To κολέγιο Think Global ταξιδεύει κυριολεκτικά τους φοιτητές του σε ολόκληρο τον κόσμο, υποσχόμενο μια από τις πιο διαδραστικές εμπειρίες εκπαίδευσης παγκοσμίως.

Το Think Global School είναι το πρώτο ταξιδιωτικό λύκειο στον κόσμο του οποίου οι συμμετέχοντες ηλικίας 15-18 ετών αποκτούν μόρφωση, ζώντας σε τέσσερις διαφορετικές χώρες κάθε χρόνο, αποκτώντας γνώσεις από πρώτο χέρι από τις πολυπολιτισμικές τους εμπειρίες. Ανοιξε τις πύλες του το 2010 και οι μαθητές που φοιτούν και τα τρία χρόνια έχουν την ευκαιρία να ζήσουν σε δέκα συνολικά χώρες, αποκτώντας τεχνογνωσία κατάλληλη για να επιφέρουν ουσιαστική αλλαγή στον ολοένα και πιο παγκόσμιο κόσμο μας.

Κεντρικό στοιχείο της αποστολής του σχολείου είναι η ποικιλομορφία. Το μικρό μαθητικό σώμα των 60 μελών του αποτελείται από νέους και νέες από περισσότερες από 30 χώρες, καθιστώντας το ένα από τα πιο πολυπολιτισμικά και συμπεριληπτικά οικοτροφεία στον κόσμο. Αυτή η ποικιλομορφία διασφαλίζει ότι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων εκφράζονται όλες οι διαφορετικές απόψεις και ότι δημιουργούνται φιλίες ζωής με συμμαθητές από κάθε είδους υπόβαθρο.

Το κολέγιο των 85.000 ευρώ ετησίως που ταξιδεύει τους μαθητές του σε όλο τον κόσμο – και στην Ελλάδα
Στη Sabah, Μαλαισία
Το κολέγιο των 85.000 ευρώ ετησίως που ταξιδεύει τους μαθητές του σε όλο τον κόσμο – και στην Ελλάδα
Στο Σίδνεϊ, Αυστραλία
Το κολέγιο των 85.000 ευρώ ετησίως που ταξιδεύει τους μαθητές του σε όλο τον κόσμο – και στην Ελλάδα
Στη Σεούλ, Νότια Κορέα

Το σχολείο του “κόσμου”
Το Think Global School βρίσκεται σε διαφορετική χώρα περίπου κάθε τρεις μήνες. Η προσέγγισή αυτή επιτρέπει στους μαθητές, σύμφωνα με τους διδάκτορες, να γνωρίσουν μια ποικιλία πολιτισμών, γλωσσών, ανθρώπων και ιδεών, καθώς χτίζουν μια ισχυρή ακαδημαϊκή βάση και ωριμάζουν σε παγκόσμιους πολίτες. Το ακαδημαϊκό ημερολόγιο των ταξιδιών περιλαμβάνει 4 χώρες ανά έτος.
Το πρώτο έτος περιλαμβάνει την Μποτσουάνα, την Ινδία, την Ιαπωνία και την Ελλάδα.
Το δεύτερο έτος έχει αρχικό προορισμό την Μαλαισία, μετά το Ομάν, τον Παναμά, καταλήγοντας στην Ελλάδα. Το τρίτο ξεκινάει με 5 εβδομάδες διακοπών, ενώ ο επόμενος προορισμός είναι η Αυστραλία, από εκεί το Εκουαδόρ και τέλος η Ελλάδα.

Τα μαθήματα ποικίλουν, από βασικές θεμελιώδης γνώσεις έως δεξιότητες του 21ου αιώνα που θα εφαρμοστούν στις χώρες υποδοχής και στον κόσμο μετά την αποφοίτηση των μαθητών. Αυτά περιλαμβάνουν Γλωσσολογία, Ερευνητικές μεθόδους, Εφαρμοσμένες Επιστήμες και Τεχνολογία, Ξένες γλώσσες που μιλιούνται ανά τον κόσμο, Ανθρωπολογία, Φιλοσοφία, Γεωμετρία, Ιστορία και Ήθη και Έθιμα. Οι δεξιότητες αφορούν το wellbeing, την δημιουργικότητα, την ηγετικότητα, την διαχείριση πολύπλοκων καταστάσεων και την παγκόσμια ευαισθητοποίηση. Επίσης, αν και η κύρια γλώσσα διδασκαλίας είναι τα αγγλικά, τα ισπανικά αποτελούν βασική γλώσσα για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ενώ οι μαθητές μαθαίνουν λειτουργικές λέξεις για τις καθημερινές συναναστροφές στις πόλεις υποδοχής.

“Όλος ο κόσμος είναι η τάξη μας!” υπόσχονται στο Think Global. Σε κάθε πόλη υποδοχής, το λύκειο συνεργάζεται με ένα τοπικό σχολείο υποδοχής που του παρέχει αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια φυσικών επιστημών, στούντιο τέχνης κ.λπ. Τα σχολεία υποδοχής προσφέρουν επίσης πολλές ευκαιρίες στους μαθητές του Think να αλληλεπιδρούν και να μοιράζονται με τους τοπικούς συμμαθητές τους μέσω κοινών μαθημάτων, εργαστηρίων και αθλητικών εκδηλώσεων.

Το κολέγιο των 85.000 ευρώ ετησίως που ταξιδεύει τους μαθητές του σε όλο τον κόσμο – και στην Ελλάδα
Oman
Το κολέγιο των 85.000 ευρώ ετησίως που ταξιδεύει τους μαθητές του σε όλο τον κόσμο – και στην Ελλάδα
Σινικό τείχος, Κίνα

Φοιτώντας ως ταξιδευτής
Οι μαθητές του Think επιλέγονται με ανταγωνιστικό τρόπο από όλες τις γωνιές του πλανήτη και από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Υπάρχουν περίπου 15 μαθητές σε κάθε τάξη του σχολείου. Μαζί, αποτελούν μια μικρογραφία των Ηνωμένων Εθνών, εκπροσωπώντας 29 διαφορετικές χώρες υπηκοότητας, καθώς και ένα ευρύ φάσμα εμπειριών, ταλέντων και ενδιαφερόντων.

Το συνολικό κόστος φοίτησης ενός μαθητή στο συγκεκριμένο κολέγιο είναι 85.000 ευρώ (αν και οι περισσότερες οικογένειες πληρώνουν λιγότερα). Το Think Global School δεν είναι ένα τυπικό σχολείο και άρα δεν έχει τυπικά έξοδα. Εκτός από τα έξοδα για δίδακτρα, δωμάτιο και διατροφή, τα χρήματα καλύπτουν επίσης εκπαιδευτικές εκδρομές, τεχνολογία και εξοπλισμό, διεθνή ασφάλιση υγείας, χαμηλή αναλογία καθηγητών προς μαθητές και εκτεταμένο προσωπικό υποστήριξης. Ο τρόπος με τον οποίο κατανέμονται αυτά τα κόστη είναι: 37.500 ευρώ για την εκπαίδευση, 27.000 ευρώ για τη διαμονή, 16.500 ευρώ για τις εκδρομές και 4.000 ευρώ για τον τεχνολογικό εξοπλισμό των μαθητών. Επιπλέον οι μαθητές και οι οικογένειές τους είναι υπεύθυνοι για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης από και προς κάθε τόπο υποδοχής.

Στόχος του σχολείου είναι να εγχύσει στους μαθητές του βασικές αξίες όπως ο σεβασμός, η συμπόνια και η κατανόηση. Το Think Global School προκαλεί τους μαθητές, μέσω εμπειριών από πρώτο χέρι σε παγκόσμια ταξίδια, να γίνουν συμπονετικά άτομα που είναι περίεργα και ενημερωμένα για τον κόσμο και έχουν κίνητρο να επηρεάσουν την ουσιαστική αλλαγή. Ακολουθούν πιο συγκεκριμένα, ένα σύνολο βασικών αξιών και υποσχέσεων που συγκεντρώθηκαν από έθνη σε όλο τον κόσμο:

Kaizen (Ιαπωνικά)
Βελτιωθείτε συνεχώς – να έχετε αυτογνωσία, υπευθυνότητα και πειθαρχία.

Meraki (Ελληνικά)
Βάλτε όλο τον εαυτό σας – την ψυχή, τη δημιουργικότητα και την αγάπη σας – στη δουλειά σας.

Pixki “Ο φύλακας” (Náhuatl)
Τροποποιήστε τις ενέργειές σας για να προστατεύσετε το περιβάλλον, υιοθετώντας παράλληλα έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Qiú Zhi Yù (Μανδαρίνικα)
Διψάτε για γνώση – να είστε ανοιχτοί, να είστε περίεργοι και να αμφισβητείτε τις υποθέσεις.

Satya (Σανσκριτικά)
Ζήστε την αλήθεια – με έναν τρόπο που είναι ειλικρινής, σταθερός και αναζωογονητικός για τους άλλους.

Ubuntu (Ζουλού)
Συνδεθείτε με ένα ευρύτερο σύνολο – με αμοιβαία υποστήριξη και κοινότητα.

“Με έμφαση στην εκπαίδευση μέσω της εμπειρίας, την υπηρεσία ως ιδιότητα του πολίτη και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκοσμίως, το σχολείο μας στοχεύει όχι μόνο να διαμορφώσει μαθητές που είναι ενημερωμένοι, αφοσιωμένοι και εμπνευσμένοι, αλλά και να αφήσει θετικό αντίκτυπο τόσο στον κόσμο της εκπαίδευσης όσο και στον κόσμο γενικότερα”, αποκαλύπτει η Νεοζηλανδή ιδρύτρια του σχολείου, Joann McPike, προσκαλώντας τους φοιτητές σε μια πραγματικά διεθνή εμπειρία ενός προοδευτικού σχολείου.