Lanluma, νήματα COG, Nanofat και οι πιο καινούργιες μέθοδοι που γυρίζουν τον χρόνο πίσω.

Οι minimally invasive αισθητικές επεμβάσεις εξελίσσονται μέρα με τη μέρα και φέρνουν νέες τεχνικές που υπόσχονται να γυρίσουν τον χρόνο πίσω χωρίς τομές, ουλές και ράμματα. Πριν από μία σημαντική εμφάνιση πριν τις διακοπές, ακόμα και πριν από ένα ραντεβού, μπορούμε να διορθώσουμε ένα χαρακτηριστικό, να σβήσουμε μία ρυτίδα και να επανασχεδιάσουμε το περίγραμμα του προσώπου. Καινούργια ενέσιμα υλικά που συνεργάζονται με το δέρμα για την παραγωγή κολλαγόνου και πρωτοποριακές μέθοδοι επεξεργασίας και τοποθέτησης εγγυώνται ένα φυσικό ασφαλές αποτέλεσμα που μπορεί να διαρκέσει ίσως και για πάντα.

Το λίφτινγκ της τελευταίας στιγμής πριν την παραλία – Νέα υλικά κόντρα στη φθορά του χρόνου

Collagen Stimulator / Διεγέρτης Κολλαγόνου
Μία νέα γενιά ενέσιμων υλικών, οι διεγέρτες κολλαγόνου, τελειοποιούν το πρόσωπο. Το filler πολυγαλακτικού οξέος Lanluma λειτουργεί με έναν διαφορετικό και εντελώς φυσικό τρόπο, παρακινώντας το δέρμα να παράγει το δικό του κολλαγόνο με αποτέλεσμα η διάρκεια της διόρθωσης να ξεπερνάει τα δύο χρόνια. Τα μικροσφαιρίδια του υλικού εγχέονται με ένεση, διεγείρουν τους ινοβλάστες κι εκείνοι με τη σειρά τους παράγουν κολλαγόνο. Η δράση αυτή γίνεται μηχανικά, μόνο και μόνο εξαιτίας του σφαιρικού τους σχήματος, δεν εμπεριέχει δηλαδή καμία χημική αντίδραση. Στο πέρασμα του χρόνου το πολυγαλακτικό οξύ βιοδιασπάται πλήρως και τη θέση του παίρνει το κολλαγόνο που έχει συντεθεί στη συγκεκριμένη περιοχή. Οι ενέσεις γίνονται με την ατραυματική τεχνική της κάνουλας για την αύξηση του όγκου στα ζυγωματικά και τις γωνίες του προσώπου. Στο υπόλοιπο πρόσωπο τοποθετείται επίσης με την τεχνική της κάνουλας και πετυχαίνει σύσφιξη και βαθιά ανάπλαση. «Δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα λείανσης και ελαστικότητας στις ρυτίδες των καπνιστών, στον λαιμό και στα χέρια ενώ είναι ιδανικό για τη συνολική πάχυνση και αναζωογόνηση της αδυνατισμένης επιδερμίδας στις παρειές» μας λέει η δερματολόγος Αναστασία Τζούμα. Η τελική εικόνα του προσώπου διαμορφώνεται σε τέσσερις εβδομάδες μετά την έγχυση και συνεχίζει να βελτιώνεται μέχρι τους τρεις μήνες από τη θεραπεία.

Nanofat Grafting / Λιπομεταφορά
Το λιπώδες υπόστρωμα, το οποίο εξασφαλίζει πάχος και υπόσταση στην επιδερμίδα, υποχωρεί καθώς μεγαλώνουμε. Χωρίς την υποστήριξή του, το δέρμα απομένει λεπτό, χαλαρό και ρυτιδιασμένο. Η μεταφορά λίπους από άλλα σημεία του σώματος στο πρόσωπο όχι μόνο ενισχύει τα χαρακτηριστικά ως αυξητικό υλικό αλλά έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες χάρη στα βλαστοκύτταρα που περιέχει. Πρόκειται για το ιδανικό ενέσιμο γιατί μειώνει τις ρυτίδες και συγχρόνως δίνει ένα λαμπερό ακτινοβόλο δέρμα. Η διαδικασία γίνεται στο ιατρείο με τη χρήση τοπικής αναισθησίας. Το λίπος αναρροφάται με πολύ λεπτές κάνουλες από κάποιο σημείο του σώματος. «Για να διαχωριστεί από το αίμα υπόκειται σε καθαρισμό και στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το γέμισμα των ρυτίδων αλλά και την αύξηση χαρακτηριστικών όπως τα χείλη, τα ζυγωματικά, η μύτη και το πηγούνι» μας λέει ο πλαστικός χειρουργός Κώστας Φλώρος.
Το πρόσωπο είναι αρχικά πρησμένο, όμως μετά από μία εβδομάδα το οίδημα φεύγει και παίρνει την τελική του μορφή. Χάρη στην τεχνική του καθαρισμού που έχει χρησιμοποιηθεί, ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των λιποκυττάρων επιβιώνουν και παραμένουν στη θέση όπου έχουν τοποθετηθεί για πάντα. Ωστόσο η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί άφοβα μετά από τρεις μήνες.

Το λίφτινγκ της τελευταίας στιγμής πριν την παραλία – Νέα υλικά κόντρα στη φθορά του χρόνου

Liquid Lift / Υγρό Λίφτινγκ
Σε μία μόνο επίσκεψη, μέσα σε 30 λεπτά, διορθώνεται η χαλάρωση, ενισχύονται τα χαρακτηριστικά και σβήνει μία δεκαετία από το πρόσωπο. Η λογική του «υγρού λίφτινγκ» δεν είναι απλώς να γεμίζουμε με υαλουρονικό οξύ ό,τι μας φαίνεται ότι έχει «αδειάσει» γιατί έτσι παραμορφώνεται το πρόσωπο. Στόχος είναι να μην το αλλάξουμε αλλά να αποκαταστήσουμε τις ανισορροπίες υπολογίζοντας τις δυνάμεις που ασκούνται σε κάθε σημείο. Γι’ αυτό συνδυάζουμε μπότοξ για τις ρυτίδες έκφρασης, υαλουρονικό οξύ ως αυξητικό υλικό και πήλινγκ με οξέα. Με αυτόν τον τρόπο αποκαθίσταται η ισορροπία και η αρμονία ώστε το πρόσωπο να δείχνει ξεκούραστο και νεανικό. «Το υγρό λίφτινγκ δεν είναι απλώς μία αισθητική επέμβαση. Είναι ένας τρόπος να μεγαλώνουμε και συγχρόνως να διορθώνουμε τα σημάδια της φθοράς. Στα χρόνια που θα ακολουθήσουν κάνουμε μικρές επεμβάσεις ώστε να έχουμε πάντα ένα ωραίο νεανικό αποτέλεσμα. Η τακτική συντήρηση είναι το μυστικό για να δείχνουμε διαρκώς όμορφοι χωρίς δραματικές αλλαγές» μας λέει η δερματολόγος Κατερίνα Λαμπρινοπούλου.

Thread Lift / Ανόρθωση με νήματα
Στο πέρασμα του χρόνου το πρόσωπο χαλαρώνει και χάνει το περίγραμμα του. Τώρα υπάρχει μία μέθοδος που διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και το κρατάει διαρκώς σε υψηλά επίπεδα ώστε οι ίνες του να διατηρούνται ελαστικές. Πρόκειται για τα πλήρως απορροφήσιμα νήματα COG που τοποθετούνται μέσα στο δέρμα και καθώς στο πέρασμά τους προκαλούν μικροτραυματισμό, αναγκάζουν τους ινοβλάστες να συνθέσουν κολλαγόνο. Με την απλή εισαγωγή της βελόνας στο δέρμα και την αφαίρεση της, τα εσωτερικά νήματα μένουν στη θέση τους ενώ η διάταξη τους είναι τέτοια ώστε να σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει τους ιστούς. «Χρησιμοποιούμε τα απορροφήσιμα νήματα που έχουν μικρά δοντάκια κατά μήκος ώστε να σταθεροποιούνται και να κάνουν ανόρθωση. Η εισαγωγή τους γίνεται με τοπική αναισθησία στη διάρκεια μιας απλής επίσκεψης στο ιατρείο» μας λέει ο πλαστικός χειρουργός Βασίλης Τασόγλου.
Η διαδικασία είναι ανώδυνη και διαρκεί 30 έως 40 λεπτά. Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως. Ωστόσο βελτιώνονται ακόμη περισσότερο μέρα με την ημέρα καθώς ο οργανισμός αρχίζει να παράγει κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ γύρω από αυτά. Με τα νήματα μπορούμε να περιορίσουμε το προγούλι, να ανορθώσουμε τα ζυγωματικά, να διορθώσουμε τις ρυτίδες του λαιμού και να κάνουμε foxy eyes στα μάτια με διόρθωση που διαρκεί 3 έως 6 μήνες.