Μια καινοτομία που μπορεί να δημιουργήσει σχολή και τάση γεννήθηκε στην καρδιά του ξενοδοχείου NOŪS Santorini.

Ένα εστιατόριο που έχει στην καρδιά του το πρωτοεμφανιζόμενο στην Ελλάδα concept του Italian-American comfort food έκανε τη διαφορά φέτος στη Σαντορίνη: Το «Elio’s Italian American Chophouse» ζωντάνεψε όλη τη θέρμη της ιταλιάνικης γευστικής φιλοξενίας στις τρατορίες της Ν. Υόρκης που έχει μυθοποιηθεί σε θρυλικές αγαπημένες ταινίες όπως ο «Νονός». Αυτό το τόσο αγαπημένο στο Μανχάταν στυλ εστιατορίου που έχει εξελιχθεί σε θεσμό της expat ιταλικής κουζίνας στις ΗΠΑ, αγκαλιάζει πλέον ολόκληρη την αμερικάνικη κοινωνία και στα τραπέζια τους συναντώνται από παραδοσιακές οικογένειες μέχρι στυλάτες παρέες από τον κόσμο της μόδας. Το κλασσικό τους στυλ με την γοητευτικά παλιομοδίτική χάρη, τη θέρμη της ιταλικής cucina di mama και το ανεπιτήδευτα φιλόξενο αλλά κλασσάτο σέρβις, έχει κάνει αυτά τα ιταλοαμερικανικά εστιατόρια σημείο αναφοράς στις μητροπόλεις των ΗΠΑ. Οι καλοντυμένοι σερβιτόροι καλλιεργούν με προσοχή την αρχοντιά ενός table service που δεν βρίσκεις πλέον συχνά στα εστιατόρια και βάζουν τις τελευταίες πινελιές μερικών πιάτων στο gueridon πριν τα σερβίρουν δίπλα στα τραπέζια πασπαλίζοντας με old-school περιποίηση τις παρέες.

Ιταλο-αμερικάνικο comfort food – Πώς ένα εστιατόριο στη Σαντορίνη γεννά μια νέα απολαυστική τάση 
Ιταλο-αμερικάνικο comfort food – Πώς ένα εστιατόριο στη Σαντορίνη γεννά μια νέα απολαυστική τάση 
Ιταλο-αμερικάνικο comfort food – Πώς ένα εστιατόριο στη Σαντορίνη γεννά μια νέα απολαυστική τάση 
Ιταλο-αμερικάνικο comfort food – Πώς ένα εστιατόριο στη Σαντορίνη γεννά μια νέα απολαυστική τάση 
Ιταλο-αμερικάνικο comfort food – Πώς ένα εστιατόριο στη Σαντορίνη γεννά μια νέα απολαυστική τάση 
Ιταλο-αμερικάνικο comfort food – Πώς ένα εστιατόριο στη Σαντορίνη γεννά μια νέα απολαυστική τάση 
Ιταλο-αμερικάνικο comfort food – Πώς ένα εστιατόριο στη Σαντορίνη γεννά μια νέα απολαυστική τάση 

Το μενού του εστιατορίου συγκινεί τους ουρανίσκους με τη νοσταλγική διάθεση των σπεσιαλιτέ του ιταλοαμερικάνικου gusto εμπνευσμένο από τις τρατορίες του Little Italy∙ διαλέγοντας εξαιρετικές πρώτες ύλες από τη Σαντορίνη και τις Κυκλάδες και μαγειρεύοντάς τις με προσοχή στη λεπτομέρεια, χρησιμοποιεί τεχνικές του παλιού καιρού με σύγχρονο πνεύμα. 

Στο ξεκίνημα συναντάς παραδοσιακά antipasti σαν την τροφαντή burrata με γλυκόξυνη σιτσιλιάνικη caponata λαχανικών με σταφίδες και κουκουνάρι, τα πεντανόστιμα κεφτεδάκια του Elio με ricotta και παρμεζάνα ή την ορεκτική insalata της Τοσκάνης, την panzanela, με ψητό προζυμένιο ψωμί, πίκλες κρεμμυδιών και ντοματίνια περασμένα από τη σχάρα. Η παιχνιδιάρικη ελαφράδα των μεσογειακών crudo από ψάρια και θαλασσινά του νησιού σαν το carpaccio λαυράκι alla putanesca ή τις ζεστές σικελικές γαρίδες με λεμόνια του Sorento, πιπεριές και ελαιόλαδο, τα κάνει ακαταμάχητα. Η ιταλική δόξα των primi εστιάζει σε κλασσικές συνταγές σαν τα πικάντικα vodka rigatoni με κρέμα βασιλικού, την φινέτσα των capelini σε μια πικάντικη εντυπωσιακή συνταγή αστακομακαρονάδας fra diavola τα εγκάρδια paccheri με τη θαλασσινή νοστιμιά μιας ποικιλίας frutti di mare, η την περίφημη πάστα με τα τρυφερά mama’s meatballs. 

Ιταλο-αμερικάνικο comfort food – Πώς ένα εστιατόριο στη Σαντορίνη γεννά μια νέα απολαυστική τάση 
Ιταλο-αμερικάνικο comfort food – Πώς ένα εστιατόριο στη Σαντορίνη γεννά μια νέα απολαυστική τάση 
Ιταλο-αμερικάνικο comfort food – Πώς ένα εστιατόριο στη Σαντορίνη γεννά μια νέα απολαυστική τάση 

Τα secondi αποτείνουν φόρο τιμής σε μεγάλες αγάπες της θαλασσινής κουζίνας όπως το ζουμερό ναπολιτάνικο λαυράκι acqua pazza, τα χτένια olio pepperoncino, και η μεσογειακή λιτότητα μιας γλώσσας veneziana με κάππαρη και λεμόνι confit. Δεν υπάρχει κλασσικό ιταλικό τραπέζι χωρίς τις γεύσεις του κοτόπουλου cacciatore, της saltimbocca Romana, της κοτολέτας Milanese, και, μαγειρεμένες με ταμπεραμέντο, δεν μπορούν να λείπουν από την κουζίνα του «Elio’s». Ο Macellaio, ο σπεσιαλίστας του κρέατος στο εστιατόριο θα προτείνει ειδικές κοπές prime steak ιδανικά σιτεμένες και συνταγές σαν το club steak Pizzaiola, Delmonico ribeye αλλά και φιλέτο με το κόκκαλο, και οπωσδήποτε Porterhouse που δεν είναι άλλο από την περίφημη Bistecca alla Fiorentina. Το portfolio του «Elio’s», περιλαμβάνει επίσης εξαιρετικές κοπές Wagyu Carrara Elegante. 

Η σχολαστικά φροντισμένη wine list περιλαμβάνει μια πολύ ισορροπημένη γκάμα millesime που θα ικανοποιήσει απαιτητικούς ουρανίσκους. Εκφράζει μια μεγάλη επιλογή ποικιλιών και Ονομασιών Προέλευσης που αντιπροσωπεύουν τις κυριότερες περιοχές της Ιταλίας και της Ελλάδας. Από τραγανά λευκά Ασύρτικα με εξαιρετική mineral γεύση στον ουρανίσκο, ντελικάτα κόκκινα Αγιωργίτικα της Νεμέας και στιβαρά Ξινόμαυρα της Νάουσας, μέχρι εμβληματικά super Tuscans, Sangiovese του Chianti και Brunello di Montalcino, και μεστά φινετσάτα Nebbiolo από το Piemonte. 

Ιταλο-αμερικάνικο comfort food – Πώς ένα εστιατόριο στη Σαντορίνη γεννά μια νέα απολαυστική τάση 
Ιταλο-αμερικάνικο comfort food – Πώς ένα εστιατόριο στη Σαντορίνη γεννά μια νέα απολαυστική τάση 

Το μπαρ του «Elio’s», σοφιστικέ και γεμάτο ζωντάνια, αντλεί έμπνευση από την Ιταλία στο ντεκόρ του συνδυάζοντας το μοντέρνο ντιζάιν με παραδοσιακά στοιχεία. Προσφέρει μοναδική εμπειρία κορυφαίας mixology με απεριτίφ, ντιζεστίφ και ποτά για να τελειώσεις τη βραδυά σου, με την ιταλική χάρη να συναντά την δεξιοτεχνία και την επιτομή του κλασσικού. Ένα μπαρ γεμάτο από το απολαυστικό πνεύμα της Μεσογείου, δεμένο με τις έννοιες του πάρτυ και της διασκέδασης. Το κατεξοχήν στέκι ενός απαιτητικού πότη που ψάχνει για τέλεια κοκτέιλ και μια εξαιρετική λίστα αλκοολούχων ποτών. Κλασσικά ιταλικά spritz, Negroni, grappa, αmarο and βερμούτ, αλλά και πρωτότυπες δημιουργίες κοκτέιλ με χειροποίητα home made υλικά ταιριασμένα με αλμυρά cicchettis που συντροφεύουν τα καλύτερα ποτά με φρέσκες τοπικές γεύσεις σε μια ατμόσφαιρα διαχρονικής χάρης.

Συνδυάζοντας το ρομαντισμό των τραπεζιών με τα λευκά τραπεζομάντηλα, τις φλόγες των κεριών, και τα πολύχρωμα majolica κεραμικά πιάτα με τον νεοϋορκέζικο μοντερνισμό μιας δημιουργικά διαμορφωμένης μουσικής playlist, το «Elio’s» συνοψίζει τον μητροπολιτικό hype των ιταλοαμερικάνικων ristorante με το χρώμα του Amalfi και παχνιδιάρικο ντηζάιν δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα. Σε μια χαρισματική βεράντα δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου οι φιλοξενούμενοι χαίρονται την πανέμορφη θέα και τα υπεροχα ηλιοβασιλέματα. Το εσωτερικό του εστιατορίου έχει την αύρα της δεκαετίας του 1950 και 1960, με τοίχους στολισμένους με Τέχνη, φωτογραφίες, κουρτίνες, φώτα νέον, φυλλώματα και φυτά. 

Ιταλο-αμερικάνικο comfort food – Πώς ένα εστιατόριο στη Σαντορίνη γεννά μια νέα απολαυστική τάση 
Ιταλο-αμερικάνικο comfort food – Πώς ένα εστιατόριο στη Σαντορίνη γεννά μια νέα απολαυστική τάση 
Ιταλο-αμερικάνικο comfort food – Πώς ένα εστιατόριο στη Σαντορίνη γεννά μια νέα απολαυστική τάση 

Όπως και τα περισσότερα στοιχεία του «Elio’s» η μουσική του είναι ειδικά σχεδιασμένη για ανεβάζει την εμπειρία του δείπνου. Οι ωραίες μουσικές επιλογές συνδυάζουν διαχρονικές κλασσικές επιτυχίες από τις δεακαετίες του 1950, 1960 και 1970 με Italo Disco, Jazz, Swing, Soul και jazz vocalists όπως ο Frank Sinatra που μπλέκονται με New York Funk, R&B και Hip Hop. Έτσι, το ρετρό feeling συμπληρώνεται από την ενέργεια της εποχής μας σε μια ζωντανή ατμόσφαιρα που σε παρακινεί να χορέψεις.

Το «Elio’s» Italian American Chophouse είναι ένα concept που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από το Green Garlic Studios, με επικεφαλής τον βραβευμένο σεφ και εστιάτορα Άρη Βεζενέ. Το Green Garlic Studios είναι ένα δημιουργικό εργαστήριο F&B που περιλαμβάνει μια ομάδα έμπειρων δημιουργών, σεφ, mixologist και στελεχών της εστίασης που δημιουργούν brand από το αρχική concept μέχρι το λανσάρισμά τους.

Το «Elio’s» βρίσκεται στο 5 αστέρων και με κορυφαίο design Luxury Resort Hotel NOŪS Santorini.
Noūs Santorini, Μεσαριά Σαντορίνη / www.yeshotels.gr