Μετά από αρκετές αναβολές ο γάμος της Θεοδώρας θα γίνει στην Αθήνα το φθινόπωρο. Η Θεοδώρα θα παντρευτεί τον δικηγόρο Matthew Kumar, με τον οποίο είναι αρραβωνιασμένη από το 2018.

Η Θεοδώρα, το τέταρτο παιδί του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Β΄ και της Άννας-Μαρίας, έχει καταφέρει να κρατήσει την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1983 στο Λονδίνο, μεγάλωσε στο Hampstead και ως παιδί έκανε παρέα με τους πρίγκιπες William και Harry. Μετά τις σπουδές της (σπούδασε θέατρο στο πανεπιστήμιο Brown και στο Central Saint Martins), το 2010, η γαλαζοαίματη μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να κυνηγήσει το όνειρο της και να γίνει ηθοποιός (τόσο οι γονείς της όσο και η νονά της βασίλισσα Ελισάβετ Β’, ήταν θερμοί υποστηρικτές της απόφασης της).

Θεοδώρα, η μικρότερη κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η τιάρα και ο γάμος της χρονιάς
Η Θεοδώρα και ο αρραβωνιαστικός της Matthew Kumar στην κηδεία του πατέρα της, Κωνσταντίνου Β’ που έγινε στην Αθήνα, στις 16 Ιανουαρίου 2023.
Θεοδώρα, η μικρότερη κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η τιάρα και ο γάμος της χρονιάς
Η Θεοδώρα, η Τατιάνα Μπλάτνικ με τον Νικόλαο, μετά τη γαμήλια τελετή του αδερφού του Φιλίππου με την Nina Flohr, 2021

Εμφανίστηκε σε μικρούς ρόλους με το όνομα “Theodora Greece” και έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο σειρά “Τόλμη και γοητεία” στον ρόλο της Allison Montgomery. Και ενώ θεωρεί το Λος Άντζελες ένα από τα ωραιότερα μέρη στον κόσμο, η αγάπη της για την Ελλάδα παραμένει μεγάλη και ένας από τους λόγους που ο γάμος της θα γίνει στην Αθήνα είναι για να εκπληρώσει την επιθυμία του πατέρα της. Παρά τις αναβολές, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τον γάμο της χρονιάς. Η νύφη, σύμφωνα με την βασιλική παράδοση, θα φορέσει την ημέρα του γάμου της μία από τις τιάρες της βασιλικής οικογένειας. Στο μυαλό των κοινών θνητών, οι τιάρες είναι από τα αξεσουάρ που φοριούνται κυρίως από πριγκίπισσες σε νοσταλγικές ταινίες. Ωστόσο στη ζωή των εστεμμένων υπάρχουν αρκετοί περίπλοκοι κανόνες σχετικά με την εθιμοτυπία και το πρωτόκολλο που αφορά τις τιάρες. Από τις κατάλληλες περιστάσεις μέχρι το ποιο βασιλικό μέλος επιτρέπεται να φορέσει μία συγκεκριμένη τιάρα, η πολιτική είναι πολύ πιο σύνθετη από ό,τι πιστεύαμε.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο οι τιάρες δεν πρέπει να φοριούνται πριν την ημέρα του γάμου, μια παλιά παράδοση όπου η τιάρα συμβολίζει την απώλεια της αθωότητας και το επιστέγασμα της αγάπης. Πιο συγκεκριμένα, οι τιάρες καλό είναι να φοριούνται σε εκδηλώσεις που ξεκινούν μετά τις 5 μ.μ. και αν φορεθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, αποφεύγονται οι διαμαντένιες τιάρες όσο υπάρχει το φως του ήλιου, σε αντίθεση με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται το βράδυ όπου θεωρείται πρέπων (πρωτόκολλο που έχει χαλαρώσει αρκετά τα τελευταία χρόνια). Μια από τις εξαιρέσεις είναι οι βασιλικοί γάμοι, καθώς γίνονται συνήθως στις 11 το πρωί και οι νύφες δικαιούνται να φορέσουν μία (η κάποιες επιλογές) που συνήθως τους υποδεικνύεται.

Οι τιάρες είναι οικογενειακά κειμήλια και συνήθως “δανείζονται” εφ’ όρου ζωής από κάποιο άλλο βασιλικό μέλος. Αφού “δανειστεί”, η υποψήφια μπορεί να επιλέξει αν θα τη φορέσει ή όχι. Για παράδειγμα η Catherine, Δούκισσα του Cambridge, διαθέτει προς το παρόν τρεις τιάρες που της έχει δανείσει η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’: την Cartier Halo, την Cambridge Lover’s Knot και τη Lotus Flower. Ωστόσο, η Δούκισσα προτιμά τις δύο τελευταίες, καθώς δεν έχει ξαναφορέσει την Cartier Halo από την ημέρα του γάμου της, παρόλο που την έχει στη διάθεσή της.
Σχετικά με την πριγκίπισσα Θεοδώρα, υπάρχουν κάποιες επιλογές που θα μπορούσε να επιλέξει για την ημέρα του γάμου της και έχουν φορεθεί από την αδερφή της Αλεξία, την μητέρα της Άννα-Μαρία και την θεία της Μαργαρίτα Β΄.

Θεοδώρα, η μικρότερη κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η τιάρα και ο γάμος της χρονιάς
Με τον αδερφό της, Φίλιππο, στον γάμο της πριγκίπισσας Madeleine που έγινε στη Στοκχόλμη το 2013.
Θεοδώρα, η μικρότερη κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η τιάρα και ο γάμος της χρονιάς
Η Αλεξία στον γάμο του διαδόχου Frederik και της Mary Donaldson που έγινε στην Κοπεγχάγη.

Η τιάρα της Αλεξίας
Η Αλεξία φόρεσε για πρώτη φορά την διαμαντένια τιάρα της το 1990 και έγινε γρήγορα η αγαπημένη της, καθώς την προτιμά σε πολλές επίσημες εμφανίσεις, από επίσημες βασιλικές περιστάσεις, μέχρι γάμους. Η τιάρα με τα γεωμετρικά μοτίβα που φέρει πολύτιμους λίθους ιδιαίτερης κοπής σε διαφορετικά μεγέθη, τής προσφέρθηκε από τους γονείς της με αφορμή την ενηλικίωσή της. Η τιάρα ανήκε επίσης στη θεία της Αλεξίας και αδερφή της μητέρας της, Μαργαρίτα Β΄ της Δανίας, και την έχει δανείσει στην μικρή της αδερφή, Θεοδώρα, για αρκετές περιστάσεις.

Θεοδώρα, η μικρότερη κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η τιάρα και ο γάμος της χρονιάς
Η Θεοδώρα παρέστη στο επίσημο δείπνο για τους εορτασμούς των 40 χρόνων της βασίλισσας Margrethe II της Δανίας φορώντας την τιάρα της μητέρας της Αννας-Μαρίας.
Θεοδώρα, η μικρότερη κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η τιάρα και ο γάμος της χρονιάς
Η Τατιάνα Μπλάτνικ την ημέρα του γάμου της με τον Νικόλαο, που έγινε στις Σπέτσες το 2010, φορώντας την τιάρα της Άννας-Μαρίας.

Η τιάρα της Άννας-Μαρίας
Ως η νέα βασίλισσα της Ελλάδας, η Άννα-Μαρία είχε πρόσβαση σε μία σειρά από βασιλικά κοσμήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας από πολλές σημαντικές τιάρες. Μία από αυτές είναι η εκλεκτή και κομψή τιάρα, με μαργαριτάρια και διαμάντια, δώρο από τη μητέρα της, Ingrid της Σουηδίας, για την ενηλικίωσή της. Μετά τον γάμο της με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, η τιάρα θα επιλεγόταν από την Άννα-Μαρία σε διάφορες επίσημες περιστάσεις. Θα τη δάνειζε στο μέλλον στις νύφες της, όπως στην περίπτωση της Marie-Chantal όταν παντρεύτηκε τον διάδοχο Παύλο το 1995 και στην Tatiana Blatnik για τον γάμο της με τον πρίγκιπα Νικόλαο, το 2010. Η τελευταία φορά που εθεάθη η συγκεκριμένη τιάρα ήταν τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν την φόρεσε η Nina Flohr στον γάμο της με τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Θεοδώρα, η μικρότερη κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η τιάρα και ο γάμος της χρονιάς
Στον εορτασμό του 40ου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Margrethe II της Δανίας.
Θεοδώρα, η μικρότερη κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η τιάρα και ο γάμος της χρονιάς
Η τέως βασίλισσα Margrethe II της Δανίας.

Η τιρκουάζ τιάρα της Μαργαρίτας Β΄
Η Θεοδώρα θα μπορούσε επίσης να δανειστεί μια από τις τιάρες της θείας της, τέως βασίλισσας της Δανίας, που ανακοίνωσε πρόσφατα την παραίτησή της από το θρόνο. Με την πάροδο των χρόνων, η Μαργαρίτα προτιμά για τις εμφανίσεις της αυτό το ελαφρύ και πιο διακριτικό κόσμημα, με μικρά τιρκουάζ λουλούδια, μαργαριτάρια και διαμάντια, το οποίο επιλέγει να φορά σε επίσημα δείπνα. Το συγκεκριμένο κόσμημα έχει δανειστεί κατά περιόδους και σε άλλα βασιλικά μέλη, ενώ το έχει φορέσει και η πριγκίπισσα Θεοδώρα για τους εορτασμούς των 40 χρόνων της βασιλείας της θείας της, Μαργαρίτας Β΄, το 2012.
Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Iimage