Ρολόγια που φορούν οι εξερευνητές των βυθών όταν καταδύονται στο υποβρύχιο υπερθέαμα των Νησιών Γκαλαπάγκος ή στα κοράλλια με τα φασματικά χρώματα του Great Barrier Reef;

Πανίσχυρα καταδυτικά ρολόγια φτιαγμένα να αντέχουν σε μεγάλα βάθη

Omega Seamaster Planet Ocean Co-Axial Master Chronometer 45,5 mm Ultra Deep
Τα Seamaster εκφράζουν τους στενούς δεσμούς της Omega με τους ωκεανούς και το Planet Ocean Ultra Deep είναι μια μνημειώδης δημιουργία από τιτάνιο 45,5 χιλιοστών, ένας πιστός σύντροφος στην άβυσσο των ωκεανών. Αφού έφτασε στο βαθύτερο σημείο της Γης το 2019, το πρωτοποριακό concept watch έγινε διαθέσιμο στο κοινό, με τη συλλογή Seamaster Planet Ocean Ultra Deep. Kατασκευασμένα από το επαναστατικό υλικό O-Megasteel, με καντράν εμπνευσμένο από τα μυστήρια του βυθού, είναι το απόλυτο ρολόι για εξερεύνηση ωκεανών, ανθεκτικό στο νερό έως τα 6.000 μέτρα.
Τιμή: €14.400

Πανίσχυρα καταδυτικά ρολόγια φτιαγμένα να αντέχουν σε μεγάλα βάθη

Ulysse Nardin Diver Chronograph Limited Edition “Great White” 44mm
Mια περιορισμένη έκδοση του Diver Chronograph αφιερωμένη στον απόλυτο κυνηγό των θαλασσών, τον μεγάλο λευκό καρχαρία. O οίκος Ulysse Nardin έχει ισχυρούς δεσμούς με τη θάλασσα και τους καρχαρίες: έχει δημιουργήσει μοντέλα όπως το Diver Blue Shark, συνεργάζεται με την ερευνητική οργάνωση OCEARCH, της οποίας η αποστολή είναι να παρέχει δεδομένα για το είδος μέσω ενός προγράμματος αλίευσης, μελέτης, επισήμανσης και απελευθέρωσης των καρχαριών και έχει ως brand ambassador έναν θηλυκό λευκό καρχαρία -την Ανδρομάχη! Το συλλεκτικό Great White έχει κάσα διαμέτρου 44 χιλιοστών και παίζει με τα χρώματα του μεγάλου λευκού καρχαρία – γκρι καντράν με αμμοβολή και λουράκι από λευκό καουτσούκ. Είναι εξοπλισμένο με τον in house μηχανισμό UN-150 και παραμένει αδιάβροχο στα 300 μέτρα. Κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση 300 κομματιών.
Τιμή: €14.900

Πανίσχυρα καταδυτικά ρολόγια φτιαγμένα να αντέχουν σε μεγάλα βάθη

Rolex Οyster Perpetual Submariner
Ενα εμβληματικό καταδυτικό μοντέλο που κυκλοφόρησε το 1953, με την εγγυημένη στεγανότητά του να φτάνει σήμερα τα 300 μέτρα βάθος. Με τη φήμη του να εκτείνεται πλέον πέρα από τις επαγγελματικές καταδύσεις, το Submariner θεωρείται κλασικό και λατρεύεται από τους watch experts. Mε κάσα 41 χιλιοστών, περιστρεφόμενη στεφάνη με ένθετο από Cerachrom που εξασφαλίζει ακρίβεια και ασφάλεια στους χρόνους των καταδύσεων και δείκτες και ενδείξεις με φωτοβόλο επίστρωση Chromalight για καλύτερη ανάγνωση στο σκοτάδι, το Submariner είναι το απόλυτο επαγγελματικό καταδυτικό ρολόι. Tιμή: από €9.000

Πανίσχυρα καταδυτικά ρολόγια φτιαγμένα να αντέχουν σε μεγάλα βάθη

IWC Aquatimer Chronograph
Ενα αυθεντικό εργαλείο για δύτες, αυτός ο χρονογράφος είναι σχεδιασμένος ώστε να αντέχει σε βάθη 300 μέτρων. Στεγάζεται σε κάσα διαμέτρου 44 mm και τυλίγεται γύρω από τον καρπό με ένα μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι. Ο ευδιάκριτος, καθαρός σχεδιασμός του καντράν και η συγκρατημένη επιλογή χρωμάτων παραπέμπουν στο πρώτο Aquatimer που κυκλοφόρησε το 1967.
Ο χρόνος κατάδυσης προσδιορίζεται με τη βοήθεια της μηχανικής εξωτερικής/εσωτερικής στεφάνης, εξοπλισμένης με το σύστημα IWC Safe Dive. Στο καντράν με τον λιτό σχεδιασμό, δείκτες και ενδείξεις φέρουν φωτοβόλο επίστρωση για άριστη ορατότητα στο σκοτάδι του βυθού. Στο εσωτερικό υπάρχει ένας εξαιρετικά αξιόπιστος μηχανισμός χρονογράφου, ο Caliber 79320, ο οποίος κουρδίζει αυτόματα και παρέχει 44 ώρες αυτονομίας στον κάτοχό του.
Tιμή: €8.800

Πανίσχυρα καταδυτικά ρολόγια φτιαγμένα να αντέχουν σε μεγάλα βάθη

Panerai Submersible QuarantaQuattro Goldtech OroCarbo
Ο οίκος Panerai, που ιδρύθηκε το 1860 στη Φλωρεντία, είναι ξακουστός για τα λιτά, κομψά ρολόγια που κατασκεύαζε για το Βασιλικό Ιταλικό Ναυτικό τη δεκαετία του ’40. Συνδυάζοντας ιταλική κομψότητα και ελβετική τεχνογνωσία, η ωρολογοποιία εδρεύει πλέον στο Neuchatel και έχει περάσει στα χέρια του ομίλου Richemont, δημιουργεί εμβληματικά ρολόγια, όπως η σειρά Submersible που εκφράζει τους στενούς δεσμούς της με τη θάλασσα.
Το μοντέλο Quarantaquattro Goldtech Orocarbo είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά της εμβληματικής καταδυτικής συλλογής Submersible. Η κάσα 44 χιλιοστών (quarantaquattro σημαίνει 44), από το πρωτοποριακό υλικό Goldtech, είναι στεγανή μέχρι 300 μέτρα, εφοδιασμένη με το πατενταρισμένο σύστημα προστασίας της κορώνας και μιας μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη για τον υπολογισμό του χρόνου κατάδυσης. Το ευκρινές καντράν εγγυάται την άριστη ανάγνωση των ενδείξεων ακόμη και στο απόλυτο σκοτάδι του βυθού, χάρη στους ευμεγέθεις δείκτες και ενδείξεις των ωρών που είναι γεμισμένα με λευκή Super-LumiNova.
Τιμή: €34.000