Πώς γίνεται η επιδερμίδα να λάμψει μέσα σε λίγα λεπτά, να απαλλαγεί από σπυράκια και κλειστούς πόρους και να γίνει λεία και απαλή; Βρήκαμε τις πιο καινοτόμες και αποτελεσματικές περιποιήσεις προσώπου στην Αθήνα.

Bespoke peels & multimasking
Στο Λονδίνο είναι γνωστή ως “The Queen of Peels”, καθώς εδώ και δεκαετίες παρασκευάζει bespoke peels ειδικά για το δέρμα κάθε ασθενή μπροστά στα μάτια του, στο ιατρείο της στη Harley Street. Η δερματολόγος Πηνελόπη Τυμπανίδου κάνει το ίδιο και στην Αθήνα, πετυχαίνοντας με τα πίλινγκ της να αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα ομορφιάς: ακμή, ρυτίδες, φωτογήρανση, δυσχρωμίες, διεσταλμένους πόρους, ροδόχρους νόσος. Κι επειδή κάθε επιδερμίδα έχει πολλές διαφορετικές ανάγκες, η γιατρός συνδυάζει τα οξέα στις κατάλληλες δόσεις ώστε να τις ικανοποιήσει όλες συγχρόνως. Επιπλέον ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς καθορίζει αν θα προκαλέσει απολέπιση. Τα οξέα επιλέγονται ανάλογα με την εποχή του χρόνου, καθώς υπάρχουν διαλύματα που είναι ασφαλή ακόμα και στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Θεραπείες προσώπου στην Αθήνα: Οξυγόνο, φωτιά, πάγος, λέιζερ και ραδιοσυχνότητες για ανάπλαση δέρματος

Η διαδικασία είναι απλή: ξαπλώνουμε, γίνεται καθαρισμός, η γιατρός απλώνει το διάλυμα των οξέων και περιμένει να δράσει στον απαραίτητο χρόνο. Στη συνέχεια εξουδετερώνει τα οξέα μ’ ένα διάλυμα μαστίχας. Αν υπάρχουν κλειστοί φαγέσωρες και αποθηκευμένο σμήγμα, το εξάγει με ειδικές κινήσεις. Στη συνέχεια, καθώς το δέρμα είναι απαλλαγμένο από τα νεκρά κύτταρα και περισσότερο δεκτικό, απλώνει μάσκες φυτοθεραπείας ανάλογα με τις ανάγκες: με έλαιο αβοκάντο για την ξηρότητα, με κιτρικό οξύ για τις δυσχρωμίες, με δενδρολίβανο για την ακμή και τη γήρανση. Οταν έχουμε περισσότερα προβλήματα συνδυάζονται οι κατάλληλες μάσκες. Με τη μέθοδο του “occlusion” μεγιστοποιεί την απορρόφηση των δραστικών συστατικών, χάρη σ’ ένα στεγνωτικό επίθεμα. Η θεραπεία τελειώνει με την απομάκρυνση της μάσκας (€80).
 
Οξυγονοθεραπεία με Oxygeneo
Το οξυγόνο είναι το μυστικό της λαμπερής επιδερμίδας και γι’ αυτό η συσκευή Oxygeneo πετυχαίνει σε μία εφαρμογή να κάνει απολέπιση, να αυξήσει τα επίπεδα οξυγόνωσης του δέρματος και να περάσει θρεπτικά στοιχεία μέσα σε αυτό. Η θεραπεία ξεκινάει με μία ήπια δερμοαπόξεση που αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα χωρίς να ερεθίζει. Η φάση της δερμοαπόξεσης δεν είναι ακριβώς επώδυνη, μπορεί όμως και να ενοχλήσει. Στη συνέχεια απλώνεται το περιεχόμενο μίας κάψουλας-τούρμπο με θρεπτικά συστατικά, που επιλέγονται ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος (όπως ανάπλαση ή λάμψη) και απορροφώνται στο μέγιστο με τη βοήθεια του μηχανήματος.

Η ανανέωση επιτυγχάνεται χάρη στην εσωτερική οξυγόνωση που εξασφαλίζεται. Η συσκευή βομβαρδίζει την επιδερμίδα με φυσαλίδες διοξειδίου του άνθρακα, που προκαλούν μια φυσιολογική αντίδραση στην αιμοσφαιρίνη και την κάνουν να στέλνει στην περιοχή πλούσιο σε οξυγόνο αίμα. Η οξυγόνωση συντελεί στην καλύτερη απορρόφηση των ενεργών συστατικών. Μετά τη θεραπεία το δέρμα δεν δείχνει ερεθισμένο αλλά λαμπερό και υγιές, οπότε μπορούμε να επιστρέψουμε στην εργασία μας. Η τεχνική επαναλαμβάνεται τέσσερις φορές, μία κάθε μήνα και τα αποτελέσματα διατηρούνται για πάντα. Ο πλαστικός χειρουργός Κωνσταντίνος Φλώρος εξηγεί στους ασθενείς του ότι το εφέ της οξυγόνωσης βλάπτεται από το κάπνισμα, τον ήλιο, τη μόλυνση, το στρες και φυσικά την ηλικιακή γήρανση (€80).

Fire & Ice
Μία άμεση και αποτελεσματική θεραπεία για λαμπερή επιδερμίδα, ενόψει μίας σημαντικής εμφάνισης, είναι η “Fire & Ice” με προϊόντα της αμερικάνικης εταιρείας IS Clinical. Την κάνουν οι σταρ πριν το κόκκινο χαλί, ενώ είναι απαραίτητη σε τακτική βάση για την καλή υγεία της επιδερμίδας τους που ταλαιπωρείται από το απαιτητικό μακιγιάζ. Η «φωτιά» στο όνομά της συμβολίζει τη θερμότητα που αναπτύσσει το πίλινγκ, ενώ ο «πάγος» παραπέμπει στην αποθεραπεία και τη δροσερή ενυδάτωση που εφαρμόζεται μετά. Η δερματολόγος Αναστασία Τζούμα την προτείνει όλο τον χρόνο, καθώς δεν προκαλεί ξεφλούδισμα και δεν χρειάζεται αποθεραπεία. Εχει σχεδιαστεί για να μειώνει τις λεπτές γραμμές, να εξαλείφει τις δυσχρωμίες, να καθαρίζει τους πόρους σε βάθος, να ενισχύει την κυτταρική ανανέωση, να βοηθάει σε σημάδια ακμής και τις δυσχρωμίες. Στην ουσία πετυχαίνει επιφανειακή απολέπιση χωρίς όμως την αποφλοίωση του δέρματος.

Ποια είναι η διαδικασία: Αφού καθαρίσουμε το δέρμα με το cleansing comlex της IS Clinical προχωράμε στο βήμα της «φωτιάς». Πρόκειται για τη resurfacing mask, τη μάσκα-πίλινγκ που περιέχει 18% σαλικυλικό οξύ και 1% ρετινόλη. Η απολεπιστική της δράση αυξάνει την αίσθηση της θερμότητας οπότε νιώθουμε το fire. Αφού την αφαιρέσουμε και την εξουδετερώσουμε περνάμε στη φάση του ice, όπου χρησιμοποιούμε μία μάσκα με υαλουρονικό οξύ, αλόη, μενθόλη και εκχύλισμα κουκουτσιών σταφυλιού. Ετσι πετυχαίνουμε βαθιά ενυδάτωση και καταπραΰνουμε κάθε πιθανό ερεθισμό. Χάρη στον συνδυασμό «φωτιάς» και «πάγου» η απολεπιστική δράση των οξέων εξισορροπείται άμεσα από την αναπλαστική μάσκα αφήνοντας το δέρμα λείο, ήρεμο, λαμπερό και καλά ενυδατωμένο. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε μία μόνο επίσκεψη πριν από ένα σημαντικό γεγονός, μπορεί όμως και να γίνει σε βάθος χρόνου. Σε 3, 6 ή 9 επαναλήψεις ανά έναν μήνα βοηθάει στα σημάδια της ακμής και τις δυσχρωμίες (€120).

 
Hollywood Carbon Peel
Τα laser peels είναι η νέα τάση στην περιποίηση προσώπου, γιατί μπορούν να πετύχουν θεαματικά αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο. Γνωστά και ως photofacials, αποτελούν έναν αποτελεσματικό μη επεμβατικό τρόπο βελτίωσης του δέρματος με προβλήματα όπως μέτρια ακμή, διεσταλμένοι πόροι, δυσχρωμίες, φωτογήρανση, ακόμα και ηλικιακή γήρανση. Ειδικά το Hollywood Carbon Peel είναι ακόμη πιο θεαματικό, γιατί οφείλει τη δράση του σε μία μαύρη μάσκα με άνθρακα που ενεργοποιείται από το λέιζερ.

Ο ενεργός άνθρακας έχει πολλές ιδιότητες καθαρισμού που είναι ιδανικές αν θέλουμε να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και κάθε είδους τοξίνες από το δέρμα, εξηγεί η δερματολόγος Κατερίνα Λαμπρινοπούλου που εφαρμόζει τη θεραπεία. Οι πόροι απαλλάσσονται από τους μικρορύπους οι οποίοι προκαλούν ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα. Οι ιδιότητες της μάσκας άνθρακα που απλώνεται στο πρόσωπο μεγιστοποιούνται καθώς εφαρμόζεται το λέιζερ. Στη διαδικασία χρησιμοποιεί το ND:Yag που φτάνει κάτω από την επιδερμίδα, εκεί όπου παράγεται το κολλαγόνο και διεγείρει τους ινοβλάστες. Το laser peel διαρκεί λίγα λεπτά και απαιτεί μόνο ένα ήπιο τοπικό αναισθητικό. Ο χρόνος αποκατάστασης είναι τόσο σύντομος ώστε μπορεί κανείς να επιστρέψει άμεσα στις υποχρεώσεις του. Ενδείκνυται για τις περισσότερες περιοχές του προσώπου και του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του λαιμού, του στήθους, της πλάτης και των χεριών. Αν κριθεί απαραίτητο επαναλαμβάνεται μετά από έναν μήνα (€70).

Morpheus Facial
Οι θεραπείες που μεταφέρουν την ενέργεια κάτω από την επιδερμίδα είναι οι αγαπημένες μας, γιατί κανείς δεν μπορεί να καταλάβει αν έχεις κάνει «κάτι» στο πρόσωπό σου. Μία από τις πιο αποτελεσματικές είναι το μηχάνημα Morpheus 8, που συνδυάζει ραδιοσυχνότητες με fractional τεχνολογία και έχει την έγκριση του αμερικάνικου FDA. Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική fractional τεχνολογία για σύσφιξη, ανάπλαση και remodeling, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το σώμα, μας λέει ο πλαστικός χειρουργός Δημήτρης Δρακωτός για τη θεραπεία.

Κατά την εφαρμογή των fractional ραδιοσυχνοτήτων, οι μικροσκοπικές βελόνες της κλασματικής τεχνολογίας διοχετεύουν θερμότητα στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου. Με αυτόν τον τρόπο προκαλείται σύσφιγξη του δέρματος, βελτίωση των ρυτίδων και αν είναι επιθυμητό μείωση του λίπους. Η θερμότητα παράγεται με τη βοήθεια κλασματικών ραδιοσυχνοτήτων (fractionated RF), είναι ομοιόμορφη και ελεγχόμενη και μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους δέρματος, χωρίς κίνδυνο για πανάδες και υπερμελαγχρώσεις. Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε καθορίζεται και το βάθος διείσδυσης των βελόνων. Για ένα facial λάμψης πριν από ένα σημαντικό γεγονός, η θεραπεία γίνεται πιο επιφανειακά. Για την αντιμετώπιση όμως της φωτογήρανσης ο γιατρός ρυθμίζει τη διείσδυση σε μεγαλύτερο βάθος ώστε να διεγερθούν οι μηχανισμοί της ανάπλασης (€350).