Mετά την νικηφόρα συνεργασία της με τον Γιώργο Λάνθιμο για την ταινία Poor Things για την οποία απέσπασε μια Χρυσή Σφαίρα, καταχώρησε την κατοικία της που αγόρασε πριν 5 χρόνια για 2,3 εκατ. δολάρια.

Η απόφαση της Emma Stone να πουλήσει το σπίτι της στο Λος Άντζελες έχει πυροδοτήσει έναν καταιγισμό εικασιών σχετικά με τα μελλοντικά της σχέδια και τις επιλογές του τρόπου ζωής της. Η κτηματομεσιτική κίνηση αυτή, που δεν είναι ασυνήθιστη μεταξύ των διασημοτήτων που αναζητούν αλλαγές ή αναβαθμίσεις, δίνει την ευκαιρία στους θαυμαστές να πάρουν μια γεύση από το γούστο και τις προτιμήσεις της ηθοποιού, όσον αφορά τους χώρους διαβίωσης. Καθώς οι A-listers του Χόλυγουντ συχνά έλκονται από πολυτελή σπίτια, το ακίνητο της Stone υπόσχεται να είναι μια βιτρίνα κομψότητας και αριστοκρατικότητας, αντικατοπτρίζοντας τη γοητεία της ζωής των διασημοτήτων στην καρδιά του Λος Άντζελες.

Ένας σοφιστικέ παράδεισος
Χτισμένο το 1926, το πρόσφατα καταχωρημένο, ιδιωτικό και περιφραγμένο σπίτι της Stone στην περιοχή Westwood, διαθέτει θολωτά, διπλά, ψηλά ταβάνια στην κουζίνα και μια καλυμμένη με γκαζόν μπροστινή αυλή. Η ηθοποιός ανακαίνισε πρόσφατα το σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων και 3.276 τετραγωνικών μέτρων, για να περιλαμβάνει επίσης έναν νέο ξεχωριστό ξενώνα που διαθέτει καθιστικό και χώρο κουζίνας και μια σουίτα υπνοδωματίου. Τα δημόσια αρχεία δείχνουν ότι η Stone αγόρασε το ακίνητο το 2019 για 2,3 εκατομμύρια δολάρια, φτάνοντας πλέον να την πουλάει για το ποσό των 3,99 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Emma Stone πουλάει το σπίτι της στο Λος Αντζελες για 3,9 εκατ. δολάρια
Η Emma Stone πουλάει το σπίτι της στο Λος Αντζελες για 3,9 εκατ. δολάρια
Η Emma Stone πουλάει το σπίτι της στο Λος Αντζελες για 3,9 εκατ. δολάρια
Η Emma Stone πουλάει το σπίτι της στο Λος Αντζελες για 3,9 εκατ. δολάρια
Η Emma Stone πουλάει το σπίτι της στο Λος Αντζελες για 3,9 εκατ. δολάρια
Η Emma Stone πουλάει το σπίτι της στο Λος Αντζελες για 3,9 εκατ. δολάρια

Το συγκεκριμένο ακίνητο διαθέτει ευρύχωρους χώρους διαβίωσης, υψηλής ποιότητας φινιρίσματα και ανέσεις που ανταποκρίνονται στον πολυτελή τρόπο ζωής που συνδέεται με τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας. Από εκτεταμένους εξωτερικούς χώρους για διασκέδαση, μέχρι κουζίνες τελευταίας τεχνολογίας και πολυτελείς σουίτες, το σπίτι αυτό χρησιμεύει τόσο ως ιδιωτικό καταφύγιο, όσο και ως μετουσίωση της αρχιτεκτονικής ευφυΐας. Το λευκό χρώμα κυριαρχεί και το ύφος θυμίζει περισσότερο σπίτι Αγγλικής εξοχής με ρετρό πινελιές και έναν εξωτερικό χώρο, ωδή στη μεσογειακή φύση και αισθητική. Η 35χρονη ηθοποιός, η οποία έχει ένα παιδί με τον σύζυγό της Ντέιβ ΜακΚάρι, χρησιμοποιούσε το σπίτι σαν δεύτερη κατοικία όταν εκείνη και η οικογένειά της ήταν στο Λος Άντζελες. Η σταρ των «La La Land» και «Cruella» έχει επίσης ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν, το οποίο αγόρασε για 3,56 εκατομμύρια δολάρια το 2018. 

Η Emma Stone πουλάει το σπίτι της στο Λος Αντζελες για 3,9 εκατ. δολάρια
Η Έμμα Στόουν και ο Γιώργος Λάνθιμος στα 29α Critics Choice Awards στο Barker Hangar στη Σάντα Μόνικα, 14 Ιανουαρίου 2024. Η Στόουν κέρδισε το βραβείο Καλύτερης ηθοποιού για την σουρεαλιστική κωμωδία «Poor Things» του Ελληνα σκηνοθέτη. Photo: Getty Images / Ideal Image

Οι τάσεις στα ακίνητα διασημοτήτων
Η καταχώριση της Emma Stone είναι μόνο μία, από μια σειρά σπιτιών που βγαίνουν στην αγορά, οι οποίες συμβάλλουν στις ευρύτερες τάσεις στον τομέα των ακινήτων διασημοτήτων. Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο για άτομα υψηλού προφίλ, να αγοράζουν και να πωλούν σπίτια καθώς εξελίσσεται η καριέρα τους, ή καθώς αλλάζουν οι προσωπικές τους καταστάσεις και προτιμήσεις. Η γοητεία των αποκλειστικών γειτονιών, σε συνδυασμό με την επιθυμία για ιδιωτικότητα, ωθεί συχνά τους διάσημους να ασχοληθούν με την αγορά ακινήτων, αναζητώντας την τέλεια κατοικία που θα ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες ανάγκες και προτιμήσεις τους.
Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, το Λος Άντζελες παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία για τις συναλλαγές ακινήτων διασημοτήτων, με τις ευρύχωρες επαύλεις και τα κομψά ρετιρέ να τραβούν την προσοχή τόσο των αγοραστών, όσο και των ενδιαφερόμενων. Οι ποικίλες γειτονιές της πόλης προσφέρουν μια σειρά από αρχιτεκτονικά στυλ, από την κλασική αίγλη του Χόλυγουντ, μέχρι τα μοντέρνα και μινιμαλιστικά σχέδια. Έτσι, η “άμπωτη” και η ροή της δραστηριότητας αγοραπωλησιών των ακινήτων διασημοτήτων στο Λος Άντζελες, αντικατοπτρίζουν τη δυναμική και συνεχώς μεταβαλλόμενη φύση της ίδιας της βιομηχανίας του θεάματος. Ενώ οι καλλιτέχνες συνεχίζουν το ταξίδι τους προς την αναζήτηση της τέλειας κατοικίας, εκεί όπου συγκλίνουν η πολυτέλεια και το στυλ.

Φωτογραφίες: Ryan Lahiff / SOTHEBYS INTERNATIONAL REALTY