Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να παραμείνετε δροσεροί και να δείχνετε άνετοι με κλασικά ανδρικά ρούχα, ανεξάρτητα από το πόσο ανεβαίνει ο υδράργυρος

Το καλοκαίρι έρχεται πάντα με μια χαλαρή ατμόσφαιρα, αλλά όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ανεβαίνουν οι άνδρες αρχίζουν να ντύνονται σαν να πηγαίνουν στην παραλία. Ο πειρασμός να φορέσετε βερμούδες και μπλουζάκια με σαγιονάρες είναι μεγάλος, αλλά, κύριοι, η άνοδος της θερμοκρασίας δεν είναι δικαιολογία για να ρίξετε τα ενδυματολογικά σας πρότυπα.
Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να φέρουν έναν άνδρα στα «άκρα» του ενδυματολογικού φάσματος: ένα κοστούμι για έναν γάμο τη μια μέρα, ένα μαγιό και εσπαντρίγιες για διακοπές την επόμενη. Το κόλπο είναι να βρείτε ρούχα που προσφέρουν περισσότερη ευελιξία και στυλ, αλλά δεν σας προκαλούν λιποθυμία από την θερμοπληξία.

Πέντε εύκολα tips για να παραμένετε στιλάτοι εν μέσω καύσωνα

Προσοχή στα υφάσματα και τα χρώματα
Για αυτόν τον καιρό χρειάζεστε ένα ελαφρύ ύφασμα που να αφήνει το δέρμα σας να αναπνέει. Μερικά από τα πιο ιδανικά καλοκαιρινά υφάσματα είναι το ελαφρύ λινό, το βαμβάκι ή -γιατί όχι- και το μαλλί! Ακόμα και αν ψάχνετε για επίσημα ρούχα, υπάρχουν κάποιες επιλογές από αυτά τα υλικά. Μπορείτε να δείχνετε κομψοί, παραμένοντας παράλληλα δροσεροί.
Λινό. Το λινό είναι μια φυσική ίνα που θυμίζει σε όλους εκείνες τις ανέμελες ημέρες διακοπών. Είναι πολύ ισχυρό και ανθεκτικό. Μπορεί επίσης να είναι ημιδιαφανές, οπότε να είστε προσεκτικοί αν επιλέξετε να το φορέσετε στο γραφείο. Προσπαθήστε να βρείτε ένα που να είναι ελαφρώς πιο χοντρό, ενώ παράλληλα να αναπνέει. Το λινό έχει φυσικές ιδιότητες που απορροφούν την υγρασία, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για λεκέδες από τον ιδρώτα. Είναι ιδανικό για τον καλοκαιρινό καιρό. Το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι τσαλακώνεται εύκολα.
Βαμβάκι. Ο σωστός τύπος βαμβακιού είναι επίσης ιδανικός για το καλοκαίρι. Το βαμβάκι κυκλοφορεί σε πολλά διαφορετικά βάρη και υφάσματα με αυτό που έχει ελαφρύτερο βάρος να είναι κατάλληλο για τις ζέστες.
Μαλλί. Μόνο η σκέψη του μάλλινου ρούχου, σαν κάνει να ιδρώνετε; Ξανασκεφτείτε το. Τα ελαφριά μάλλινα είναι στην πραγματικότητα ιδανικά για τον καλοκαιρινό καιρό. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι μαλλιού. Αυτοί με πιο χαλαρή ύφανση από το χειμερινό μαλλί επιτρέπουν στον αέρα να κινείται ελεύθερα. Το καλοκαιρινό μαλλί μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για σακάκια κοστουμιών που σας κρατούν ζεστούς μέσα στον κλιματισμό, ενώ παράλληλα σας κρατούν δροσερούς έξω. Βεβαιωθείτε ότι αναζητάτε ένα με ελάχιστη επένδυση.
Το σωστό χρώμα. Η επιλογή εδώ μπορεί επίσης να είναι λίγο δύσκολη. Τα πιο σκούρα χρώματα απορροφούν τη θερμότητα του ήλιου και μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε δυσφορία. Το να φοράτε όμως μόνο ανοιχτά χρώματα μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνο, επειδή μαρκάρουν πιο εύκολα τον ιδρώτα. Σε γενικές γραμμές, τα ανοιχτόχρωμα χρώματα ταιριάζουν καλύτερα με την καλοκαιρινή αισθητική. Αν συνήθως φοράτε πιο σκούρα χρώματα, προσπαθήστε να ενσωματώσετε μερικά πιο ανοιχτά ή ουδέτερα χρώματα στην γκαρνταρόμπα σας. Τα ουδέτερα και τα λευκά είναι μια εξαιρετική βάση, καθώς μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη δροσιά. Ορισμένα υπέροχα καλοκαιρινά χρώματα περιλαμβάνουν ανοιχτές αποχρώσεις του μπλε και του γκρι, καθώς και το nude ή το χακί. Βοηθούν στην αντανάκλαση του φωτός και σας κάνουν πιο δροσερούς.
Οι πιο έντονες χρωματικές πινελιές σας βοηθούν να ξεχωρίσετε και να φαίνεται ότι έχετε σκεφτεί πολύ το ντύσιμό σας. Ραφές σε έντονα χρώματα, οι μικρές λεπτομέρειες στα παπούτσια ή ακόμη και ένα ζωηρό αξεσουάρ.

Πέντε εύκολα tips για να παραμένετε στιλάτοι εν μέσω καύσωνα

Σου βάζω το καπέλο
Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα κλασικό καπέλο για να κρατάτε τον ήλιο μακριά από τα μάτια σας και την προσοχή στραμμένη προς το μέρος σας. Ένα ποιοτικό με φαρδύ γείσο είναι ιδανικό για να κρατάει το φως του ήλιου μακριά, αλλά το στιλ κοντά. Το καπέλο Παναμά είναι ίσως το πιο εμβληματικό. Και, φυσικά, υπάρχουν και άλλα υπέροχα καλοκαιρινά στυλ καπέλων, όπως το pork pie. Δεδομένου ότι το athleisure γίνεται όλο και πιο ευρέως αποδεκτό, ένα καπέλο baseball μπορεί σίγουρα να ταιριάξει στο χαλαρό ντύσιμό σας. Μπορεί επίσης να κρύψει το γεγονός ότι δεν μπήκατε στον κόπο να φτιάξετε τα μαλλιά σας σήμερα το πρωί. Ένα καπέλο του μπέιζμπολ μπορεί να ταιριάξει με οποιοδήποτε ντύσιμο και μάλιστα να προσθέσει μια ωραία πινελιά χρώματος. Αν αγαπάτε τα σπορ, το αγαπημένο σας αθλητικό καπέλο μπορεί να ανοίξει μια συζήτηση με κάποιον με παρόμοια ενδιαφέροντα.

Πέντε εύκολα tips για να παραμένετε στιλάτοι εν μέσω καύσωνα
@tods

Μακριά από το δίχαλο
Τα υποδήματά σας αποτελούν έναν από τους λίγους τομείς που μπορείτε να πειραματιστείτε λίγο, οπότε θα ήταν καλό να βεβαιωθείτε ότι κάνετε την σωστή επιλογή. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να ρίξετε μια σοβαρή ματιά στα καλύτερα καλοκαιρινά ανδρικά παπούτσια της αγοράς – από σανδάλια μέχρι αθλητικά και όλα τα υπέροχα παπούτσια ενδιάμεσα, υπάρχουν πολλά κατάλληλα για τον ζεστό καιρό πέρα από τα συνηθισμένα ανοιχτά παπούτσια που έχετε συνηθίσει να φοράτε στην παραλία. Οι σαγιονάρες δεν ήταν αρμόζουσες ούτε στο lockdown και δεν είναι αποδεκτές ούτε τώρα. Κρατήστε τες για τα ντους του γυμναστηρίου ή για την παραλία. Ποτέ δεν μπορείς να κάνεις λάθος με ένα καλό ζευγάρι Birkenstocks, ένα κομψό ζευγάρι δερμάτινα loafers, τα κλασικά boat shoes, σανδάλια και εσπαντρίγιες που είναι σωστές για όλες τις ώρες.

Πέντε εύκολα tips για να παραμένετε στιλάτοι εν μέσω καύσωνα
@taylorstitch

Βερμούδα ναι, σορτς όχι
Τα σορτς είναι ιδανικά για τον καλοκαιρινό καιρό, αλλά δεν είναι κατάλληλα για κάθε περίσταση. Αν συνδυαστούν σωστά, τα σορτς είναι μια εξαιρετική επιλογή για εκδηλώσεις που βρίσκονται μεταξύ επίσημου και καθημερινού. Συνιστούμε αυτά που είναι ελαφρώς πάνω από την επιγονατίδα. Το μαύρο είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή, αλλά μη φοβηθείτε να επεκταθείτε και σε πιο ανοιχτά χρώματα. Μας αρέσουν τα ουδέτερα χρώματα, όπως το γκρι ή το λαδί.
Το κάτω μέρος των βερμούδων φτάνει συνήθως μέχρι το πάνω μέρος των γονάτων. Το σορτς είναι πιο κοντό, πιο καθημερινό, με το κάτω μέρος του κοντού να φτάνει συνήθως ακριβώς κάτω από τους γλουτούς.
Το σορτς χρησιμοποιείται για αθλητικές δραστηριότητες, ενώ οι βερμούδες χρησιμοποιούνται για εξόδους ή για χαλάρωση. Δεν είναι ασυνήθιστο να βρίσκει κανείς άντρες με καλοκαιρινές βερμούδες στη δουλειά, κάτι που δεν συμβαίνει με το σορτς. Μπορεί φέτος να είδαμε αρκετά σορτς σε πασαρέλες, όπως του οίκου Zegna και Armani, αλλά μην παίρνετε πολύ αέρα. Αυτά είναι για βραδινές εκδηλώσεις και διακοπές. Δεν είναι και πολύ σωστό να φοράμε σορτσάκια παραλίας στο γραφείο έτσι δεν είναι; Εκτός αν έρχεστε στη δουλειά μέσω θαλάσσης με την σανίδα του σερφ.

Πέντε εύκολα tips για να παραμένετε στιλάτοι εν μέσω καύσωνα

Περιποίηση τώρα
Αντιηλιακό. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το αίσθημα που προκαλεί το ηλιακό έγκαυμα. Φορέστε αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας και σώστε τόσο το δέρμα σας από την φωτογήρανση όσο και την εικόνα σας από τα δυσμενή σχόλια.
Ακρα. Αν δεν σκοπεύετε να φορέσετε κάλτσες, φροντίστε να περιποιηθείτε καλά τα πόδια σας πριν βγείτε έξω. Μόνοι σας ή από κάποιον ειδικό ένα πεντικιούρ είναι το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε. Αποσμητικό. Τίποτα δεν θα καταστρέψει το νέο σας σέξι καλοκαιρινό πουκάμισο πιο γρήγορα από ένα σημάδι λευκών ραβδώσεων στο μπροστινό μέρος του. Ένα καλό αποσμητικό δεν χρειάζεται να είναι ακριβό, αλλά πρέπει να είναι αποτελεσματικό.
Χείλη. Τίποτα δεν είναι χειρότερο σε μια ζεστή μέρα από τα σκασμένα χείλη ή το ξηρό δέρμα. Γι’ αυτό, κρατήστε πρόχειρο κάποιο lip balm και διατηρήστε ένα καλό πρόγραμμα περιποίησης του δέρματος, ειδικά στα πιο ζεστά κλίματα.
Αρωμα. Επειδή η ζέστη ενισχύει τις οσμές, θα πρέπει να επιλέξετε ένα άρωμα ελαφρύ και δροσερό για τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα αρώματα που περιέχουν νότες εσπεριδοειδών, γήινων και λευκών λουλουδιών είναι ιδανικά για το καλοκαίρι. Όταν εφαρμόζετε άρωμα το καλοκαίρι, να θυμάστε ότι όσο λιγότερο, τόσο καλύτερο. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα στα σημεία των παλμών σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε επίσης να ψεκάσετε τα βρεγμένα μαλλιά και τα ρούχα σας για να αποκτήσετε ένα πιο διακριτικό άρωμα. Κανείς δεν θέλει να μυρίζει σαν επιτάφιος μέσα στον καύσωνα σωστά;
Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image