματος τη δεκαετία του 1950. Περίπου 1.500 άτομα κατέκλυσαν το Harrods για να βιώσουν από κοντά τον gingerbread κόσμο του Dior, όπου ο σχεδιαστής, η οικογένειά του, οι μοδίστρες από το ατελιέ και οι πελάτες υψηλές ραπτικής του έχουν μεταμορφωθεί σε μπισκότα κινουμένων σχεδίων, ως μέρος μιας δημιουργικής εγκατάστασης στο κάτω επίπεδο του καταστήματος.

Η φαντασμαγορική μεταμόρφωση των Harrods στο Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο

Η πρόσοψη της βιτρίνας του Brompton Road έχει διακοσμηθεί με μια εγκατάσταση που γιορτάζει τον θρυλικό οίκο και την ιστορία του. Κλασσικά μοτίβα Dior, όπως τα τυχερά αστέρια και τα μεγάλα λουλούδια, όπως τα ερμηνεύει ο εικαστικός καλλιτέχνης Πιέτρο Ρούφο για τη συλλογή Dior cruise 2023, οδήγησαν τους επισκέπτες σε ένα παραμύθι όπου από την είσοδο θα βρουν ένα φανταστικό κόσμο εμπνευσμένο από τον κόσμο του Dior και τα γλυκά των γιορτών. Υπάρχουν επίσης δύο νέοι pop up χώροι εξολοκλήρου αφιερωμένοι στην ομορφιά. Ο ένας παρουσιάζει την συλλογή αρωμάτων La Collection Privée, ενώ ο άλλος προσκαλεί τους επισκέπτες να ανακαλύψουν όλες τις πτυχές του μακιγιάζ, της περιποίησης της επιδερμίδας και του αρώματος σύμφωνα με τις επιταγές του Dior.

Η φαντασμαγορική μεταμόρφωση των Harrods στο Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο
Η φαντασμαγορική μεταμόρφωση των Harrods στο Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο
Η φαντασμαγορική μεταμόρφωση των Harrods στο Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο

Το Dior Café, σερβίρει γλυκά μπισκότα και γεύματα εμπνευσμένα από τη ζωή και την εποχή του ίδιου του Κριστιάν Ντιόρ. Τα πιάτα που προσφέρονται περιλαμβάνουν καβούρι Κορνουάλης με πράσινο μήλο και βελουτέ σούπα ψητού κάστανου με χειμωνιάτικες λαχανίδες. Για επιδόρπιο υπάρχει κέικ με μέλι σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου. Προσφέρονται επίσης πολύχρωμα μπισκότα με ζαχαρόπαστα σε σχήματα όπως το Bar τζάκετ, τις τσάντες Dior Book Tote, Saddle και Lady Dior και του αρώματος J’adore.

Η Βρετανίδα σταρ του τένις Εμμα Ραντουκάνου έκοψε την κορδέλα στο πολυκατάστημα. Στο Harrods, οι λαμπεροί καλεσμένοι, όπως η Μπιάνκα Τζάγκερ, ο Εντι Ρεντμέιν, η Εριν Ο Κόνορ, η Άνια Τέιλορ-Τζόι, και ο σταρ της Arsenal Μπουκάγιο Σάκα μαζεύτηκαν στο Dior Café, φωτογραφίζοντας με τα κινητά τους ζαχαροπλάστες να διακοσμούν ζωντανά πύργους από gingerbread με απολαυστικό λευκό γλάσο, πριν βρεθούν στο παλάτι του Κένσινγκτον για το επίσημο δείπνο.

Το «Fabulous World of Dior» είναι η συνάντηση δύο εμβληματικών εμπορικών οίκων, που μοιράζονται μια σχέση για περισσότερα από 70 χρόνια. «Ενας ένθερμος θαυμαστής της Αγγλίας, από το 1953, ο Κριστιάν Ντιόρ ανέπτυξε έναν ισχυρό και άρρηκτο δεσμό με τα Harrods, το επίκεντρο της βρετανικής κομψότητας του Λονδίνου», εξήγησε ο οίκος. «Αυτή η ιστορία, ξεκινώντας από την πρώτη μοναδική επώνυμη μπουτίκ του Harrods, συνέχισε να αναπτύσσεται μέσα από αποκλειστικές συνεργασίες και τώρα εμπλουτίζεται από ένα νέο κεφάλαιο, μοναδικό στο εύρος και τη δημιουργική του τόλμη, εμπνευσμένο από τη μαγεία των Χριστουγέννων».